Gönderen Konu: BSD Hakkında  (Okunma sayısı 3967 defa)

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
BSD Hakkında
« : 09 Nisan 2014, 02:37:29 »
Free BSD, Open BSD diye işletim sistemleri varmış. Bunların Linux' tan farkı nedir?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: BSD Hakkında
« Yanıtla #1 : 09 Nisan 2014, 08:55:09 »
Özetle, aradaki temel fark kullandıkları çekirdekler ve lisans tipleridir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Linux
http://tr.wikipedia.org/wiki/BSD
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
« Yanıtla #2 : 09 Nisan 2014, 12:00:57 »
Hocam bir suru turevi var. OpenBSD'ye guvenlik on planda denmis. Peki kullanmasi zor mudur? Girsem cikabilir miyim isin icinden?
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı kuzgun_

• Çaylak Penguen
  • **
  • oldu da "yok" mu dedik.
  • Dağıtım: Linux Mint 17
« Yanıtla #3 : 09 Nisan 2014, 12:36:52 »
Bence bulaşma :) o kadar uğraştım kuramadım.. kursan bile grub'a eklemede sıkıntı yaşadım en sonunda 10 formatta diski sıfırladım win7 ve linux'le dewam ettim..
kurulumu biraz sıkıntı zaten kendileri de bunu kabul ediyor yinede destek almak istersen
http://bsd-tr.org/
Felâsife abimiz elinden geldiği kadar yardımcı olacaktır. :) başarılar
düzeltme: imla

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: OpenSuSE/Chakra
  • Masaüstü Ortamı: KDE
« Yanıtla #4 : 09 Nisan 2014, 16:14:41 »
BSD denemek isteyen tecrübesiz kullanıcılar PC-BSD kullansın, yaklaşık bir Linux dağıtımı kadar basit. Ek olarak BSDler Linux'un biraz daha geliştirilmiş versiyonu diyebiliriz. Modüler yapısı sayesinde çok daha sorunsuz fakat hem canavar gibi donanımlar istiyor (Canavar gibi dedi isem hantal olduğunu ve Extreme edition donanımlar düşünmeyin. Sonuçta pek çok oyun sunucusu FreeBSD kullanıyor.) hemde Linux'taki özgür yazılım anlayışı oturmamış.
Bence bulaşma :) o kadar uğraştım kuramadım.. kursan bile grub'a eklemede sıkıntı yaşadım en sonunda 10 formatta diski sıfırladım win7 ve linux'le dewam ettim..
kurulumu biraz sıkıntı zaten kendileri de bunu kabul ediyor yinede destek almak istersen
http://bsd-tr.org/
Felâsife abimiz elinden geldiği kadar yardımcı olacaktır. :) başarılar
düzeltme: imla
Sitede "Linux ve BSD arasındaki farklar" diye bir köşe var, tıklayınca boş olduğunu gördüm. Bana komik geldi. Hiç fark yok demeye mi çalışıyorlar?
« Son Düzenleme: 09 Nisan 2014, 16:21:09 Gönderen: Eludecraft »
Çalışan sistemi bozmayacaksın ağa

Çevrimdışı kuzgun_

• Çaylak Penguen
  • **
  • oldu da "yok" mu dedik.
  • Dağıtım: Linux Mint 17
« Yanıtla #5 : 09 Nisan 2014, 16:21:36 »
BSD denemek isteyen tecrübesiz kullanıcılar PC-BSD kullansın, yaklaşık bir Linux dağıtımı kadar basit. Ek olarak BSDler Linux'un biraz daha geliştirilmiş versiyonu diyebiliriz. Modüler yapısı sayesinde çok daha sorunsuz fakat hem canavar gibi donanımlar istiyor (Canavar gibi dedi isem hantal olduğunu ve Extreme edition donanımlar düşünmeyin. Sonuçta pek çok oyun sunucusu FreeBSD kullanıyor.) hemde Linux'taki özgür yazılım anlayışı oturmamış.
aynen pc-bsd başlangıç için en ideali.. ben deneyemedim ama cok merak ediyorum.. sadece oyun sunucuları değil. bircok sunucu bsd tabanlı. hotmail bile bsd tabanını kullandığı duymuştum..
kurulumu biraz detay işte, sıkıntı çıkarıyor.