Gönderen Konu: [Çözüldü] mate masaüstü sonlandırma tarihi var mı  (Okunma sayısı 4411 defa)

Çevrimdışı ozgurcaglar

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LinuxMint 18.1, 64bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD
  • İşlemci: Pentium D
Arkadaşlar,
Ben notebook'uma LMDE2 Cinnamon 64 Bit işletim sistemini kurdum. Son güncellemelerden sonra gayet kararlı oldu.

Mate sürümü daha az işlemci ve RAM harcıyor fakat gnome'un eski sürümünün çatallaması. Yeni donanımlarda işlemci-RAM sorunu kalmadığından dolayı daha kararlı olması adına emeklerin cinnamon için sarfedilmesi uygun olmaz mı?

Veya Mate için çalışmaların devam etmesinin ardında ne gibi bir ihtiyaç/zorunluluk devam ediyor?

Cevaplarınız için teşekkürler..
« Son Düzenleme: 07 Nisan 2016, 11:05:03 Gönderen: ozgurcaglar »
her zaman 64 bit (128 bit çıkana kadar)

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: mate masaüstü sonlandırma tarihi var mı
« Yanıtla #1 : 01 Temmuz 2015, 12:14:07 »
Yeni nesil bilgisayarlarda donanım sorunu olmadığı için tüm linux dağıtımları istenilen masaüstü ortamları ile rahat bir şekilde kullanılabiliyor. Ancak Linux eski donanıma sahip kullanıcılarını öyle kolay kolay unutmuyor diğer sistemler gibi.

Bir ihtiyaç var evet ama zorunluluk değil, aksine hiç bir çıkar amacı güdülmeden vakit harcanıp yapılan bu hizmete çokça teşekkür etmek gerekiyor. Günümüz de hala eskiden kalma Celeron, Pentium gibi miadı dolmuş işlemcileri kullanan kullanıcı sayısı pek de az olmadığını var sayarsak, daha uzunca bir süre bu masaüstü yöneticilerinin linux kullanıcılarına destek olacağını söylemek çok zor değil.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Quaoar

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2015, 18:08:23 »
Ayrıca yeni donanımı olup da MATE masaüstünü tercih edenler de var.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 02 Temmuz 2015, 09:14:23 »
Cinnamon masaüstü Linux Mint ekibi tarafından geliştiriliyor, Mate masaüstü ise bağımsız geliştiriler tarafından. Bunun yanında Linux Mint'in Cinnamon'a eklenen yeni özelliklerin Mate masaüstüne aktarılması konusunda desteği oluyor. Yani Mate masaüstünün geliştirilme sürecine Linux Mint ekibi şu an için doğrudan katkıda bulunmadığından herhangi bir efor harcanmıyor.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı ozgurcaglar

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LinuxMint 18.1, 64bit
  • Grafik Kartı: Intel HD
  • İşlemci: Pentium D
« Yanıtla #4 : 23 Mart 2016, 13:36:17 »
kayınvalidem dokuz on yaşlarında ki xp yüklü bilgisayarıma format at dedi:
ilk LMDE2 Cinamon ile denediğmde "Cinnamon Masaüstü Yüklenemiyor" uyarısı ile grafik arayüzü sorunu yaşadım.
ardından MATE ile denediğimde bu arayüze halen neden ihtiyaç olduğuna ikna oldum..
Ayrıca bir süre sonra MATE'yi daha çok sevdim.

Teşekkürler..
« Son Düzenleme: 07 Nisan 2016, 11:04:21 Gönderen: ozgurcaglar »
her zaman 64 bit (128 bit çıkana kadar)