Gönderen Konu: [Çözüldü] Manjaro'da Linux Mint usb boot etmek  (Okunma sayısı 5828 defa)

Çevrimdışı Biscuit

• Çok Yeni Penguen
  • *
[Çözüldü] Manjaro'da Linux Mint usb boot etmek
« : 19 Temmuz 2015, 09:15:31 »
merhaba, linux alemine yeni geçenlerdenim. manjaro kurdum ilk, şimdi de linux mint yüklemek istiyorum. ancak bir türlü usb'ye boot edemedim. yardımcı olur musunuz?

unetbootin denedim ama usb takılı olmasına rağmen takın diyor. 7zip yüklü değil onunla alakalı olabilir, internetteki kodu deniyorum 7zip yüklemek için komut bulunamadı diyor. sanırım manjaro için farklı oluyor.

terminal üzerinden deniyorum böyle dosya ya da dizin yok hatası veriyor.  ya da usb için erişim engellendi

başka nasıl yapabilirim bu işlemi?
« Son Düzenleme: 19 Temmuz 2015, 13:36:23 Gönderen: Biscuit »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Manjaro'da Linux Mint usb boot etmek
« Yanıtla #1 : 19 Temmuz 2015, 09:31:47 »
Aşağıdaki komut ile p7zip paketini  yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo pacman -S p7zip
Sorun çözülmezse Unetbootin'i uçbirime sürükleyip bırakınız ve uçbirimden çalıştırarak hata çıktısı verip vermediğini kontrol ediniz.
« Son Düzenleme: 19 Temmuz 2015, 09:34:40 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Biscuit

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 19 Temmuz 2015, 11:20:36 »
Aşağıdaki komut ile p7zip paketini  yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo pacman -S p7zip
Sorun çözülmezse Unetbootin'i uçbirime sürükleyip bırakınız ve uçbirimden çalıştırarak hata çıktısı verip vermediğini kontrol ediniz.

terminal ile boot ettim de.  su an yukleniyor ama cok yavas yukluyor acaba sorun mu var.

mesela install linux mint dedim 10 dakika sonra yukleme ekrani geldi. simdi de wireless baglaniyor 5 dakika gecti hala ayni.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 19 Temmuz 2015, 11:24:52 »
USB kurulum gerçekleştirdikten sonra, sistemi USB bellek ile açıp bir kurulum sorunu yaşıyorsanız yeni bir konu açmanız gerekiyor. Forumda aynı başlık altında birden fazla soru/sorun hakkında konuşmuyoruz. Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında

Ayrıca; Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]