Gönderen Konu: [Çözüldü] Harici hard disk  (Okunma sayısı 4938 defa)

Çevrimdışı serdar

• Penguen
  • Dağıtım: linuxmint cinnamon 17.3 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia geforce 210
  • İşlemci: İntel i3
[Çözüldü] Harici hard disk
« : 30 Temmuz 2015, 14:28:21 »
İyi günler olsun,
Elimde hali hazırda olan 160 Gb'lık harici HD'i hem linuxmint'te hem de Pardus 2011'de kullanmayı düşünüyorum. Sorum;
1- Bu diski her iki sistemde de kullanabilmek için ne yapmam gerekir?
2- Bu diski her iki sistemde de eşit partisyonlarda kullanacağım ve her iki sistemin de dosya yapısı hemen hemen aynı olduğu için nasıl bölümlendirebilirim? Ya da bölümlendirmem gerekir mi?
3- Bu diski Win7'de de kullanma olasığım olduğu için ext bölümlemede bu diski Win7'de nasıl kullanabilirim?
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2015, 17:45:16 Gönderen: Quaoar »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Harici hard disk
« Yanıtla #1 : 30 Temmuz 2015, 14:34:28 »
Bu harici disk yedekleme vb. amacıyla mı kullanılacak?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı serdar

• Penguen
« Yanıtla #2 : 30 Temmuz 2015, 14:54:34 »
İyi günler olsun,
Evet yedekleme amacıyla kullanmayı düşünüyorum. zira gerek linuxmint'e gerekse Pardus'a ayırdığım alan kısıtlı.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 30 Temmuz 2015, 15:34:18 »
Linux Mint ve Pardus için Ext3 dosya sistemi uygun olabilir. Bu dosya sistemine Windows altından erişim için 3. parti yazılım kurabilirsiniz. http://www.howtogeek.com/112888/3-ways-to-access-your-linux-partitions-from-windows/
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı serdar

• Penguen
« Yanıtla #4 : 30 Temmuz 2015, 18:01:39 »
İyi günler olsun,
Verdiğiniz linki tıklayıp makaleyi okudum. Fakat makalede bahsi geçen programı nasıl çalıştıracağımı bilemedim. Ayrıca ext2 sistemini kullanırsam o diski linuxmint'te de sorunsuz çalıştırabilir miyim?
İyi sabahlar olsun,
Dün 160 GB'lık ntfs formatlı harici diskimi dün Linuxmint'te açtım ve veri transferi yaptım. Biraz önce harici diski yeniden açmaya çalıştım. Diski tanıdı ve yapılması gereken eylemleri sıraladı.
Dosya yöneticisi ile aç dediğimde şöyle bir hata iletisi aldım: Bu aygıt bağlanamadı.
Halbuki dün rahatlıkla hem linuxmint'e hem de Pardus'a bağlayıp veri transferini yapmıştım.
Yeniden iyi sabahlar olsun,
Galiba harici disk sorununu çözdüm. Disk Pardus'da da açılmayınca hemen Win7'ye geçtim. Orada sorunsuz açıldı. Fakat hemen biçimlendirmeyi seçtim ve ext/fat32 biçiminde formatladım. Daha sonra yeniden linuxmint'e dönüp diski açmaya çalıştığımda aynı bağlantı hatasını alınca hemen biçimlendirmeyi seçerek linuxmint ortamında fat32 olarak formatladım.
Hemen akabinde linuxmint'ten diske veri aktarıp Pardus' geçtim. Orada da sorunsuz açıldı ve oradan da gereken veri aktarımını yaptım. Bu işi bitirince yeniden linuxmint'e dönerek diski burada da açtığımda sorunsuz açıldı. Linuxmint dosya sistemi Pardus verilerini bile gördü.
Sanırım bağlantı sorunu diskin ntfs biçiminde formatlanmasından kaynaklandı. Fakat gerek Linuxmint gerekse Pardus fat32 biçiminde formatlamadan sonra hariciyi usb bellek olarak algıladı.
Umarım aynı sorunu daha sonra bağlamayı düşündüğüm usb belleklerde yaşamam.
Düzenleme: İletiler birleştirildi. Lütfen art arda ileti göndermek yerine son iletinizi düzenleyiniz.
karakartala
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2015, 09:14:15 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #5 : 31 Temmuz 2015, 09:17:07 »
Başlığı etiketlerseniz konuyu kilitleyelim: Çözülen Başlıkların Etiketlenmesi