Gönderen Konu: videolar da yırtılma sorunu ( linuxmint 17.1 kde )  (Okunma sayısı 3182 defa)

Çevrimdışı Extream

• Çok Yeni Penguen
  • *
Arkadaşlar  videolarda  inanılmaz  derecede  olmasa da rahatsız edecek derecede  yırtılma  yaşıyorum. Özelikle  nvidia  ekran kartından  kaynaklanıyor 
lakin  bu  sorun bir türlü  düzelmiyor. Herhangi  bir  Linux Mint sürümünde de oluyor,  laptopda kulanıyorum şu an. Ekran kartım gt540m  denemedeğim yöntem kalmadı.

Yabancı  forumlara da  baktım, sorun aynen devam ediyor. Ben şu an  Ubuntu  14.04  kullanıyorum, Ubuntu  15.04'de  herhangi  bir  sıkıntı  yaşamıyorum.  Ubuntu'da  olmayan  şey  neden Linux Mint'de oluyor? Oysa  nerdeyse  aynı  gibi olan sistemler. Ubuntu'da  performans  sıkıntısı  yokken Mint'de neden videolarda  böyle şeyler yaşıyorum?

Not: Başka  ekran kartı olan makinalarda  olmuyor, örnek AMD. Bu konunun derinlemesine araştırılması lazım. Uzun zamandır  Linux Mint'in bütün sürümlerinde  var. Buna  bir  çare  bulunmayacak mı? Merak ediyorum.

Düzenleme : Kod etiketleri ve imla
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2015, 16:02:40 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: videolar da yırtılma sorunu ( linuxmint 17.1 kde )
« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2015, 15:57:54 »
Öncelikle konuyu Linux Mint kullandığınız bir zaman diliminde açmanız sankidaha uygun olurdu.

Bahsettiğiniz yırtılma sorunu Ubuntu'da da olabiliyor, bununla ilgili pek çok bağlantı paylaşılabilir. Bununla birlikte bahsettiğiniz sorun genelde yaşanmıyor, örneğin benim kullandığım hem optimus hem de masaüstü sistemlerde Nvidia GPU mevcut ve herhangi bir sorun yok.

Siz sorunun çözümü için neler yaptınız, bunları paylaşmanız  gereksiz yere benzer öneri sunulmasını önleyebilirdi. Sorunu çözmek için neler denediğinizi bilmediğim için öncelike burayı incelemenizi önerebilirim.

Ek olarak buradaki komutların çıktılarını paylaşabilirsiniz.

Konuyu Duyuru ve Kurallar bölümünde açtığınız için daha uygun bir bölüme taşıyorum, lütfen konuları uygun forum alanlarında açmaya özen gösterelim.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]