Gönderen Konu: Sürüm Önerisi ve Ekran Kartı Sürücüsü Hk.  (Okunma sayısı 2932 defa)

Çevrimdışı sieng

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18 Sarah
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Sürüm Önerisi ve Ekran Kartı Sürücüsü Hk.
« : 12 Mart 2015, 03:48:41 »
Merhaba, dizüstü sistem bilgilerim aşağıdadır. Linux Mint 17.1 Cinnamon 32 bit kullanıyorum. Şu anda sıkıntı yok hız stabil vs. Acaba aşağıdaki özelliklerle başka sürümde Mate veya 64 bit de daha fazla verim alabilirmiyim? Birde ekran kartı ve grafik sürücüsü yüklü mü gösteriyor? Nasıl öğrenebiliriz yüklü olup olmadığını?

Düzenleme : Başlık, imla ve Türkçe karşılıklar.
laptop => dizüstü
« Son Düzenleme: 12 Mart 2015, 10:19:48 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Sürüm Önerisi ve Ekran Kartı Sürücüsü Hk.
« Yanıtla #1 : 12 Mart 2015, 10:46:52 »
Intel GPU için herhangi bir sürücü yüklemenize gerek yok. Intel açık kaynak sürücülere destek verdiği için, gerekli sürücüler yüklü geliyor. Performansı bir miktar daha artırmakiçin aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz.

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=321.msg2656#msg2656
http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=250.msg1928#msg1928

Mate masaüstü varsayılan olarak 2D ortamdır (Compiz ile 3D efektler etkinleşebiliyor) ve sistem kaynaklarını daha az kullanır. İsterseniz aşağıdaki komut ile Cinnamon masaüstü yanına kurabilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get install mint-meta-mate
Kurulum sonrası oturumu kapatıp MDM görüntü (giriş) yöneticisinden Mate masaüstünü seçmelisiniz. Bu şekilde bu iki masaüstünden dilediğiniz ile oturum açabilirsiniz.

Bilgisayarınızı video seyretme, internet gezintisi, ofisuygulamaları gibi genel amaçlarla kullanıyorsanız 64 bit sistem kurmanıza gerek olmadığını düşünüyorum.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı sieng

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18 Sarah
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
saolun hocam detaylı bilgilendirmeniz için.