Gönderen Konu: Calligra Ofis Sürüm Duyuruları  (Okunma sayısı 9106 defa)

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
Calligra Ofis Sürüm Duyuruları
« : 17 Nisan 2014, 13:31:11 »

Calligra Suite’in yeni özellikler sağlayan işlevleri, kullanıcı deneyimini geliştiren özellikleri, hata düzeltmelerini içeren yeni sürümü, Jarosław Staniek tarafından duyuruldu. Bu sürüm 2.8.0 için bir kaç önemli hata düzeltmesi içeriyor. Calligra ekibinin 2.8.2 sürümünü duyurmaktan mutlu olduğunu söyleyen Staniek; kullanıcıların yeni sürüme güncelleme yapmalarını önerdiklerini ifade etti. Koffice geliştirici ekibinin Koffice’i baştan yaratmak için yola çıkması üzerine başlayan Calligra Suite projesine; uzun süren çalışmaların ardından uygulamaların isimleri değiştirilmiş, kimi yeni uygulamalar eklenmiş, arayüz sadeleştirilmiş, dokunmatik cihazlar için destek verilmiş, yazılıma Microsoft Office belge biçimlerini içe aktarma özelliği kazandırılmış, ayrıca GNU/Linux dışında FreeBSD, Windows ve Mac OS X gibi sistemler için destek sağlanmış bulunuyor. Microsoft Office belgelerini eskisine oranla başarılı bir biçimde içe aktarabilen Calligra, normal arayüzü dışında Calligra Mobile (Nokia N900 telefonlar için) ve Calligra Active (tabletler için Kde’nin tablet arayüzü Active One gerektiriyor) arayüzlerine sahip. Calligra Suite, öntanımlı olarak özgür belge biçimlerini (ODF) kullanıyor ve Google belgeleriyle bütünleşik çalışabiliyor. Calligra 2.8.2 hakkında daha geniş bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Calligra Suite uygulamaları şunlardır:

Ofis Uygulamaları

Calligra Words - Kelime İşlemci

Calligra Sheets - Hesap Tablosu

Calligra Stage - Sunum

Calligra Flow - Diyagram Editörü

Kexi - Veritabanı Oluşturucu

Braindump - Not Alma

Grafik Uygulamaları

Krita - Çizim Uygulaması

Karbon - Vektörel Çizim Uygulaması

Yönetim Uygulamaları

Calligra Plan - Proje Yöneticisi

Calligra 2.8.2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

İndirme sayfası

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
Ynt: Calligra Ofis Sürüm Duyuruları
« Yanıtla #1 : 15 Mayıs 2014, 20:20:10 »

Calligra Suite’in yeni özellikler sağlayan işlevleri, kullanıcı deneyimini geliştiren özellikleri, hata düzeltmelerini içeren yeni sürümü, Jarosław Staniek tarafından duyuruldu. Bunun 2.8 serisinin üçüncü ve son güncellemesi olduğunu söyleyen Staniek; filtreler için stil yöneticisindeki hatanın düzeltildiğini, Excel belge desteğinin eklendiğini ifade etti. Koffice geliştirici ekibinin Koffice’i baştan yaratmak için yola çıkması üzerine başlayan Calligra Suite projesine; uzun süren çalışmaların ardından uygulamaların isimleri değiştirilmiş, kimi yeni uygulamalar eklenmiş, arayüz sadeleştirilmiş, dokunmatik cihazlar için destek verilmiş, yazılıma Microsoft Office belge biçimlerini içe aktarma özelliği kazandırılmış, ayrıca GNU/Linux dışında FreeBSD, Windows ve Mac OS X gibi sistemler için destek sağlanmış bulunuyor. Microsoft Office belgelerini eskisine oranla başarılı bir biçimde içe aktarabilen Calligra, normal arayüzü dışında Calligra Mobile (Nokia N900 telefonlar için) ve Calligra Active (tabletler için Kde’nin tablet arayüzü Active One gerektiriyor) arayüzlerine sahip. Calligra Suite, öntanımlı olarak özgür belge biçimlerini (ODF) kullanıyor ve Google belgeleriyle bütünleşik çalışabiliyor. Calligra 2.8.3 hakkında daha geniş bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Ofis Uygulamaları

Calligra Stage - Sunum

Braindump - Not Alma

Grafik Uygulamaları

Krita - Çizim Uygulaması

Yönetim Uygulamaları

Calligra 2.8.3 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

İndirme sayfası

Çevrimdışı fmete

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM17+Arch+Ubuntu 12.04
« Yanıtla #2 : 15 Mayıs 2014, 23:40:20 »
kde kullanırken, bir iki tecrübem oldu çok kullanışlı bir program değil. Özellikli farklı bir arayüz yapalım derken bana kalırsa batırmışlar, Kontrol araçlarının sağda yer alması sayfayı yatay olarak baskılıyor. Keşke KDE geliştiricileri bu işe girişmek yerine LibreOffice katkı yapsaydı ve LibreOffice daha ileri düzeylere taşınsaydı.
Geliştirilen Uygulamacıklar: Window Buttons with Title | Color Picker | Cinnamon-Maximus

Çevrimdışı sakata gintoki

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #3 : 20 Mayıs 2014, 09:52:42 »
kde kullanırken, bir iki tecrübem oldu çok kullanışlı bir program değil. Özellikli farklı bir arayüz yapalım derken bana kalırsa batırmışlar, Kontrol araçlarının sağda yer alması sayfayı yatay olarak baskılıyor. Keşke KDE geliştiricileri bu işe girişmek yerine LibreOffice katkı yapsaydı ve LibreOffice daha ileri düzeylere taşınsaydı.

Bende başta sizin gibi düşündüm ancak:
LibreOffice bildiğim kadarı ile qt ile geliştirilmiyor Calligra ise qt ile geliştirilmekte. Benim kde geliştiricilerinden edindiğim izlenim kde altındaki bütün programların qt tabanlı olmasını istiyorlar.

Kullanıma gelirsek ben çok umutluyum, LibreOfficenin ara yüzünü çok demode ve kullanışsız buluyorum. Özelikle piyasaya hakim olan ofis yazılımının bu konudaki ataklarından sonra. Calligra olaya biraz daha farklı bakıyor ve zamanla daha iyi bir kullanım tecrubesi sunacaktır. Dediğiniz gibi LibreOffice'ye katkı verebilir onun bir qt grafik kütüphanesi kulananan versiyonunu geliştire bilirlerdi. Bu seçimleri okadar kötü değil, özelikle Krita yazılımını çok başarılı buluyorum.

Çevrimdışı fmete

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM17+Arch+Ubuntu 12.04
« Yanıtla #4 : 20 Mayıs 2014, 19:59:03 »
Libreoffice'in arayüzü konusunda haklısın, çok demode kaldı bir aralar fikirler dolaşıyordu ancak ilerleme olmadı sanırım. Açıkçası benim temennimde bu yöndeydi. Ortaya GIMP gibi, Windows ortamı üzerinde de alternatif olabilecek bir yazılım konmasını isterdim. 2-3 ayar ile GTK, Qt uyum sorunu ortadan kalkıyor.
Yanılıyor olabilirim bana hep KDE (Qt) ve GNOME (Gtk) keskin şekilde birbirinden ayrılmış gibi geliyor, özellikle geliştirme kısmında, iki farklı dünya gibiler. Ortak projeleri istemem, gelecek konusunda endişe etmemden. Çok çeşitlilik olduğunda bazı şeyler kaybolup gidiyor ve emekler boşa gitmiş oluyor. İnşallah, libreoffice de calligrada alanın iyi iki program olurlar.
Geliştirilen Uygulamacıklar: Window Buttons with Title | Color Picker | Cinnamon-Maximus

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
« Yanıtla #5 : 24 Eylül 2014, 21:48:56 »

Calligra Suite’in yeni özellikler sağlayan işlevleri, kullanıcı deneyimini geliştiren özellikleri, hata düzeltmelerini içeren yeni sürümü çıktı. Sürümün resmi duyurusu 24 Eylül 2014 tarihinde Jarosław Staniek tarafından yapıldı. Calligra 2.8.6 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz. Koffice geliştirici ekibinin Koffice’i baştan yaratmak için yola çıkması üzerine başlayan Calligra Suite projesine; uzun süren çalışmaların ardından uygulamaların isimleri değiştirilmiş, kimi yeni uygulamalar eklenmiş, arayüz sadeleştirilmiş, dokunmatik cihazlar için destek verilmiş, yazılıma Microsoft Office belge biçimlerini içe aktarma özelliği kazandırılmış, ayrıca GNU/Linux dışında FreeBSD, Windows ve Mac OS X gibi sistemler için destek sağlanmış bulunuyor. Microsoft Office belgelerini eskisine oranla başarılı bir biçimde içe aktarabilen Calligra, normal arayüzü dışında Calligra Mobile (Nokia N900 telefonlar için) ve Calligra Active (tabletler için Kde’nin tablet arayüzü Active One gerektiriyor) arayüzlerine sahip. Calligra Suite, öntanımlı olarak özgür belge biçimlerini (ODF) kullanıyor ve Google belgeleriyle bütünleşik çalışabiliyor.

Ofis Uygulamaları

Calligra Stage - Sunum

Braindump - Not Alma

Grafik Uygulamaları

Krita - Çizim Uygulaması

Yönetim Uygulamaları

Calligra 2.8.6 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

İndirme sayfası

İndirme sayfası

Calligra 2.8.6

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
« Yanıtla #6 : 14 Aralık 2014, 15:40:46 »

Calligra Suite’in yeni özellikler sağlayan işlevleri, kullanıcı deneyimini geliştiren özellikleri, hata düzeltmelerini içeren yeni sürümü, Jarosław Staniek tarafından duyuruldu. Calligra 2.9 serisinin ilk beta sürümünü test için sunmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Staniek; bundan sonra, rapor edilecek sorunların tespiti üzerinde durulacağını ve kararlı 2.9 sürümünün Ocak 2015’te çıkarılmasının planlandığını ifade etti. Calligra 2.9 beta hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz. Koffice geliştirici ekibinin Koffice’i baştan yaratmak için yola çıkması üzerine başlayan Calligra Suite projesine; uzun süren çalışmaların ardından uygulamaların isimleri değiştirilmiş, kimi yeni uygulamalar eklenmiş, arayüz sadeleştirilmiş, dokunmatik cihazlar için destek verilmiş, yazılıma Microsoft Office belge biçimlerini içe aktarma özelliği kazandırılmış, ayrıca GNU/Linux dışında FreeBSD, Windows ve Mac OS X gibi sistemler için destek sağlanmış bulunuyor. Microsoft Office belgelerini eskisine oranla başarılı bir biçimde içe aktarabilen Calligra, normal arayüzü dışında Calligra Mobile (Nokia N900 telefonlar için) ve Calligra Active (tabletler için Kde’nin tablet arayüzü Active One gerektiriyor) arayüzlerine sahip. Calligra Suite, öntanımlı olarak özgür belge biçimlerini (ODF) kullanıyor ve Google belgeleriyle bütünleşik çalışabiliyor.

Ofis Uygulamaları

Calligra Stage - Sunum

Braindump - Not Alma

Grafik Uygulamaları

Krita - Çizim Uygulaması

Yönetim Uygulamaları

Calligra 2.9 beta edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

İndirme sayfası
    Calligra 2.9 beta

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2014, 17:48:05 »
Office yazılımları içinde arayüzü belki de en berbat olan budur. Word, Excel gibi dosyaları bu yazılımla bir açıyorsunuz Ekranın yarısına yakınını yazılım arayüzü kaplıyor bu ne saçma sapan kullanışsız bir tasarım anlayışıdır. Ayrıca işlev konusunda çok sıkıntıları mevcut. 9 tane yazılım ile uğraşacağına adam gibi çalışan 3 tane olsun daha iyi. WPS alfa sürümleri bile canavar gibi.  ;D
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2014, 17:51:41 Gönderen: shadow. »
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı linuxmodel

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.2 Rafaela Cinnamon / 64 Bit
« Yanıtla #8 : 16 Ocak 2015, 19:13:07 »
Krita supermiş, teşekkürler.

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen