Çok soru soru sordum kusura bakmayında bir şey daha sormak istiyorum,aynı hatayı farklı uygulamalardada alıyorum desktop cube vs. gibi bunları kendim ayarlamak istiyorum karışık bir şeymi ? her seferinde bi konu açmak uygun olmaz.Yardımcı olabilirmisiniz....
Genel olarak şöyle özetleyebiliriz:
Ev Dizini'ni açın. Gizli dosya ve klasörleri (.isim şeklinde olanlar) görmek için
Görünüm > Gizli Dosyaları Göster yolunu izleyin. (Veya klavyenizden
CTRL ve
H tuşlarına basın.) Daha sonra Ev Dizini içerisinde sırasıyla
.local >
share >
cinnamon >
extensions klasörüne gelin. Bu klasör içerisinde yüklediğiniz eklentilere ait klasörler bulunmaktadır. Hata veren eklentinin klasörünün içindeki
metadata.json dosyasını açın. Bu dosya içerisindeki şu bölüme dikkat edelim:
"cinnamon-version": [
"1.8",
"1.9",
"2.0",
"2.1",
"2.2"
], Burada
2.0,
2.1,
2.2 şeklindeki sayılar Cinnamon masaüstünün sürüm numaralarıdır. Mint 17'de 2.4 numaralı sürüm kullanılmaktadır. O yüzden bu dosyada "2.2" satırının altına
"2.4" ifadesini eklememiz gerekiyor. Burada dikkat etmeniz gereken şey "2.2" satırının altına bir şey yazdığımızda "2.2"nin hemen sonuna bir tane
, (virgül) yazmamız lazım. Yani bu kod parçasının son şekli şu şekilde olmalı:
"cinnamon-version": [
"1.8",
"1.9",
"2.0",
"2.1",
"2.2",
"2.4"
], Gerekli değişikliği yaptıktan sonra dosyayı kaydedip kapatabilirsiniz.
AYRICA, "2.2" satırının altına "2.4" satırını eklemek yerine sadece "2.2"yi "2.4" olarak değiştirerek de sorunu çözebilirsiniz. Önemli olan eklentinin ayar dosyasında bizim kullandığımız Cinnamon sürümünün yer alması.