Gönderen Konu: Elementary Vs LM 17.2 Mate  (Okunma sayısı 19151 defa)

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
Elementary Vs LM 17.2 Mate
« : 21 Ağustos 2015, 21:50:05 »
Merhaba,

Bu iki işletim sistemi arasında kaldım. Birisinin geliştirilmesi çok yavaş ama bir o kadar da hızlı ve sade. Diğerinin kullanıcı sayısı fazla, geliştirilmesi hızlı ama diğerine göre biraz daha yavaş kalıyor ve görsel olarak doygunluk veremiyor. Sizce ne yapmalıyım?

Çevrimdışı Trpser

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 x64
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Ynt: Elementary Vs LM 17.2 Mate
« Yanıtla #1 : 21 Ağustos 2015, 23:57:22 »
Merhaba,

Bu iki işletim sistemi arasında kaldım. Birisinin geliştirilmesi çok yavaş ama bir o kadar da hızlı ve sade. Diğerinin kullanıcı sayısı fazla, geliştirilmesi hızlı ama diğerine göre biraz daha yavaş kalıyor ve görsel olarak doygunluk veremiyor. Sizce ne yapmalıyım?
Linux Mint'in varsayılan teması kötü ama tema değiştirilebiliyor.

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
« Yanıtla #2 : 22 Ağustos 2015, 00:00:51 »
[member=2136]Trpser[/member]  , özelleştirilebilirliği çok daha iyi Mintin evet ama bir E.OS kadar hızlı değil. EOS 'un tek sıkıntısı hatalarının çok geç düzeltilmesi. Bir sürü küçük bug ı var.

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #3 : 22 Ağustos 2015, 16:06:26 »
Merhaba,

Aynı düşünceleri paylaşıyorum. Mint tercih ettim. Kullanışlı ve devingen yapısı cezbediyor.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
« Yanıtla #4 : 22 Ağustos 2015, 16:19:57 »
Aynı düşünceleri paylaşıyorum. Mint tercih ettim. Kullanışlı ve devingen yapısı cezbediyor.
Ben elementary kullanuıyorum şuan.  8)  scratch yazı editör programının renkli ve kullanışlı arayüzü beni birkez daha bağladı buraya.

Düzenleme: Görüntü imgur.com sitesine yüklendi
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2015, 20:06:40 Gönderen: Reddet »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #5 : 22 Ağustos 2015, 17:57:37 »
Scratch yerine Geany'i her dağıtımda kullanabilirsiniz. Masaüstü ortamından ziyade taban değiştirmek denenebilir. Örneğin Xfce masaüstü ile gelen SolydX dağıtımı denenebilir. Debian tabanlı ve hoş bir dağıtımdır. Bu dağıtımda Linux Mint'den izler bulacağınıza emin olabilirsiniz.

Ayrıca başka bir konuda belirttiğiniz hot corner özelliği Xfce masaüstü ile kullabilirsiniz. Bunun için depodan brigghtside paketini yüklemelisiniz. Aşağıdaki komut ile ayar arayüzüne ulaşılabiliyor.

Kod: [Seç]
brightside-properties
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
« Yanıtla #6 : 22 Ağustos 2015, 19:31:42 »
Scratch yerine Geany'i her dağıtımda kullanabilirsiniz. Masaüstü ortamından ziyade taban değiştirmek denenebilir. Örneğin Xfce masaüstü ile gelen SolydX dağıtımı denenebilir. Debian tabanlı ve hoş bir dağıtımdır. Bu dağıtımda Linux Mint'den izler bulacağınıza emin olabilirsiniz.

Ayrıca başka bir konuda belirttiğiniz hot corner özelliği Xfce masaüstü ile kullabilirsiniz. Bunun için depodan brigghtside paketini yüklemelisiniz. Aşağıdaki komut ile ayar arayüzüne ulaşılabiliyor.

Kod: [Seç]
brightside-properties

Siz elementary yi pek sıcak bulmuyorsunuz sanırım.  ???  Bilmediğim şeyler mi var?  :(

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #7 : 22 Ağustos 2015, 20:07:37 »
Hayır böyle bir şey yok. Alternatif olarak sunulmuş bir öneri. Ben kendi adıma masaüstünü kullanmayı severim. Sadece masaüstünü kullandırmayan ortamları bu sebeple tercih etmiyorum.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Liva

• Penguen
  • Basit Düzey Mint Kullanıcısı
  • Dağıtım: Mint 17.3
  • Grafik Kartı: AMD Radeon R4 and R5 Graphics
  • İşlemci: AMD A6 Quad Core 1.8 Ghz
« Yanıtla #8 : 02 Eylül 2015, 00:01:59 »
Masaüstüne zorla dosya koydurmamak da neyin nesi anlamış değilim. Tamam Mint'de ben de aynı şekilde masaüstüne bir şey koymadan kullanıyorum ancak bunun benim isteğim dışında kısıtlanması çok kötü. EOS'un en çok sevdiğim özelliklerinden birisi terminalde uzun bir kod verdiğiniz zaman arkaplanda devam edebilirsiniz, komut bitince bildirim baloncuğu çıkıyor ve haber veriyor. Hızlı ancak özelleştirilebilir hiçbir yanı yok. Dil ile ilgili sıkıntıları var ancak alfa sürümü olduğu için görmezden gelinebilir. Plank gayet güzel şekilde çalışıyor kendi bilgisayarımda cairo-dock'tan daha fazla verim aldım. Uygulamayı açmaya karşı verdiği tepkiler de gayet hızlı ancak alfa sürümünde olması, herhangi bir sıkıntıda destek sorunu yaşanması, sitesinden indirirken sanki parayı mecburi tutar gibi davranması gibi nedenlerden dolayı biraz soğudum aslında. İlerleyen zamanlarda yükselişe geçeceğinden şüphem yok ama.
~~~~~   Bazı insanlar o kadar fakir ki tek sahip oldukları şey para...   ~~~~~

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
« Yanıtla #9 : 02 Eylül 2015, 10:48:52 »
Masaüstüne zorla dosya koydurmamak da neyin nesi anlamış değilim. Tamam Mint'de ben de aynı şekilde masaüstüne bir şey koymadan kullanıyorum ancak bunun benim isteğim dışında kısıtlanması çok kötü. EOS'un en çok sevdiğim özelliklerinden birisi terminalde uzun bir kod verdiğiniz zaman arkaplanda devam edebilirsiniz, komut bitince bildirim baloncuğu çıkıyor ve haber veriyor. Hızlı ancak özelleştirilebilir hiçbir yanı yok. Dil ile ilgili sıkıntıları var ancak alfa sürümü olduğu için görmezden gelinebilir. Plank gayet güzel şekilde çalışıyor kendi bilgisayarımda cairo-dock'tan daha fazla verim aldım. Uygulamayı açmaya karşı verdiği tepkiler de gayet hızlı ancak alfa sürümünde olması, herhangi bir sıkıntıda destek sorunu yaşanması, sitesinden indirirken sanki parayı mecburi tutar gibi davranması gibi nedenlerden dolayı biraz soğudum aslında. İlerleyen zamanlarda yükselişe geçeceğinden şüphem yok ama.

Masaüstü için alternatif program var fakat stabilitesini bozabilir. İleride "Masaüstünü kullan" seçeneği koyarlar gibi geliyor bana. Bir de Mac OS a benzeyen arayüzünü daha özgün hale getirse tadından yenmez.

Çevrimdışı Scipio

• Penguen
« Yanıtla #10 : 02 Eylül 2015, 11:12:05 »
Bu konudan sonra indirip denedim. Evet gayet hızlı ama o Linux tadını alamadım.

Çevrimdışı Liva

• Penguen
« Yanıtla #11 : 02 Eylül 2015, 11:30:58 »
TeknoSeyir incelemesini yapmış, izlemek isteyenler için linkini paylaşmak istedim. Youtube

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
« Yanıtla #12 : 02 Eylül 2015, 11:34:36 »
TeknoSeyir incelemesini yapmış, izlemek isteyenler için linkini paylaşmak istedim. Youtube

Teknoseyir'i yakından takip ediyorum. Özellikle Haftalık Gündem Değerlendirmesi'ni hiç kaçırmıyorum. :)

Çevrimdışı Liva

• Penguen
« Yanıtla #13 : 02 Eylül 2015, 11:53:41 »
Özellikle Linux dağıtımlarını incelemek çok keyif vericiydi benim için. :) Opensuse'yi bekliyoruz bakalım yayınlarsa :)

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
« Yanıtla #14 : 02 Eylül 2015, 17:58:22 »
Özellikle Linux dağıtımlarını incelemek çok keyif vericiydi benim için. :) Opensuse'yi bekliyoruz bakalım yayınlarsa :)

Ben de opensuse'yi merak ediyorum.