Gönderen Konu: Tails hakkında  (Okunma sayısı 5456 defa)

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: KDE
Tails hakkında
« : 06 Ağustos 2015, 15:34:38 »
Tails hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Tails Linux Mint'den daha mı güvenli ? 
Tails internet ,mail .. vs güvenlik için anonim kalmak için  linux mint den daha mı iyi ?
Tails kişisel kullanım için  uygun mudur ? (günlük kullanım için ) stabil midir ?   güncel midir ? 
Tails'e geçtikten sonra sıkıntı yaşar mıyım ? 
yoksa Lİnux mint'temi kalsam .

Amacım internette anonim olmak ve mail güvenliği

ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Conqueror

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: LMDE 2
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 4600
  • İşlemci: i7-4800MQ
Ynt: Tails hakkında
« Yanıtla #1 : 06 Ağustos 2015, 15:46:16 »
Merhaba,

Belirtmiş olduğunuz gibi Tails anonimliği sağlamak için geliştirilmiş bir dağıtım türü.

Popüler olarak söylemek gerekirse, Snowden'ın kullandığı dağıtım ve belli başlı dergi ve makalelerde güvenlik için en önemli dağıtım olarak lanse edilmekte.

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #2 : 06 Ağustos 2015, 16:12:04 »
Mail güvenliği için Pgp şart. Kısa zaman dilimi içerisinde sık sık tor kullanırsanız anonim kalamazsınız.
Tor anonimlik sağlar. Lakin güvenlik sağlamaz. Exif node eğer sizin trafiğinizi logluyorsa, ve girdiğiniz siteler http kullanıyorsa şifrenizi ve kullanıcı adınıza rahatlıkla ulaşabilir.

Ayrıca Tails'in kurulabilmesi hakkında hala şüphelerim var. Tails'i ben kuramadım. Bildiğim kadarıyla kuruluma izin vermiyor. Cd yada Usb üzerinden çalışıyor bir tek
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: KDE
« Yanıtla #3 : 08 Ağustos 2015, 15:13:25 »
Mail güvenliği için Pgp şart. Kısa zaman dilimi içerisinde sık sık tor kullanırsanız anonim kalamazsınız.
Tor anonimlik sağlar. Lakin güvenlik sağlamaz. Exif node eğer sizin trafiğinizi logluyorsa, ve girdiğiniz siteler http kullanıyorsa şifrenizi ve kullanıcı adınıza rahatlıkla ulaşabilir.

Ayrıca Tails'in kurulabilmesi hakkında hala şüphelerim var. Tails'i ben kuramadım. Bildiğim kadarıyla kuruluma izin vermiyor. Cd yada Usb üzerinden çalışıyor bir tek

Tails'i daha detaylı  araştırmalıyım.
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ