Gönderen Konu: [Çözüldü] Başlat Menüsü'ndeki arama kısmında kuyruklu harflerin kuyruğu  (Okunma sayısı 5397 defa)

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
Merhaba,

Menüde, yukarıda arama kısmı var ya, oraya y, g gibi harfler yazdığımızda kuyrukları görünmüyor. Mesela y harfi v gibi görünüyor. Bu da göze pek hitap etmiyor, Mint'e yakışmıyor. Bu sorunu nasıl çözerim?
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2015, 11:15:51 Gönderen: yinemimail »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Başlat Menüsü'ndeki arama kısmında kuyruklu harflerin kuyruğu
« Yanıtla #1 : 07 Ağustos 2015, 09:07:07 »
Hangi masaüstü ortamı bu? Cinnamon'sa ben de böyle bir sorun yok. Yaptığınız düzenlemelerden kaynaklanıyor olabilir mi, yazıtipi ayarları ile oynadınız mı? Ya da kullandığınız temadan kaynaklanıyor olabilir mi, hangi temayı kullanıyorsunuz?

Not: Lütfen açılan konularda konularda hangi masaüstü ortamının kullandığını da eklemeyi ihmal etmeleyim.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Conqueror

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: LMDE 2
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 4600
  • İşlemci: i7-4800MQ
« Yanıtla #2 : 07 Ağustos 2015, 09:16:18 »
Günaydın,

Ben de söylemiş olduğunuz problem yok. Mate kullanıyorum.

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
« Yanıtla #3 : 07 Ağustos 2015, 09:33:38 »
Cinnamon kullanmaktayım.

Tüm yazı tipleri olarak DejaVu Serif Italic - Condensed ayarlı.
Varsayılan yazı tipi boyutu 9, diğer hepsi ise 10.

Masaüstü teması olarak Mint-X kullanıyorum.

Bunlarla ilgili öneriniz nedir? Doğru bir kullanım için yazı tiplerini ve boyutları nasıl olmalıdır?
Cinnamon kullanmaktayım.

Tüm yazı tipleri olarak DejaVu Serif Italic - Condensed ayarlı.
Varsayılan yazı tipi boyutu 9, diğer hepsi ise 10.

Masaüstü teması olarak Mint-X kullanıyorum.

Bunlarla ilgili öneriniz nedir? Doğru bir kullanım için yazı tiplerini ve boyutları nasıl olmalıdır?

Tüm yazı biçimlerini Noto Sans yaptım fakat düzelmedi, sonrasında metin ölçekleme katsayısını 1.0 yaptım (öncesinde 1.2 yapmıştım) ve düzeldi. Fakat Menü içeriği çok küçük duruyor. Bunu biraz daha büyütebilir miyim hiç sorun oluşturmadan?
Düzenleme: İletiler birleştirildi. Lütfen art arda ileti göndermek yerine son iletinizi düzenleyiniz.
karakartala
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2015, 11:04:07 Gönderen: yinemimail »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #4 : 07 Ağustos 2015, 10:38:25 »
Vasayılan menü çok fazla özelleştirebilirlik içermiyor. Bunun yerine "Configurable Menu" yüklenebilir.

Menü => Sistem Ayarları => Uygulamacıklar => Kurulabilir uygulamacıklar sekmesinden "Configurable Menu"yü arayıp bulunuzve kurulum için işaretleyiniz. "Seçili öğeleri yükle ya da güncelle" düğmesi ile kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

"Configurable Menu" kurulumundan sonra "Kurulu uygulamacıklar" sekmesine gelip bu uygulamacığı bulunuz ve seçip "Panele ekle" düğmesine tıklayarak ekleyiniz. Bu şekilde yeni menü panele eklenecektir, ama panelde uygun bölümde olmayabilir.

Şimdi varsayılan menü üztüne sağ tıklayıp "Bu uygulamacığı sil" seçeneği ile kaldırın.

Panele sağ tıklayıp "Panel düzenleme modu" seçeneğini etkinleştirin. "Configurable Menu"yü fare ile taşıyıp varsayılan menünün yerine taşıyın ve en son panele sağ tıklayıp "Panel düzenleme modu" seçeneğini pasifleştirin.

"Configurable Menu"ye sağ tıklayıp "Yapılandır" seçeneği ile açılan alandan bolca özelleştirmeye ulaşabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
« Yanıtla #5 : 07 Ağustos 2015, 11:15:34 »
Sayenizde konu çözülmüştür. Teşekkürler.