Gönderen Konu: Deep Web Hakkında  (Okunma sayısı 2949 defa)

Çevrimdışı Yolcu

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia
Deep Web Hakkında
« : 05 Mart 2015, 18:19:29 »
Merhaba linux mint kullanıcıları
Deep Web'de onion uzantılı bir site açmak istiyorum. Ama bu işi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Windows'ta yapabiliyordum ama Linux'ta yapamadım.
Forum kurallarında illegal paylaşımların yasak olduğu belirtilmiş ama deep web legal bir ağdır. İllegal olan içeriğidir.  Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Eğer yapabilirsem Windows'u kaldırıp linux'la devam etmeyi düşünüyorum. Bu arada Forumunuzda neden tanışma bölümü yok?

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Deep Web Hakkında
« Yanıtla #1 : 05 Mart 2015, 19:05:55 »
Merhaba öncelikle hoş geldiniz.

Windows'ta yapabildiğiniz nedir tam olarak anlayamadım. Herhangi bir uzantıya ait alan adı tescil ettirmenin işletim sistemi ile arasındaki bağlantıyı nasıl kurdunuz merak ettim açıkçası. Bahsettiğiniz şey istediğiniz uzantıyı satan ve tescil eden bir hosting / servis sağlayıcı firması bulmalısınız. Alan adı kayıt ücretini ödedikten sonra, alan adını, adınıza kayıt ettirebilirsiniz. Web sitesinin nasıl açacağınız konusuna gelirsek, linux üzerinde kullanılan web tasarım uygulamalarına göz atabilirsiniz bir çok alternatif mevcut. Bunun dışında yayını nasıl yapacağınız, bilgilerinizi nasıl gizleyeceğiniz konusunda herhangi bir yardım vermemiz söz konusu değildir. Çevrimiçi internet kaynaklarından yararlanabilirsiniz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2015, 19:26:10 »
Tor Browser LinuxMint için de var. Kurulumu şurada anlatılmış. http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=2417.0

Çevrimdışı Yolcu

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Grafik Kartı: Nvidia
« Yanıtla #3 : 05 Mart 2015, 21:35:01 »
Danny onion uzantılı site açmak için hosting almıyoruz. Onion siteler kişisel serverleri kullanıyor.
Linkte anlatıldığı şekilde Windows'ta site açılıyor. Oradaki işlemi linux'ta nasıl yapıyoruz onu çözemedim. Karakartala teşekkür ederim ama kurmuştum zaten Tor Browser'i.

Düzenleme : Bağlantı silinmiştir.
« Son Düzenleme: 05 Mart 2015, 22:07:43 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #4 : 05 Mart 2015, 22:14:01 »
Deep web gibi ortamlar legal'den çok illegal içerik barındırıyorlar. Temp bir e posta adresi kullanmanız ve farklı bir IP arkasına gizlenmeniz de bunun farkındalığına sahip olmanızdan olabilir mi? Bunlara rağmen tanışma bölümü sormanız bir ironi galiba! Sanırım bağlantısını verdiğiniz web sitesinin reklamını yapmak istiyorsunuz. Forumda bu şekilde gizlenerek bilgi paylaşamazsınız, bu sebeple konu kilitlenmiş ve üyeliğiniz yasaklanmıştır.
« Son Düzenleme: 05 Mart 2015, 22:16:08 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]