Gönderen Konu: [Çözüldü] Yükseltme sonrası ; libreoffice 4.4.3 sürümünü kaldırıp 4.3.7 sürümüne getirmek  (Okunma sayısı 5890 defa)

Çevrimdışı zerrebey

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linuxmint 20 & LMDE4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: AMD ATI Radeon HD 5670
  • İşlemci: AMD Phenom(tm) II X4 955 Processor
Merhabalar..  Yükseltme sonrası (ubuntu 15.04 libreoffice 4.4.2) Libreoffice 4.2.2 ve 4.3.7 ile hazırladığım dokümanların açılışında sorun yaşıyorum. Oysaki linuxmint 17.1 ya da ubuntu 14.10 sürümlerinde gelen libreoffice ile açtığımda sorunsuz her şey düzgün açılıyor..

elle çerçeve ekleme sorunu
resim çözünürlüğünün kötü gözükmesi gibi değişik sorunlar var.

http://forum.libreoffice.org.tr/viewtopic.php?f=4&t=794

burada sorunu iletmiştim...  ama tam çözüm olmadı... Çözüm için sürümü düşürmeye çalıştım ancak desktop integrasyonda ve Türkçeleştirmede sorun yaşadım...
yardımcı olursanız sevinirim.
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2015, 02:30:04 Gönderen: zerrebey »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Libreoffice'i 4.4 sürüme nasıl yükselttiniz? Elle mi kurdunuz yoksa bir PPA deposu yardımıyla mı?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı zerrebey

• Yeni Penguen
  • *
Aslında yükle kaldır işlemlerinde bazı ters giden şeyler olunca mecbur ppa kullandım.
Sürüm: 4.4.3.2
İnşa NO: 40m0(Build:2)
Yerel: tr_TR
ppa.launchpad.net

Şuan 15.04 (ubuntu) sistemde yukarıdaki libreoffice sürümü  bu yüklü.. Ancak yukarıda söylediğim gibi  hatalar düzeltilmiş değil.Eksik açıyor.
Libreoffice 4.3.7 sürümünde aynı dosya sorunsuz açılıyordu. Kaldı ki başka bir ubuntu 14.04 yüklü bilgisayarda test ettik.. Bu durumda libre office de sürüm düşürmem, ya da hatanın çözülmesini beklemem lazım ancak dosyaları eğitim alanında kullandığımız için aciliyeti var.

Not: Birde libreoffice için hangi sürüm kararlıdır ya da  değildir? Kararlı değilse neden ubuntu deposunda 4.4.2 sürümüne yer vermiştir?

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Libreoffice 5.0 için Hata Avcılığı Oturumu bu günlerde(22-23-24 Mayıs) yapılıyor. Tam zamanıyken hatayı bildirelim. LibreOffice TR forumlarında da konuyu görmüştüm, ancak unutmuşum.

Sürüm düşürmek için önce sisteminizdeki PPA'yı kaldırın. Ardından LibreOffice'i kaldırın. Sonra yazılım yöneticisinden tekrar kurun. Libreoffice Türkçe değilse "libreoffice-l10n-tr" paketini kurun.

Çevrimdışı zerrebey

• Yeni Penguen
  • *
Yazılım merkezinde olan 4.4.2 sürümünde de aynı hata var.. Sadece 4.3.7 sürümünde ve aşağısında hata yok... 4.3.7 sürümü yazılım merkezindekinden daha düşük bir sürüm olduğu için onu yüklemenin nasıl olduğunu sormuştum.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
4.3.7 sürümünü şuradan indirip kurabilirsiniz: http://tr.libreoffice.org/indir/libreoffice-taze-sueruem/?type=deb-x86_64&version=4.3.7&lang=tr
Bunu kurmadan önce eski sürümü kaldırınız.

Çevrimdışı zerrebey

• Yeni Penguen
  • *
Teşekkür ederim, yardımlarınızla sorunu çözdüm.

Libreoffice 4.4 sürümünü nasıl  4.3 sürümüne düşürmek için;

1) Uçbirimde   sudo apt-get remove --purge libreoffice*.*   komutu girdim ve sistemde yüklü sürümü kaldırdım.
2) Ubuntu tweak programı ile kalıntı kalmasın diye  kapıcı sil butonuyla temizledim.
3) Yukarıda verilen adresten paket dosyaları indirdim.
4) Paket dosyalarını sağa tıklatarak buraya çıkart tuşuna bastım.
5) Deb yazılı klasörün içerisinde sağ tık uçbirimi açtım ve   sudo dpkg -i *.deb  komutu verdim.
6) Sağ tıkladığınızda dizinde terminal aç yoksa yazılım merkezinden nautilus-open-terminal yazarak yükleme yapabilirsiniz.
7) Aynı şekilde Türkçe dil desteği dizinini de terminalden açarak yükledim.
8) En son bir librewriter dosyası açtığınızda arşiv yöneticisiyle açıyor.  Onu özellikler-birlikte aç-libreoffice 4.3 seçerek düzelttim.

Bu aşamalardan sonra Libreoffice 4.3 sorunsuz çalıştı. Belki daha kolay da yapılabilir. Ama ben araştırıp öğrenerek bu kadar yapabildim..
Hata kaydı güncellemesi ile Libreoffice'nin son sürümünü kullanmak isterdim ama onlar çözüm üretinceye kadar  eski sürümü kullanacağız artık.. Ne yapalım... 
İlgilenen herkese teşekkür ederim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Sorunu elle yüklemek yerine aşağıdaki komutlarla PPA deposunu geri alarak da çözebilirdiniz. Mesajı benzer sorunu yaşayabilecek olanlar için alternatif olması için ekliyorum.

Aşağıdaki komut ile ppa-purge paketini kurunuz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get install ppa-purge
Şimdi aşağıdaki komutlar ile Libre Office sürümünü orjinal depodaki sürüme düşürebilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo ppa-purge ppa:libreoffice/libreoffice-4-4
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]