Gönderen Konu: [Çözüldü] Chromium beni başka bir ülkede görüyor  (Okunma sayısı 6163 defa)

Çevrimdışı rem

• Çok Yeni Penguen
  • *
Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon kullanıyorum. Yazılım Yöneticisinden Chromium yükledim. İnternette gördüğüm bu komutla Türkçeye çevirdim.

Kod: [Seç]
sudo apt-get install chromium-browser-l10n
Ama tarayıcı bir türlü beni Türkiye'de görmüyor.   ;D Bakın resimlerden tam olarak ne demek istediğimi anlarsınız.

Google'da arama yapınca bana "İngilizceye çevir" ve "Türkçe kullanmaya devam et uyarısı veriyor.

Yabancı bir siteye girdiğimde siteyi bana Türkçe olarak değil İngilizce olarak gösteriyor.

Chromium'u Türkiye'de yaşadığıma nasıl ikna edebilirim?  :D
« Son Düzenleme: 08 Şubat 2015, 15:54:56 Gönderen: rem »
İnsanlar üçe ayrılır. İyiler, kötüler ve diğerleri.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Chromium beni başka bir ülkede görüyor
« Yanıtla #1 : 08 Şubat 2015, 12:56:14 »
chrome://settings/languages sayfasından dil ayarını Türkçe'ye çevirdiniz mi?

Çevrimdışı rem

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 08 Şubat 2015, 14:21:23 »
chrome://settings/languages sayfasından dil ayarını Türkçe'ye çevirdiniz mi?

Teşekkürler bu şekilde oldu. Türkçe yokmuş, ekledim ve sürükleyerek en üst sıraya taşıdım. Bu kadar basit bir sorunda tıkanacağımı sanmıyorumdum.   :D

Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olursa  anlatayım. Ayarlardan Gelişmiş ayarları göster...e tıklayın. Diller kısmından Dil ve Giriş ayarları...na tıklayın. Ekleye basıp Türkçe'yi seçip en üst sıraya taşıyın. Veya isterseniz tarayıcının satır çubuğuna bunu yapıştırarak Türkçe dilini ekleyin; chrome://settings/languages

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #3 : 08 Şubat 2015, 14:42:16 »
Teşekkürler bu şekilde oldu. Türkçe yokmuş, ekledim ve sürükleyerek en üst sıraya taşıdım. Bu kadar basit bir sorunda tıkanacağımı sanmıyorumdum.   :D

Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olursa  anlatayım. Ayarlardan Gelişmiş ayarları göster...e tıklayın. Diller kısmından Dil ve Giriş ayarları...na tıklayın. Ekleye basıp Türkçe'yi seçip en üst sıraya taşıyın. Veya isterseniz tarayıcının satır çubuğuna bunu yapıştırarak Türkçe dilini ekleyin; chrome://settings/languages
Sorun çözüldüğüne göre, konu başlığına [Çözüldü] etiketi eklerseniz konuyu kilitleyebiliriz.
http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=2058.0

Çevrimdışı rem

• Çok Yeni Penguen
  • *
Ynt: [Çözüldü] Chromium beni başka bir ülkede görüyor
« Yanıtla #4 : 08 Şubat 2015, 20:20:28 »
Ekledim konuyu kilitleyebilirsiniz.