Gönderen Konu: [Çözüldü] Linux mint cinnamon hakkında  (Okunma sayısı 3745 defa)

Çevrimdışı mrhappyshadow

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Linux
  • Grafik Kartı: Nvidia 8600 GT
[Çözüldü] Linux mint cinnamon hakkında
« : 06 Mayıs 2015, 11:48:56 »
Ben daha yeni linux mint kullanıcısıyım çokta mutluyum teşekkür ediyorum bütün linux emekverenlerine

Bir şey sormak istiyorum,linux mint cinnamon ne zamana kadar destekleniyor,ne zaman desteklenmiyecek bu konuda bilgi almak istiyorum sizlerden çünkü çok seviyorum mint'i  umarım desteği sona ermez üzülürüm açıkçası :/ Çok aşırı seviyorum :D  :P  Sonsuza kadar güncellenmesini ve desteklenmesini isterim...Yakın bi zamanda sonlandırılıcaksa hangi linuxe geçmeliyim,ne yapmalıyım...Teşekkür ederim şimdiden vericeğiniz olumlu ve olumsuz cevaplar için.
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2015, 13:00:59 Gönderen: mrhappyshadow »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Linux mint cinnamon hakkında
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2015, 12:25:37 »
Şimdilik utukfta bir ayrılık görünmüyor, Linux Mint desteklendiği sürece, Cinnamon masaüstü yöneticisi de desteklenecektir. Hepimizim ümidi, Linux Mint'in daha iyi yerlere gelmesi ve devamlılığı. Bu dağıtımın kolay kolay sonlanacağını da sanmıyorum, zira dünyada en çok kullanılan 4'üncü işletim sistemi olarak gösteriliyor, muhakkak şuan ki ekip projeyi bıraksa dahi bile devamlılığı gönüllülerce sağlanacaktır diye düşünüyorum.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 06 Mayıs 2015, 12:27:42 »
Cinnamon masaüstü ortamı Gnome 2'den Gnome 3'e geçiş sürecinde, Gnome Shell kabuğu çatallanarak geliştirilmeye başlanmıştır. Geliştirme süreci içerisinde bir kabuk (arayüz) konumundan yavaş yavaş masaüstü ortamı konumuna gelmeye başladı. Modern bir masaüstü deneyimini alışkanlıklarımızı değiştirmeden sunmak için geliştirme sürecine başlanan Cinnamon Masaüstü, geleneksel bir masaüstü düzeni içinde; gelişmiş özelikler, kolay kullanım, güçlü, esnek ve özelleştirilebilir bir ortam sunmayı hedefliyor.

Bu süreç içerisinde Cinnamon'un 8 major sürümü çıkmış ve geliştirici üsürümü olarak da 2.5 geçilmiş durumda. Linux Mint 17.2 sürüm ile birlikte Cinnamon 2.6 sürüm, büyük ihtimalle Linux Mint 17.3 ile birlikte Cinnamon 2.8 sürüm yayınlanacak. Linux Mint 17.3'den bir sonraki sürüm ise Linux Mint 18 olacak, Cinnamon masaüstünün 3.0 sürümü bununla birlikte geleceği öngörülebilir. Yani Linux Mint 17.x kullanıcıları Cinnamon 2.8 sürüme kadar dilerlerse yükseltme yapacaklar, Cinnamon 3.0 ile ilgili durum ise mullakda. Belki Linux Mint13'de yaptıkları gibi backport deposu yardımıyla kurulum yapılabilir.

Peki ne zaman kardar geliştirilir, takdir edersiniz ki bununla ilgili bir yorumda bulunmak çok zor. Ama bunun yakın zamanda olmayacağı öngörülebilir.

Not: Blog sayafasında artık evde en çok kullanılan 3.  işletim sistemi olduğu yazıyor. Bu değişiklik yakın zamanda çıkan LMDE 2 Betsy kurulum sihirbazında da mevcut.

Linux Mint is the most popular desktop Linux distribution and the 3rd most widely used home operating system behind Microsoft Windows and Apple Mac OS.

Ev ile ilgili ön ek sanırım Linux Mint'in sunucu sürümü olmamasından kaynaklanıyor.
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2015, 12:33:19 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı mrhappyshadow

• Yeni Penguen
  • *
  • Masaüstü Ortamı: Linux
  • Grafik Kartı: Nvidia 8600 GT
« Yanıtla #3 : 06 Mayıs 2015, 12:56:24 »
Aydınlattığınız için teşekkürler.Linux mint harika ya :p