Gönderen Konu: Yazılım Yöneticisi - Mintinstall ile Çoklu Yazılım Kurarken Sorun  (Okunma sayısı 4627 defa)

Çevrimdışı eronis

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Fedora/Windows/openSUSE
  • Masaüstü Ortamı: 28/10/Tumbleweed
Mint'de yazılım yüklerken hep bu hatayla karşılaşıyorum. Önce check your internet connection gibi birşey diyor. Özellikle çoklu kurulumlarda (Sıraya koyduğumda) bunu çok görüyorum.(Her kurulumda) Ondan sonra hepsi waiting'de kalıyor ve hiçbir şey kurulmuyor. İnternet'e giriyorum, arkada gördüğünüz gibi. Çözümü var mı ? Steam'de ilk hatayı verdi, sonra wine'da verdi, sonra playonlinux'ta verip bu hale geldi. Hata verenleri listeye geri ekledim. Ama geçen konuda Mint'in software center'ındaki sorun derken bunu kastediyordum. Bunu gerçek donanıma yükleyip bizzat göstermek istedim.

Bunu daha önce bir arkadaş bug olarak launchpad'e benim demem üzerine atmış ancak biraz eksik bilgi vermiş gibi hissettim, onun için tam yazim dedim.

Yeni Gelişme;

Sanırım bir nedenden dolayı apt meşgul. Software Center şu an kapalı ama apt'ı arkaplanda meşgul eden birşey var.

Kod: [Seç]
eronis@Asus-F5SL ~ $ sudo apt-get update
E: Could not get lock /var/lib/apt/lists/lock - open (11: Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock directory /var/lib/apt/lists/

Şu zamana kadar bu sorunu yaşamamak için ya terminalden ya da synaptics'den yüklemelerimi yaptım.
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2015, 12:25:26 Gönderen: eronis »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ben burada Github sayfasında doğru biçimde ve hata çıktılarını da paylaşarak bildirimde bulundum, ayrıca burada Launchpad sayfasında da daha önce bildirimde bulunulmuş. İsterseniz Launchpad'e üye olup ilgili bağlantıdan sorunun sizi de etkilediği hakkında bildirim yapabilirsiniz. Eksik kalan husus ne olduğunu açıklar mısınız, eksik verilen bilgi nedir?

Bağlantı kontrolü ve DPKG kilidi ile ilgili paylaştığınız bildirimlerbu sorunun temeli ile ilgili görünmüyor.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı eronis

• Yeni Penguen
  • *
hmm... tamam yanlış okumuşum (yanlış anlamışım desem daha doğru olur) bu kaydı. Konuda sanki yeterince sorunumu detaylı açıklamamış gibi hissettim sadece :)

Açıkçası şaşırdım. Tamam manjaro linux'ta da  bu tür fail'ler olabiliyor ama bir dosyayı rm komutuyla siliyorsun bir daha olmuyor. Böyle yazılım kaynaklı kronik bir sorunu daha önce nasıl kimse farketmedi yada rapor etmedi ben buna şaşırıyorum. Kaldı ki 2 yıldır Mint'te kronik olarak yaşadığım tek sorun bu.
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2015, 14:35:14 Gönderen: eronis »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Ben 5 yıl civarında Linux Mint kullanıyorum. Mintinstall (Yazılım Yöneticisi) yardımıyla uygulama kurduğumu hatırlamıyorum. Belki buna yakın sebeplerden ya da başka kullanıcıların peşpeşe uygulama kurmamasından dolayı farkedilmemiş olabilir.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı eronis

• Yeni Penguen
  • *
Ben 5 yıl civarında Linux Mint kullanıyorum. Mintinstall (Yazılım Yöneticisi) yardımıyla uygulama kurduğumu hatırlamıyorum. Belki buna yakın sebeplerden ya da başka kullanıcıların peşpeşe uygulama kurmamasından dolayı farkedilmemiş olabilir.

Linux kullanıcıları genelde ya synaptic yada terminal kullanır. Ama software center özellikle son kullanıcı için kritik. Önem verilmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Sonra millet diyor "Vay efendim ! Linux yüzünden apt-get install yazmayı öğrendim ! Aman tanrım ! Linux insanları bilgisayar öğrenmeye zorluyor ! Hacker sistemi linux uzak durun !"

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ben de 2013-2014'ten beri Mint kullanıyorum. Sanırım aynı oturumda en fazla 2-3 yazılım kurduğumdan farketmedim.

Çevrimdışı eronis

• Yeni Penguen
  • *
Sanırım bu forumdakiler pek fazla format atmıyor ? Özellikle format attığında oyun için wine, playonlinux, steam kuruyorsun. Ayriyeten eğer geliştiriciysen paketlerini kuruyorsun, çizim yapacaksan gimp, inkscape gibi programları kuracaksın, 3D için blender kuracaksın, masaüstü  kaydedeceksen simplescreenrecorder, guvcview ve düzenleme için openshot vs... Kullanacağın programları ilk kurduğunda yüklüyorsun. O zaman minimal 10 tane program çıkıyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Sorunun çözülmesinde geliştiricilerin dikkatini çekmek için Launchpad'e üye olup, buradaki hata bildiriminden sorunun sizi de etkilediğini ekleyebilirsiniz. Hatadan sizinde etkilendiğinizi nasıl ekleyebileceğinizi aşağıdaki resimde bulabilirsiniz. Kendi sorumluluğum adına hatadan etkilendiğim ile ilgili bildirimde bulundum. Bunun haricinde sorunun çözümü için bizim elimizden bir şey geleceğini sanmıyorum.

Çevrimdışı eronis

• Yeni Penguen
  • *
İlginiz için teşekkür ederim :)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Sorun buradaki bilgiye göre python-apt kaynaklıymış. Bahsi geçen sorun pyhton-apt 1.0.3.x sürüm ile çözülmüş. Bununla ilgili geliştiricilere bildirimde bulundum.

Çevrimdışı eronis

• Yeni Penguen
  • *
Teşekkür ederim :)