Gönderen Konu: Linux için Connectify eşdeğeri?  (Okunma sayısı 3438 defa)

Çevrimdışı tokturzoidberg

• Çok Yeni Penguen
  • *
Linux için Connectify eşdeğeri?
« : 25 Ocak 2015, 21:19:28 »
İyi akşamlar;

Uzun süredir bilgisayarımın bir bölümünü Linux'a ayırıp kullanıyordum. Görselliği filan windows'tan daha çok hoşuma gidiyordu. Ama windows'tan da bir şekilde kopamıyordum. Çünkü windows'ta basitçe yapmış olduğum bir işlem, Linux'ta beni bir hayli uğraştırabiliyordu(belki de alışkan olmadığımdan)

Şu anda şirketin bana tahsis etmiş olduğu bir laptop var ve windows gerektiren işlemlerimi onun üzerinde yapıyorum. Bu nedenle emektar laptopumu tamamen Linux'a çevirmeye karar verdim. Şu an Linux Mint Rebecca (Cinnamon-64 bit) sürümü laptopumda yüklü.

Sorunum ise internet paylaşımı. Windows üzerinde, bu işlemi, connectify denilen bir programla rahatlıkla yaparken, Linux'ta bunu yapamıyorum. Birçok kaynak buldum, çok da uğraştım ama bir türlü olmadı. Evdeki ağım kablolu ve bunu laptop wi-fi'si üzerinden ev ahalisinin telefonlarına ve şirketin verdiği laptopa dağıtmak istiyorum. Bunu nasıl yapacağımı gayet açık bir şekilde(diğer bir deyişle, "gerizekalıya anlatır gibi") anlatırsanız sevinirim. :)

Görüşmek üzere.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Linux için Connectify eşdeğeri?
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2015, 21:45:37 »
Estağfurullah. Öyle demeyin.

Hangi kaynaklara baktınız? Ek yazılımlarla mı paylaşıma uğraştınız?
Şu anda Mint'e ulaşamadığımdan tam olarak tarif edemeyeceğim. Ancak videoda görüldüğü kadarıyla Denetim Merkezi>Ağ yolunu izleyin. Kablosuz paylaşım seçeneği videoda görülen yerde olmalı. Sağ alt köşedeki seçenekler kısmından da seçenekleri ayarlayabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=hyJpFKdzH30

Çevrimdışı tokturzoidberg

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 26 Ocak 2015, 08:34:30 »
Videoda gösterilenleri yaptım. Muhtemelen aynı sürüm olmadığı için, tam anlamıyla aynı adımlar olmadı. Ancak yine de doğru yaptığımı düşünüyorum. Sağ alttaki internet sembolü, kablosuz sembolüne döndü. Ancak yine de diğer bilgisayarımdan ve telefonlardan, oluşturduğum kablosuz ağı göremiyorum ne yazık ki.. :(

Ek yazılım olarak da hotspotd gibi ismi olan bir paket kullandım anlatımlardan yararlanarak. Ancak şayet bir şeyleri yanlış ya da eksik yapmadıysam o da bir işe yaramadı.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 26 Ocak 2015, 08:48:52 »
Burayı incelediniz mi?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]