Gönderen Konu: Sürekli Yönetici İznine Sahip Olmakla İlgili  (Okunma sayısı 3373 defa)

Çevrimdışı mustafa

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • linux mint
  • Dağıtım: linux mint
Sürekli Yönetici İznine Sahip Olmakla İlgili
« : 05 Nisan 2015, 12:36:35 »
Merhaba arkadaşlar, benim sorunum bir yazılım veya bir güncelleme yaparken sürekli şifre sorması sıkıldım artık... sudo paswd root yaptığımda ve şifre tanımladığımda yeni bir arayüz çıkıyor... Bense kendi hesabımda sürekli rootlu olmak istiyorum... Yeni bir root hesabı açmak istemiyorum yardımcı olabilir misiniz? Çok teşekkürler... :D

Düzenleme: Lütfen imla kurallarına dikkat ediniz. Bkz: Forum Kuralları
karakartala

« Son Düzenleme: 05 Nisan 2015, 14:30:28 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: rootlu olmak ile ilgili
« Yanıtla #1 : 05 Nisan 2015, 14:27:47 »
Söylediğiniz işlem oldukça risklidir. Yapılması kesinlikle önerilmez. Güvenlik için şu anki haliyle kullanmanız daha iyi olacaktır.

Menü>Denetim Merkezini açın. Kullanıcılar ve Gruplar'a girin. Kullanıcı hesabınızı seçip Hesap türünü yönetici olarak ayarlayın.

Çevrimdışı mustafa

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • linux mint
  • Dağıtım: linux mint
Ynt: Sürekli Yönetici İznine Sahip Olmakla İlgili
« Yanıtla #2 : 05 Nisan 2015, 16:31:15 »
dediğiniz işlemi gerçekleştirdim zati yöneticiydi baktım... aynı zamanda diğer işlevleride ekledim... terminalde sudo ile başlayan bir komut yazdım malesef yine şifre istedi.... Şifre sormadan nasıl işlem yapabilirim... Zati bilgisayarı başlattığımda giriş şifresi var bana yetiyor.... Yine şifre sormasını istemiyorum... Söylediğiniz işlemleri uyguladım yalnız yeniden başlatmadım sorun olur mu

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Sürekli Yönetici İznine Sahip Olmakla İlgili
« Yanıtla #3 : 07 Nisan 2015, 12:41:00 »
[member=238]mustafa[/member] Şifre sormasını istemiyorsanız önce
Kod: [Seç]
su komutuyla yönetici yetkilerine sahip olun. Aşağıdaki komutla /etc/sudoers dosyasını açın.
pkexec visudoBu satırı dosyanın sonuna ekleyip kaydedin. Kayıt kısyaolu yanlı hatırlamıyorsam CTRL+X'ti. Metin editörü açıldığından kayıt kısayolunu görebilirsiniz. kullanıcı_adı yazan yere kullanıcı adınızı yazmayı unutmayın.
kullanıcı_adı   ALL = NOPASSWD: ALL
Dikkat: Bu dosyada değişiklik yaparken dikkatli olun. Yanlış bir değişiklik yaparsanız sudo komutu çalışmayacaktır. Yanlış bir değişiklik yaptıysanız yukarıdaki şekille sudoers dosyasını açıp, aşağıdakileri yapıştırarak düzeltebilirsiniz:
# /etc/sudoers
#
# This file MUST be edited with the 'visudo' command as root.
#
# See the man page for details on how to write a sudoers file.
#

Defaults    env_reset

# Uncomment to allow members of group sudo to not need a password
# %sudo ALL=NOPASSWD: ALL

# Host alias specification

# User alias specification

# Cmnd alias specification

# User privilege specification
root    ALL=(ALL) ALL

# Members of the admin group may gain root privileges
%admin ALL=(ALL) ALL