Gönderen Konu: Arduino Port Numarası  (Okunma sayısı 4484 defa)

Çevrimdışı hakanormanci

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • jorgeismm
  • Dağıtım: Mint 17.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: Intel i5
Arduino Port Numarası
« : 19 Haziran 2015, 21:33:50 »
Merhaba arkadaşlar,
Lİnux Mint 17.1 Cinnamon kullanıyorum.(Daha doğrusu yeni başladım kullanmayı öğrenmeye çalışıyorum diyelim) Arduino Uno board'umu usb girişine takıyorum ve arayüzü çalıştırıyorum ancak yazdığım kodları board'uma göndermek istediğimde board'un takılı olduğu bir port gözükmüyor.Acaba önce sürücü yüklemek gerekir mi? Araştırdığım kaynaklarda Linux sistemde driver yüklemeye gerek kalmadan sistemin arduino'yu tanıyacağı belirtiliyor.

Board'u usb'ye taktığımda lsusb komutuyla aldığım listede alet gözükmüyor.Zaten usb'yi çıkarıp tekrar komutu çalıştırdığımda da bağlı olduğundan farklı bir durum yok.USB girişinin çalıştığından eminim kablosuz mouse ile denediğimde o listeleniyor.Acaba sorun ara kablomda mı diye düşünüyorum şuanda.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2015, 23:36:27 Gönderen: hakanormanci »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Arduino Port Numarası
« Yanıtla #1 : 20 Haziran 2015, 16:56:40 »
Şu paketi yükledikten sonra tekrar dener misiniz? http://community.linuxmint.com/software/view/arduino

Çevrimdışı hakanormanci

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • jorgeismm
« Yanıtla #2 : 21 Haziran 2015, 14:00:35 »
Linkteki install kısmına tıkladığımda 'Bu paket zaten yüklü' diyor. Yarın yeni bir A'dan B'ye usb kablosu alıp deneyeceğim.Durumu bildireceğim buradan.

Çevrimdışı hakanormanci

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • jorgeismm
« Yanıtla #3 : 02 Temmuz 2015, 16:54:24 »
Windows 7 Ultimate ve Linux Mint 17.1 ' de (aynı anda yüklü değillerdi.windowsu tamamen silip kurmuştum Mint'i) çalıştıramadığım Arduino Uno kartımı Mint'i de tamamen silip kurduğum Ubuntu 15.04'de çalıştırabildim.Mint'teki sorunun neden kaynaklandığını anlayabilmiş değilim internetten çok fazla çözüm önerisi uyguladım ama hiçbirisi işe yaramadı maalesef.Sonuç olarak Ubuntu'da çalıştı.Sorun yaşayan başka arkadaşlar varsa diye yazmak istedim.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #4 : 02 Temmuz 2015, 19:46:54 »
Mint yerine Ubuntu kurularak sorun çözüldüğü için başlığı etiketlemeden kilitliyorum.