Gönderen Konu: Yazılıma Başlamak  (Okunma sayısı 3855 defa)

Çevrimdışı murpy_

• Çok Yeni Penguen
  • *
Yazılıma Başlamak
« : 23 Haziran 2015, 02:53:59 »
Abiler ben şimdi bu yazılım işlerini biraz araştırdım ama herkes bişey diyor anlamıyorum. Misal ben diyorum bana ingilizce öğretin ingilizce öğrenicem ben adam başlamış ingilizce konuşarak ingilizce öğreticek.nerden başlamalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim? Yazılım öğrenmek, sistemler yazmak bildiğiniz gibi geçmiş zamanların kılıçla dövüşmeyi, ok atmayı öğrenmek gibi bişey. Çok zor kardeşim geçin bu işleri diyenlerde var ama ben bunu 1 saatte öğrenilmeyeceğini biliyorum. Biraz bilgili olmak için seneler harcanıcak biliyorum. Uzay çağında yaşıyoruz teknoloji aldı başını gidiyor bunları öğrenmek lazım. Fazla uzatmiyim. Biri yardım etsin nerden başlamalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim iyi günler...

Düzenleme: Başlık
Forum Kuralları
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2015, 00:07:16 Gönderen: Reddet »

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
Ynt: yazılıma başlamak(biri yardım etsin!! )
« Yanıtla #1 : 23 Haziran 2015, 05:28:26 »
Anadili İngilizce olan herkes yazılım öğrenemiyor. Ama İngilizce bilmek avantajdır. Böylece dünyanın her yerindeki yazılımcılarla iletişim kurabilir, yayınları takip etmek için " Birisi çevirse de okusam. " demek zorunda kalmazsınız. Başlangıç için Python dilini öğrenebilirsiniz. http://www.istihza.com/ adresinde dokümanlar mevcut. Python dili C ile akraba fakat C'den daha kolay. Daha sonra C'yi de rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Ben gerekli sabrı gösteremediğim için bıraktım. Siz umarım devamını getirirsiniz.

Çevrimdışı murpy_

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2015, 23:50:01 »
burda ana konu ingilizce değil bak sende yazmıştın c dili vesaire benim diller hakkında bi bilgim yok bi program felan öğrenerekmi başlanılıyo bu işe yani linux u bilgisayarıma kurup üzerinde değişiklik yapmaya çalışarak mı öğrenicem bu dilleri ?

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #3 : 24 Haziran 2015, 05:45:49 »
Amacınız tam olarak nedir?  Bilgisayar sistemlerini tanımak mı? Yazılım geliştirmek mi? Yazılım geliştirmekse ne tür yazılımlar geliştirmek?

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
« Yanıtla #4 : 24 Haziran 2015, 17:57:37 »

Her amaca uygun programlama dilleri mevcut. Programcı yazmak istediği yazılıma, yapmak istediği programa göre yani hedefe göre işini kolaylaştıracak bir programlama dilini tercih eder. Diğer başka diller ile de aynı programı yazabilirsiniz ama doğru programlama dilini kullanmanız işinizi kolaylaştırır. O yüzden eğer yapmak istediğiniz şeye karar vermişseniz o işe uygun programlama dilini öğrenmeye direk başlayabilirsiniz.

Makine Dili: Bilgisayarın anladığı dil. Bu dil tamamen 1 ve 0 rakamlarından oluşur. Bütün resimler, müzikler, video dosyaları, internet siteleri, yazdığımız harfler ve hatta C, D, Java gibi bütün diğer programlama dilleriyle yazdığımız programlar bilgisayar anlasın diye compiler -- derleyici -- denilen programlar vasıtasıyla 1 ve 0' lara dönüştürülür. Bu dil ile program yazmak çok zordur. Çünkü bir hata ortaya çıktığında hatanın nereden kaynaklandığını bulmanız haftalarınızı alabilir. O yüzden programcılara kolaylık olması için diğer diller geliştirilmiştir. Herhangi bir compiler -- yani derleyici -- kullanılmadığı için makine diliyle yazılan programların daha hızlı çalıştığı söyleniyor. Üstadlar daha iyi bilir. Programcılara kolaylık olsun diye ilk geliştirilen dil Assembly dilidir.

Assembly Dili: Makine diline en yakın dil olduğu için diğer programlama dillerinden daha hızlı çalıştığı söyleniyor. O yüzden programcılar bu dili sürücü yazmak, donanımla ilgili programları yazmak için kullanılıyor.

Onlarca farklı programlama dili var. Hatta bir programda birden fazla programlama dili kullanılabilir. Hatta ürettiğiniz şey karmaşık bir programsa, büyük bilgisayar oyunları gibi, gerekli yerlerde farklı programlama dillerini kullanmak işinizi kolaylaştırır.
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2015, 18:01:49 Gönderen: dlyalcin »

Çevrimdışı murpy_

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 24 Haziran 2015, 23:41:11 »
öncelikle hepinize teşekkür ederim biraz aydınlatıldım sanırım bi sorum daha olacak.linux u öğrenmek için önce dillerden mi başlamalıyım? hangi diller lazım olur?

Çevrimdışı dustengercege

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon
Ynt: Yazılıma Başlamak
« Yanıtla #6 : 25 Haziran 2015, 01:36:50 »
Bende de sürekli teknoloji ve linux merakı olduğumdan. Yazılım yazıp satarak özel üniversite okuyan bi arkadaşım vardı. Madem merakın var öğrensene ben sana yardım da ederim dedi bi kaç hafta öncesin de. Onlara ücretsizmiş, Windows ortamında ki yazılımları indiriverdi. Fakat alışmışım buraya, orada duramadım. Linux alternatiflerini buldum. Seviye seviye ingilizce hikaye kitapları indiriverdi. Bi kaç döküman falan... Bana C yi ilk başta mutlaka öğrenmemi tavsiye etti. Sonrasında yolunu kendin seçersin dedi. Teşvik etti. İnternette bir sürü şey varmış, başka birşeye de ihtiyaç yokmuş. Bende bi ara Python'a merak sarmıştım ama devamını getiremedim :( Yotube'da çok güzel videolar var ama, şimdi olmasa da ileride ingilizce şart gibi sanki... Benimkiside tamamen merak, genelde bölye şeylerin devamını getiremem ama bu nasıl olcak bakalım :) Sen böyle bi konu açınca bende yakın zamanda başımdan geçeni anlattım. Bi de şu var, gerçekten bilen birisiyle konuşma fırsatın olursa, o gözünde devleştirdiğin şey küçülüyo gibi sanki. Bunu yapanlarda insan, sende, bende :)
Şükran duygusu asaletin göstergesi, nankörlük sevginin mezarıdır.

Çevrimdışı 25furkan

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Mint 17.2
« Yanıtla #7 : 25 Haziran 2015, 03:01:58 »
Gözünde büyütüp çok zor uzak dur başlama laflarını dikkate alma,bu konuda en az bilgi sahibi olan bu lafları söyler,c öğrenmen iyi olur.Yinede sana bir getirisi olmayacak ise daha iyi daha hoşuna gidecek uğraşlar bul.

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
« Yanıtla #8 : 30 Haziran 2015, 01:37:59 »
Meselâ internet sitesi, web sayfası yapmak istiyorsun. Şunu araştır -- > Web sayfası, internet sitesi yapmak için hangi programlama dilleri kullanılır? Bu dillerin bir listesini çıkar. Sonra bu dilleri araştır. Genel fikir edinmek için Ekşi Sözlük'ü kullanabilirsin. Çevrende programcılar varsa listesini çıkardığın dillerden hangisiyle başlarsan daha iyi olur diye onlardan fikir al! Sonra aklının yattığı dili öğrenmeye başla. Sen ne yapmak istiyorsan öncelikle yapmak istediğin konuda hangi dil kullanılır, öncelikle buradan başla.

Çevrimdışı murpy_

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #9 : 01 Temmuz 2015, 00:46:25 »
abiler hepinize teşekkür ederim yardımlarınız için.c dilinden başladım.