Gönderen Konu: Klavyedeki Ctrl Tuşu Takılma Yapıyor  (Okunma sayısı 7700 defa)

Çevrimdışı anterrabae

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint (Rebbeca) 17.1
Klavyedeki Ctrl Tuşu Takılma Yapıyor
« : 01 Mart 2015, 15:16:16 »
Nedendir bilmiyorum ama bilgisayarı yeniden başlattığımda veya ekran koruyucuya alıp tekrar çıkarttığımda düzelen bir sorun bu. Birden çok dosyayı seçmek için klavyemde Ctrl tuşuna ne zaman bassam hep öyle basılı gibi kalıyor, dosya seçemiyorum. Bir sitede tekerleği hareket ettirdiğim anda ekran otomatikman küçülüp büyüyor. Bilgisayardan kaynaklı diyeceğim ama henüz yeni aldım, bir hafta bile olmadı. Ve aksine dediğim gibi bilgisayarı yeniden başlattığımda sorun düzeliyor. Klavye takılmasından ziyade yazılımsal bir sorun var diye düşünüyorum.

Not: İlgili konuyu aramalarda arattım, ama buna benzer bir şey bulamadığım için yeni konu açtım.

Düzenleme : İmla
« Son Düzenleme: 01 Mart 2015, 17:07:39 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Klavyedeki Ctrl Tuşu Takılma Yapıyor
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2015, 17:09:20 »
Hangi masaüstü ortamını kullanıyorsunuz, Cinnamon, Mate, KDE, Xfce?
Erişebilirlik ya da klavye seçenekleri ile ilgili düzenlemeler yaptınız mı?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı anterrabae

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 01 Mart 2015, 21:45:21 »
merhaba @Butterfly,

cinnamon kullanıyorum. klavye ve erişebilirlik ayarlarına baktım ama bir şey değiştirmedim, ilk hali gibi.

konuyu açtıktan sonra bir çok kez oldu. ctrl tuşuna bir kere basmamla sürekli ctrl tuşuna basılı kalma durumu dışında bir de esc tuşuna bastığımda başka pencerelere geçiş yapıyor sekmelerde vs. tuşların fonksiyonu tamamen karışıyor. bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra kendisine geliyor. ek olarak fare ile de bazı yerlere tıklayamıyorum. mesela bilgisayarı yeniden başlat diyemiyorum, onun yerine kapatıp yeniden başlatıyorum.

ilginç bir durum. sanırım bir şeyler ters gidiyor. yardımcı olursanız sevinirim, zira bilgisayarı her bir saatte bir yeniden başlatıyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 02 Mart 2015, 12:38:59 »
Menü = > Sistem Ayarları (Cinnamon Denetim Merkezi) => Erişebilirlik => İşaretleme veTıklama sekmesi => Fare Tuşları açıksa kapatmayı dener misiniz? Erişebilirlik altında başka açık özellikler varsa bunları da kapatınız.

Menü = > Sistem Ayarları (Cinnamon Denetim Merkezi) => Klavye => Kalvye Düzenleri sekmesi => Seçenekler => Ctrl tuşunun yeri seçeneği altında işaretli seçenekler varsa bunları da kaldırınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı anterrabae

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 02 Mart 2015, 19:48:12 »
dediiklerinize baktım ancak hiçbirisi etkin değildi.

zaten dediğim gibi, daha sonradan da fark ettim, bu durum ctrl ile ilgili değil. dil paketleri veya başka bir yazılımsal bir şey de olabilir gibi geliyor. yani şöyle ki, esc tuşu vesaire tüm tuşlar çalışıyor. sorun, hepsinin farklı işlevler yapması.

neyse, zaten bugün başıma gelmedi. sorun çıkarırsa tekrardan sizi rahatsız ederim.

çok teşekkür ederim ilginiz için de.