Gönderen Konu: Linuxta .dmg imajını usb bootable biçimde yazdırma.  (Okunma sayısı 4320 defa)

Çevrimdışı Neptunmavisi

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Nvidia onboard 7025
  • İşlemci: AMD
Merhaba, Şu an Bilgisayarımda, Windows7, Linux Mint 17.1 64 Bit İşletim sistemleri kurulu. Hackintosh kurmak istiyorum. Linuxta .dmg uzantılı imaj dosyasını nasıl USB flash diske bootable biçimde yazdırabilirim? Windowsta Transmac var fakat hem ücretli, hemde ücreti biraz pahalı geldi. Crack falan kullanmak istemiyorum. Adamlar emek vermiş, Çalıpda vebal almak istemiyorum tabikide.

Bu konuda Kaynaklar var fakat ingilizce.

Şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Linuxta .dmg imajını usb bootable biçimde yazdırma.
« Yanıtla #1 : 15 Mart 2015, 22:52:55 »
Hackintosh, yasal bir işletim sistemi mi öncelikle onu soralım, yasal olmayan kırılmış bir macosx sürümü mü oluyor bu, yoksa yasal bir şekilde kullanılabilen bir işletim sistemi mi ?
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Neptunmavisi

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19
  • Grafik Kartı: Nvidia onboard 7025
  • İşlemci: AMD
« Yanıtla #2 : 15 Mart 2015, 23:40:11 »
Merhaba,

Açıkçası öyle bir şey sordunuzki? Eğer gerçekten Yasaları konuşacaksak, Bende bu konuda emin değilim. Yani net bir bilgim yok.

Şöyle bir geçmişi var, Apple İntel işlemcilere geçiş yaptığında, Dolayısıyla PC'lerede Osx Kurulabilinir hale geldi. Distrolar dizayn edildi,  Bu konuda destek yazılımları geliştirildi, Forumlar siteler açıldı, şu anda Hackintosh PC kullanıcılardan ilgi görmekte. ve sırf osx kurmak için özel donanım konfigurasyonlarına insanlar para harcamaktalar.  Osx'in Kolaylık ve konforunu insanlarda biliyor, merak ediyorlar. Burda şu İşletim sistemi daha iyi diye bir ayırma gitmiyorum, Her işletim sisteminin kendine özgü avantajları vardır.  Apple şu ana kadar hiç bir Hackintosh oluşumuna karşı atağa geçmedi, Ki Hackintosh Uygulaması 2005'ten beri var. Apple bir tek "Pystar" Firmasına dava açtı, ve firmayı kapattırdı, Haklıydı, Çünkü Pystar Osx ürünlerini Kendi PC konfigurasyonları ile satıyordu.  haksız kazanç elde ediyordu. Hackintosh gibi oluşumlar ise, tamamen gönüllü yazılım gruplarından ibaret.  Apple bunlara karşı bir atağa geçermi? Geçseydi şu ana kadar geçerdi. Böylelikle Apple'ın marka bilinirliği artıyor.

Bu konu o kadar Muaalakki, Osx'in Maverick sürümünü ücretsiz indirebiliyorsunuz Apple sitelerinden.   Hackintosh konusnda bir çok Yerli yabancı site var. Bence aslında faydalı bir tartışma, sorunuzu beğendim. Sizde google üzerinden araştırın, mantık ve saygı ölçüsünde tartışalım değilmi. 

Kalın sağlıcakla. ;)

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
« Yanıtla #3 : 16 Mart 2015, 00:15:58 »
2.sayfanın ilk cümlesinde OS X'in sadece MAC'lere yüklenebileceği açıkça belirtilmiş.
http://rfactor.iwk.co.id/iwk-ftp/Library/Documentation/License.lpdf/Contents/Resources/tr.lproj/License.pdf

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #4 : 16 Mart 2015, 00:56:38 »
Soruyu sormamım nedeni, forum kuralları gereği yasal olmayan, warez, crack gibi yazılımlara hiç bir kaide ile destek ve yardım veremiyoruz. Apple'ın Hackintosh'a ses çıkartmaması o sistemin yasal olduğu anlamına gelmez, zira iPhone telefonların işletim sistemi olan iOS için de sürekli Jailbreak (kısıtlamaları kaldıran bir yama) çıkmakta. Ancak, Apple bu uygulama karşısında herhangi bir karşı hareket gerçekleştirmemekte.

Bir konuya yardım vermeden önce, yazılımın özgür bir yazılım olduğunu teyit etmek amacı ile sordum kısacası soruyu. Unutmamak gerekir ki, yasal olmayan, kopya, çoğaltılmış veya kırılmış yazılımlar hakkında yardım ve destek vermek, bizim de suç ortaklığı yapmış olmamız anlamına geliyor.  Bu sebeple malesef sorunuzu yanıtsız bırakmak zorunda kalacağız.

Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #5 : 16 Mart 2015, 16:45:06 »
düzenleme : yasal olmayan konular için forumda yardım vermiyoruz.
« Son Düzenleme: 16 Mart 2015, 17:19:14 Gönderen: Danny »
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"