Gönderen Konu: [Çözüldü] Linux Mint Cinnamon Yazılım Yöneticisi Hakkında Birkaç Soru  (Okunma sayısı 2601 defa)

Çevrimdışı mrhappyshadow

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Linux
  • Grafik Kartı: Nvidia 8600 GT
Yazılım yöneticisinde bulunan indirilebilen uygulamalar/oyunlar güvenli midir? Herhangi bir zararlı yazılım var mıdır içinde? Virüs,Trojan gibi?
Ne kadar güvenmeliyim? Yoksa Güvenmeyeyim mi sileyim mi hepsini? :(

Bir uygulama seçtim ve tıkladım. Yorumların bulunduğu sayfada yukarıda şu paket kaldırıcak yazıyor. Paketin adının başında nvida yazıyordu . Hemen kapattım, yüklemesini iptal ettim; ekran kartıyla ilgili bir şey olabilir diye. Beni sakinleştirin bu konuda :/

Pencereyi kapattıktan sonra paketler siliniyor mu? Yoksa yüklenmiş olabilir mi? Yüzde 5 te kapattım yazılım yöneticisini.

Çok soru sordum ama kafamda deli sorular ve yeni bir kullanıcıyım bunları öğrenmem gerekir bence :&

Düzenleme: Lütfen yazım kurallarına biraz daha dikkat ediniz. Bkz: Forum Kuralları
karakartala
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2015, 16:31:41 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux mint cinnamon Yazılım Yöneticisi Hakkında Bir kaç soru
« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2015, 15:14:59 »
[member=1725]mrhappyshadow[/member], Yazılım Yöneticisinde bulunan uygulamalar güvenlidir, virüs ve trojan içermez. Ama bu durum kaynağını bilmediğiniz bir yerden elle yükleyebileceğiniz bir paket için her zaman geçerli olmaz. Bir de forumda bahsi geçebilen ya da daha önce kulak dolgunluğunuz olabilecek PPA depoları vardır. Bu PPA depolarından bir kısmı yazılımın resmi PPA deposudur,diğer birkısmı ise kullanıcıların bireysel depoları olabilir. Yazılımların resmi PPA depoları da varsayılan olarak glen depolargibi güvenli sayılabilir. Ama kullanıcılara ait PPA depoları için teknik olarak bu doğrulamayabilir. Bununla birlikte bireysel PPA depoları dahi yazılımların kaynak dosyasını barındırdığı için diğer işletim sistemlerine göre daha güvenli sayılabilirler. Mümkün olduğunca varsayılan depoyu kullanırsanız, sisteminizin o oranda güven altında olacağını garanti altına alabilirsiniz.

Forumda aynı başlık altında sadece 1 soru/sorun hakkında konuşuyoruz. Bu sebeple diğer husus ile ilgili yeni bir konu açınız, açtığınız konuda hangi uygulamayı kurmak veya kaldırmak istediğinizi de paylaşınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı mrhappyshadow

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Linux
  • Grafik Kartı: Nvidia 8600 GT
Sizlerin sayesinde kafamda soru işareti)?( kalmayacak.Teşekkür ederim.