Gönderen Konu: Gnome 3 Shell Temam Değişti  (Okunma sayısı 7795 defa)

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: OpenSuSE/Chakra
  • Masaüstü Ortamı: KDE
Gnome 3 Shell Temam Değişti
« : 29 Nisan 2015, 20:24:21 »
Selamlar. Gnome 3'ün bildiğiniz shell teması şu:

Gerçekten hoş değil mi? Ancak dün yaptığım güncellemeden dolayı tema şöyle bir şeye dönüştü.

Açıkçası Şeffaf Siyah temayı oldukça sevmiştim ve bu Gri-Mavi ağırlıklı temaya bir türlü alışamadım. Bir başka forumda zaten direkt rezil olarak bahsettim. Arch kullanıyorum, el atabilecek biri var mı?
Çalışan sistemi bozmayacaksın ağa

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
Ynt: Gnome 3 Shell Temam Değişti
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2015, 20:57:00 »
Downgrade scriptleri var AUR deposunda. Bir bak derim. Aksine ben çok sevdim bu temayı hala bunu kullanıyorum.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #2 : 29 Nisan 2015, 23:18:01 »
Downgrade scriptleri var AUR deposunda. Bir bak derim. Aksine ben çok sevdim bu temayı hala bunu kullanıyorum.
Ben alışkanlıktan ilkokul hayatından beri aynı tarafta oturan adamım hiç böyle değişikliklerle gelmeyin bana. :D Hangi paketi downgrade etmem gerek? 1GB paketi bir anda güncellemiştim.

Çevrimdışı Toros

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Fedora
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: AMD Vega 11
  • İşlemci: AMD Ryzen 5
« Yanıtla #3 : 30 Nisan 2015, 02:47:25 »
Bu tema Gnome 3.16 sürümünün teması. Artık öntanımlı tema bu. Daha başka Gnome 3.16 temalarına http://gnome-look.org/ adresinden bakmak lazım.

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #4 : 30 Nisan 2015, 23:46:02 »
Bu tema Gnome 3.16 sürümünün teması. Artık öntanımlı tema bu. Daha başka Gnome 3.16 temalarına http://gnome-look.org/ adresinden bakmak lazım.
Doğrusu Linus Torvalds'ın sözü dibine kadar doğru: "Artık güncelleme yaparken yine neyi değiştirdiler diye düşünmeden edemiyorum.". Yani eyvallah, tema üzerinde biraz uğraşılmış gibi duruyor da bu tarz tak diye sistemin kökten temasını değiştirmek olayı bana çok abes geliyor. Eski tema oldukça iyiydi ve Gnome 3 Shell anlayışı resmen o temayla birleşmiş gibi duruyordu. Birden tak diye eski temayı da seçeneklere eklemeksizin temayı silip atmak (Kii orjinalde Tweak setting programının olmadığını hesaba katarsak...) Gnome gibi bir proje için gerçekten amatörce bir davranış gibi duruyor. Rakiplerine bir göz atalım hiç böyle bir örnek olmadığını göreceksinizdir. Microsoft, Windows için kullandığı temayı Vista için tasarladığı temayı kullanıcının göz zevkini bozmamak fazla ellemeden bir kaç değişiklikle halen daha kullanıyor. Apple çok uzun bir süre tema için hiçbir değişiklik yapmadı. KDE projesi her major sürümde bir tema değiştirse de eski temayı halen daha kullanılabilinir kılıyor. Gnome ekibi niye böyle pat diye alışılmış temayı major sürüm falan olmamasına rağmen baştan aşağı değiştiriyor sormak istiyorum.

Çevrimdışı Toros

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Fedora
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: AMD Vega 11
  • İşlemci: AMD Ryzen 5
« Yanıtla #5 : 01 Mayıs 2015, 01:43:05 »
Belki çok tepki alacağım ve belki Gnome kullanıcıları bana çok kızacak ama kabul edilmeli ki Gnome 3 çuvalladı.
Eğer kapasitif ortamla masaüstü ortamını birbirinden ayırsaydı ve Cinnamon, Kde benzeri bir tasarımla çıksaydı çok daha farklı olurdu sanki. Neyse olsun ya iyi veya kötü bir şekilde kullanılır diyeceğim ama artık çok ram kullanıp ekran kartının canını çıkarıyor resmen :) Hele hele benim gibi hızlı kullanıyorsanız(pencere geçişleriniz ışık hızındaysa) takılmalar yaşanabiliyor, yazılım cevap veremiyor, kimse tost makinesi gibi bir dizüstü bilgisayarı olmasını istemez hani :)

« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2015, 01:45:11 Gönderen: Toros »

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
« Yanıtla #6 : 01 Mayıs 2015, 11:00:49 »
Ben pek katılmıyorum. Zira Gnome'un yaptığı şey gayet cesurca bir hareketti. Alışılmış masaüstü düzenini elinin tersiyle itip yeni bir alternatif sundular adamlar. Ve alışıncaya kadar zorluk çektim sadece. Stabil bir Arch kullanıcısı olduğumdan beri de Gnome kullanmaktayım. Gayet pratik geliyor bana. Fazla kaynak tükettiği doğru ama yeteri kadar donanım varsa bu bir sorun teşkil etmez benim gözümde :)
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #7 : 01 Mayıs 2015, 16:40:12 »
Beyler beyler... Benim bahsettiğim Shell temasını zart diye değişmesiydi. Ama yinede bir iki şeyden bahsedeyim.

Arayüz değişikliği bana kalırsa çok iyi oldu, büyük bir prestij. Ezelden beri Windows'a ve Mac OS'a benzer masaüstleri kullanıyorduk. Gnome 2'yi kullandığımda "Mac OS'tan bir şeyler mi araklamışlar dersin?" diye kendi kendime soruyordum. Gnome Shell pratik ve kullanışlı bir arayüz, farklı kafa karıştırmadan herşeye rahatça erişmeni sağlıyor. Zamanında KDE 4 içinde bir ton eleştiri gelmişti de şu an herkes KDE'den memnun. Ancak Gnome'un bu sömürdüğü donanım nedir Allah aşkına? GNU'nun resmi masaüstü ortamısın sen nedir bu sömürdüğün?