Lütfen aynı sorunlar için farklı konular açmamaya özen gösteriniz.
[member=950]osmanturkq[/member], işlemci performansı Cinnamon masaüstü için düşük olabilir. İsterseniz burada anlatıldığı biçimde Romeo deposundan Cinnamon 2.6 sürüme yükseltme yapmayı deneyebilirsiniz.
İkinci bir alternatif ise GPU için daha güncel sürücü kullanımı için PPA deposundan güncelleme yapmak olabilir. Bunun öncesinde buradaki düzenlemeyi yapıp Intel GPU'yuUXA hızlandırma yöntemi ile çalıştırmak denenebilir.
1- İslemci performansı Cinnamon masaüstü için düşük ise ne yapmalıyım
Laptop um var 4-5 senelik artık eskidi , cinnamon masaüstü ve yeni linux sistemi için yetersiz kaldı ve donmalar yavaslamalar kasmalar olmaya başladı .
yeni bir laptop alısam cinnamon masaüstü daha stabil ve daha hızlı sorunsuz kasmadan donmadan yavaşlamadan çalıstırabilir miyim ?
(yeni bilgisayar alınca işlemci performansı ram vs.. cinnamon masaüstü için yeterli gelip sistemi donmadan kasmadan yavaşlamadan sıkıntı yasamadan stabil bir şekilde kullanabilir miyim ? )
yani kısacası yeni bir bilgisayar alsam sorun düzelir mi ? not: almayı planladığım bilgisayarı sizinle paylaşıp fikrinizi alacağım zatenyeni bir bilgisayar almadan bu sorunlarımı çözemeyeceğim galiba ? siz ne düşünüyorsunuz bu konuda yeni bilgisayar almadan da çözebilir miyim ?
laptop işlemcisini değiştirsem ram arttırsam ekran kartı arttırsam gerçi bunlar laptop için mümkün değil galiba
sorun donanımsal galiba o zaman yeni bir bilgisayar almam gerek gibi duruyor
2- yeni bir bilgisayar alana kadar ya mate masaüstünü kurarak devam edeceğim (mate yi hiç sevmiyorum ama ) yada dediğiniz yolları kullanarak cinnamon masaüstünü biraz daha kullanılır hale getireceğim
eğer cinnamon masaüstünü kurtarmak istersem birkaç soru daha sormak istiyorum bu konu altına sormaya devam edebilirim ama önce sizden yukarıda sorduğum sorulara cevap bekliyorum....
yada Haziran'ı bekleyip Linux Mint 17.2 yi vedahi Cinnamon 2.6 ile sorunlarım çözülebilir galiba