Orta derecede C ve C++ bilgim var, Gömülü Linux Sistemleri diye bir kitap aldım. Kitap içeriği ile baya ilgi istiyor ben bu işi yapacağım ama iş bulma ihtimalim, çalışma koşullarım, çalıştığım şirket, aldığım ücret ne olur? Lütfen bilgisi olan paylaşsın çünkü çok ciddi emek vereceğim.
Düzenleme: İmla
Hocam bir çok seçenek var,bazı seçenekler illegal tabiki tavsiye etmem,legal olarak aklıma gelenleri yazayım,bende senin kafadanım,o yüzden seni anlayabiliyorum
Kernel yazımına katılabilirsin,büyük firmalarda çok iyi ücretlerden çalışırsın
Akıllı telefon cihazlarında,Siri (akıllı konuşma rototu) Cİhazların çekirdekleri,hızlandırılması güçlendirilmesi,kamera odaklama sistemtemleriın
Büyük firmalarda back-end uygulamalardaki açıkları arayıp kapatabilirsin,çeşitli gelişmiş alt seviye uygulamalar yapabilirsin,örnek olarak bilgisayarı hızlandıracak şeyler,veya şifreleme algoritmaları,patentini aldığın zaman 1 günde hayatın değişebilir
Kısacası çok şey var gerçekten,C bilen birinin güç her zaman elinde bana göre,C# ve Java gibi dillerin yapamacağaı şeyler var,ancak C gibi bir dilin yapamacağı hiç bir şey yok,marsa giden robotta bile milyonlarca satır C kodunun olduğunu duymuştum,lambaya bile kod yazılabiliyor o dille,muhteşem bir şey
Tabiki senin alanın alt seviye olduğu için C üzerinden konuştum,yoksa C,C++ ile gui uygulamaları yapmak bir ölüm
Bu konular hakkında teknik anlamda pek bilgim yok,ama tanıdıklarımdan ve çevremden edindiğim bilgiler bu yönde
Ancak tavsiyem şu; İşine hangi işletim sistemi geliyorsa onu kullan,Linux lazım oluyorsa Linux kullan,Windows lazım olacaksa Windows kullan
Sonuçta Linux ve açık kaynak felsefesi senin karnını doyurmayacak,hangisi işine geliyorsa orada devam et,Linux'a çakılı kalma,malesef linuxun geleceğini pek parlak görmüyorum,çünkü her önüne gelen yeni linux dağıtımlarını çıkartıyor,ortada profesyonellik yok