Gönderen Konu: GamePlayFootball Oyun Tanıtımı  (Okunma sayısı 5960 defa)

Çevrimdışı canynr

• Yeni Penguen
  • *
  • Geçmişi değiştiremezsin, gelecek senin elinde...
    • cnynrr
  • Dağıtım: Linux Mint Tessa
  • Masaüstü Ortamı: Mate
GamePlayFootball Oyun Tanıtımı
« : 17 Haziran 2015, 12:14:57 »
Merhaba arkadaşlar,
Bu anlatımda linux üzerinde oynanan futbol oyununu tanıtmak istiyorum. Oyunun adı 'gameplayfootball'. Oyun paket yöneticisinde bulunmuyor. Bu yüzden aşağıda ki linkten linux için olan sürümü indiriyoruz. Oyunun windows versiyonuda mevcuttur.

İndirme Linki : http://www.properlydecent.com/downloads/

İndirdiğimiz tar.gz uzantılı dosyayı sağ tıklayarak 'Buraya Aç' diyoruz. Oyunun bağımlılıkları 32-Bit sürümlerde kurulu gelmektedir ancak 64-Bit sistem kullananlar aşağıdaki komut ile bağımlılıkları kurmalıdır;

Kod: [Seç]
sudo apt-get install libsdl-image1.2:i386 libsdl-ttf2.0-0:i386 libgl1-mesa-glx:i386
Çıkarttığımız klasörün içerinde sağ tıklayarak uçbirimi açıyoruz ve ./football komutunu giriyoruz. Eğer herhangi bir sorun yoksa oyun başlayacaktır. Oyun açılmaz ise tekrar uçbirimi açarak export LD_LIBRARY_PATH=. komutunu girin ve oyunu tekrar çalıştırın.

Oyunun kısa tanıtım videosuna aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.
https://youtu.be/FBhyrBiG_Uw

Kendi Görüşlerim : Bana göre zaman geçirmek için güzel bir futbol oyunu. Tabi Pes veya Fifa gibi profesyonel olmasa da boş zamanlarda veya ara molalarda, wine gerektirmeyen ve performansı iyi bir maç yapmak için ideal diyebilirim.

Düzenleme : Bu arada oyunda oyun konsolu yok sanıyordum ama konsol ile de oynanabiliyormuş.

Yararlandığım kaynak
« Son Düzenleme: 17 Haziran 2015, 12:26:48 Gönderen: canynr »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: GamePlayFootball Oyun Tanıtımı
« Yanıtla #1 : 17 Haziran 2015, 12:32:44 »
[member=1819]canynr[/member], paylaşım için teşekkürler, devamını bekleriz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı canynr

• Yeni Penguen
  • *
  • Geçmişi değiştiremezsin, gelecek senin elinde...
    • cnynrr
  • Dağıtım: Linux Mint Tessa
« Yanıtla #2 : 17 Haziran 2015, 18:57:14 »
[member=8]Butterfly[/member] Rica ederim, bu alanda pek bilgim olmasada elimden geldiği kadar Linux'a katkı yapmaya çalışacağım.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
« Yanıtla #3 : 17 Haziran 2015, 19:21:56 »
[member=1819]canynr[/member] Paylaşım için teşekkürler. Oyunla ilgili ipuçları, taktikler vs. paylaşabilirsiniz.

Çevrimdışı LinuxBoy

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • I am not Human
    • @turalniftaliev
  • Dağıtım: Linux Mint 18,1 Serena
  • Masaüstü Ortamı: Cinamon
  • Grafik Kartı: İntel
  • İşlemci: İ3
« Yanıtla #4 : 05 Kasım 2017, 17:34:03 »
Merhaba arkadaşlar,
Bu anlatımda linux üzerinde oynanan futbol oyununu tanıtmak istiyorum. Oyunun adı 'gameplayfootball'. Oyun paket yöneticisinde bulunmuyor. Bu yüzden aşağıda ki linkten linux için olan sürümü indiriyoruz. Oyunun windows versiyonuda mevcuttur.

İndirme Linki : http://www.properlydecent.com/downloads/

İndirdiğimiz tar.gz uzantılı dosyayı sağ tıklayarak 'Buraya Aç' diyoruz. Oyunun bağımlılıkları 32-Bit sürümlerde kurulu gelmektedir ancak 64-Bit sistem kullananlar aşağıdaki komut ile bağımlılıkları kurmalıdır;

Kod: [Seç]
sudo apt-get install libsdl-image1.2:i386 libsdl-ttf2.0-0:i386 libgl1-mesa-glx:i386
Çıkarttığımız klasörün içerinde sağ tıklayarak uçbirimi açıyoruz ve ./football komutunu giriyoruz. Eğer herhangi bir sorun yoksa oyun başlayacaktır. Oyun açılmaz ise tekrar uçbirimi açarak export LD_LIBRARY_PATH=. komutunu girin ve oyunu tekrar çalıştırın.

Oyunun kısa tanıtım videosuna aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.
https://youtu.be/FBhyrBiG_Uw

Kendi Görüşlerim : Bana göre zaman geçirmek için güzel bir futbol oyunu. Tabi Pes veya Fifa gibi profesyonel olmasa da boş zamanlarda veya ara molalarda, wine gerektirmeyen ve performansı iyi bir maç yapmak için ideal diyebilirim.

Düzenleme : Bu arada oyunda oyun konsolu yok sanıyordum ama konsol ile de oynanabiliyormuş.

Yararlandığım kaynak

Merhaba .ben yukleyemedim zamaniniz varsa bana yardimci ola bilirmisiniz .Tesekkurler
Welcome to crazy Linux ;)