Gönderen Konu: [Çözüldü] K3B ile dvd'ye yazdığım ISOlar boot olmuyor  (Okunma sayısı 4034 defa)

Çevrimdışı yigit

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 3.13.0-37-generic
  • Masaüstü Ortamı: KDE 4.14.2
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce 8400 GS
  • İşlemci: Intel Dual Core E5500 @2.8 GHz / 2 GB RAM
Selamlar,

K3B kullanarak yazdığım ISOlar boot olmuyor, ISO Xubuntu 15.04, düşük hızda dvdye yazdım, ISO torrent ile indirildi,

Xubuntu logosu ve yazısı geliyor, bir daire dönmeye başlıyor ama o kadar.Üstelik Sandisk ve Toshiba marka flash belleklere Mint usb image writer ile yazdığım flash bellekler de boot olmuyor,

daha önce de Mint Cinnamon'da xfburn brasero vs ile yazdığım ISOlar boot olmamıştı Wİndowsta yazınca yükleme yapabildim.

BIOSda çeşitli ayarlamalar yapıldı yani ilk boot device falan...

Ayrıca live dvdyi çalıştırdıktan sonra bilgisayarı tekrar açtığımda siyah ekranla karşılaşıyorum.Uzun uğraşlar sonucu normale dönüyor.

Bir de browserlara adware bulaşıyor, bu saçma değil mi? Pop-uplar, başka reklam vs. saçma sitelere yönlendirmeler falan...Açık kaynak kodlu broswer kullanıyorum, bütün browserları resetlesem hatta modemi bile resetlediğimde bazen adwarein temizlenemediğini gözlemliyorum.Bilgisi olan varsa ve aydınlatırsa sevinirim.

Teşekkürler.

Start-up disk creator ile hallettim... Zaman ayıran herkese teşekkürler

« Son Düzenleme: 09 Haziran 2015, 13:37:16 Gönderen: yigit »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: K3B ile dvd'ye yazdığım ISOlar boot olmuyor
« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2015, 23:33:29 »
Mint usb writer ile bende yazdıramamıştım. Unetbootin kullanıyorum. Iso dosyasının MD5 kontrolünü yapmış mıydınız? http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Md5_kontrol%C3%BC
Virüslerle ilgili yeni bir konu açınız. Forum düzeni için aynı başlık altında bir sorun hakkında konuşuyoruz.

Çevrimdışı yigit

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 3.13.0-37-generic
  • Masaüstü Ortamı: KDE 4.14.2
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce 8400 GS
  • İşlemci: Intel Dual Core E5500 @2.8 GHz / 2 GB RAM
Ynt: K3B ile dvd'ye yazdığım ISOlar boot olmuyor
« Yanıtla #2 : 09 Haziran 2015, 00:03:29 »
Mint usb writer ile bende yazdıramamıştım. Unetbootin kullanıyorum. Iso dosyasının MD5 kontrolünü yapmış mıydınız? http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Md5_kontrol%C3%BC
Virüslerle ilgili yeni bir konu açınız. Forum düzeni için aynı başlık altında bir sorun hakkında konuşuyoruz.

Selamlar...
Torrent ile indirdiğimden md5 kontrolü yapma ihtiyacı hissetmedim zaten download yüzde yüz tamamlanmıştı, ftp'den çekince yüzde yüz tamamlandı gösterse bile aslında tamamlanmamış olabiliyor, onu biliyorum. Bir keresinde ftp'den %100 olarak indirdiğim bir isoyu torrent ile kontrol ettiğimde hala yüzde 95te olduğunu fark ettim, kalanı torrent ile tamamladım...

Unetbootin daha önce gördüm ancak bazı dağıtımlar unetbootin tavsiye etmiyoruz falan diyordu, eğer Ubuntu/Mint desteği varsa kesinikle deneyeceğim...

Teşekkürler...

Düzenleme: İmla
Cümleler büyük harfle başlar
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2015, 13:30:30 Gönderen: Reddet »

Çevrimdışı GAREZ

• Çaylak Penguen
  • **