Gönderen Konu: Resolv.conf Dosyasını Değiştirme  (Okunma sayısı 4299 defa)

Çevrimdışı veli33

• Çok Yeni Penguen
  • *
Resolv.conf Dosyasını Değiştirme
« : 11 Mart 2015, 20:17:02 »
Merhabalar;

Linux'da bayağı bir yeniyim, DNS değisikliği yaparken resolv.conf'u değistirdim. Şu an internete giremiyorum, hatta kablosuz ağa da bazen bağlantı kuramıyorum. Bu resolv.conf'u eski haline nasıl çevirebilirim ? Herhangi bir DNS adresi Google ve Opendns yazsamda sorun düzelmiyor.

Düzenleme : İmla ve Türkçe karşılıklar.
Lütfen imla kurallarına özen gösteriniz.
wifi => kablosuz ağ
Forum Kuralları
« Son Düzenleme: 11 Mart 2015, 23:47:35 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Resolv.conf Dosyasını Değiştirme
« Yanıtla #1 : 11 Mart 2015, 23:52:38 »
[member=1481]veli33[/member], neden birden falza üyelik hesabı açmaya gerek duydunuz, bunun yasak olduğunu hatırlatmak isterim, diğer hesabınız yasaklanmıştır.

Değişiliği nasıl yaptınız ve aynı şekilde geri alamamanıza engel olan nedir? Bir yerdeki öneriden mi faydalandınız, eğer öyle ise öneriyi paylaşınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı veli33

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 13 Mart 2015, 19:57:02 »
Galiba çok eskiden hesap açmışım ya da telefondan açtığım için karışıklık oldu. Soruna gelince:
Direk uçbirimde su yazdım şifremi girdim. pico /etc/resolv.conf ve içindeki nameserverleri Google'ın DNSleri ile değiştim. Ama internete bağlanamadım DNSleri TTNet DNSleri ile değişince sorun düzeliyor. Ama bilgisayarı yeniden başlatınca resolv.conf boşalıyor TTNet DNSleri girdikten sonra, chattr +i resolv.conf yazınca bayraklar okunamadı diye bir hata veriyor.

Düzenleme: Yazım kurallarına dikkat ediniz. Bkz: Forum Kuralları Türkçe sözcükler kullanmaya özen gösteriniz.
terminal==>uçbirim,   pc==>bilgisayar,   reset==>yeniden başlatma,
karakartala
« Son Düzenleme: 14 Mart 2015, 00:18:19 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #3 : 14 Mart 2015, 00:07:52 »
Galiba cok eskiden hesap acmisim yada tlfndan actigim icin karışıklık oldu soruna gelince
Direk terminalde su yazdım şifre mi girdim pico /etc/resolv.conf ve içindeki nameserver leri google nin dns leri ile degistim ana int baglanamadim dnsleri ttnet dnsleri ile degisince sorun duzeliyor ama pcyi resetleyince resolv.conf bosaliyor ttnet dns leri girdikten sonra chattr +i resolv.conf yazınca bayraklar okunamadi diye bir hata veriyor
Resolv.conf boşken genel ağa(internete) bağlanamıyor musunuz? DNS adresini modemden de değiştirebilirsiniz.