Gönderen Konu: Linux Ayarları Kendiliğinden Sıfırlanıyor  (Okunma sayısı 10398 defa)

Çevrimdışı PerayKnox

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.2 - Rafaela
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Onboard
  • İşlemci: Intel
Linux Ayarları Kendiliğinden Sıfırlanıyor
« : 27 Ağustos 2015, 06:01:33 »
Merhaba arkadaşlar,

yaptığım bazı ayarların sistem yeniden başlatma sonrasında garip bir şekilde sıfırlandığını görüyorum. Bunun nedeni ne olabilir?

Örnek olarak Cinnamon ayarlarından ekranın köşelerine komut ekleyebildiğimiz özelliği kullandım. Sağ üst köşeye gidince tüm pencereleri göster gibi biliyorsunuz. Bu ve birkaç ayarım daha yeniden başlatınca sıfırlanmıştı.

Acaba bilgisayar donduğunda resetlediğimden mi bunlar oldu? Tam hatırlamıyorum ama bu olabilir. Kaç dakika sonra kaydediyor önbellekteki veriyi bilginiz var mı veya bu işlemi hızlandırabilir miyiz?

Tartışmaya açık bir konudur. Hatam eksiğim varsa düzeltebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2015, 20:19:21 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Conqueror

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: LMDE 2
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 4600
  • İşlemci: i7-4800MQ
Ynt: Linux Ayarları Kendiliğinden Sıfırlanıyor
« Yanıtla #1 : 27 Ağustos 2015, 09:02:27 »
Merhaba,

Ayarlar sıfırlanıyor gibi bir başlık benim aklıma doğrudan şunu çağrıştırıyor:

Örneğin, masaüstünde boş bir metin dosyası oluşturup adını foo koyup, içine de istediğinizi yazınız. Sonra bilgisayarı yeniden başlatınız, eğer oluşturduğunuz dosya ve içeriği yok oluyorsa tam olarak bir şey yanlış diyebiliriz. Öte yandan bu başlık yanlış bir başlık olacatır.

Tam olarak yaptığınız şey nedir ve yeniden başlatınca, eski haline gelen şey nedir, herhangi bir çıktı yok mudur?

Teşekkürler.

Çevrimdışı PerayKnox

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 27 Ağustos 2015, 20:38:28 »
[member=2243]PerayKnox[/member], forum üyeliği için geçici bir e posta adresi kullanıyorsunuz. Bunu profilinizden düzeltiniz. Bu düzeltmeye kadar konularınız kilitlenmiştir ve iletileriniz moderasyon kapsamına alınmıştır.

Düzelttim. Forumlardan bildirim alma ihtiyacım olmadığından ve parolalarımı unutmadığımdan epostalarımı sadece kişiler arası iletişimde kullanmaya çalışıyordum. :)

Merhaba,

Ayarlar sıfırlanıyor gibi bir başlık benim aklıma doğrudan şunu çağrıştırıyor:

Örneğin, masaüstünde boş bir metin dosyası oluşturup adını foo koyup, içine de istediğinizi yazınız. Sonra bilgisayarı yeniden başlatınız, eğer oluşturduğunuz dosya ve içeriği yok oluyorsa tam olarak bir şey yanlış diyebiliriz. Öte yandan bu başlık yanlış bir başlık olacatır.

Tam olarak yaptığınız şey nedir ve yeniden başlatınca, eski haline gelen şey nedir, herhangi bir çıktı yok mudur?

Teşekkürler.

Teşekkürler cevabınız için. Durum tam olarak bu değil. Sistem konfigürasyonlarında başıma geliyor. Mesela önce panele uygulamacıklar ekledim. Gayet güzel de kullanıyordum. Bilgisayarı yeniden başlattığımda bunların burada olmadığını farkettim. Belki ben kaldırdım da farkında değilim dedim ki böyle bir şeyi de yapmadım. Sonra farkettim ki ekranın köşelerine geldiğimde cinnamon'un komut çalıştırması olayını açmıştım, o da deaktif olmuş.  (Ayarlar -> Etkin Köşeler uygulaması)

Mesela masaüstü arkaplanım değişmemişti, o konuda sıkıntı yok. Ben de neden olduğunu tam olarka anlamadım fakat biraz düşününce acaba bilgisayarın donması ve reset atmam ile mi alakalı diye düşündüm. Tam hatırlamıyorum bunların denk gelip gelmediğini. 2 defa geldi başıma. Bugün olmadı. Daha önce ubuntu kullanırken de olmuştu. Ubuntu forumunda konum vardı bununla ilgili fakat bulamadım şimdi. Sorun bende mi diye merak ettim..

Bunun yanı sıra hoparlörlerde 4 adet seçim var, birisi tam olarak dışa ses veriyor. Bunu seçiyorum. Bu da sıfırlanmıştı.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #3 : 27 Ağustos 2015, 20:46:22 »
http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?action=profile;area=mentions;u=2243
http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?action=profile;area=notification;u=2243
http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?action=profile;area=account;u=2243
sayfalarından e-posta gönderimini devredışı bırakabilirsiniz.
4. ve 5. seviye güncelleştirmeleri yaptıktan sonra durumu tekrar gözlemleyebilir misiniz?  [Rehber] Linux Mint Güncelleme Yöneticisi

Çevrimdışı PerayKnox

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 27 Ağustos 2015, 21:01:50 »
http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?action=profile;area=mentions;u=2243
http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?action=profile;area=notification;u=2243
http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?action=profile;area=account;u=2243
sayfalarından e-posta gönderimini devredışı bırakabilirsiniz.
4. ve 5. seviye güncelleştirmeleri yaptıktan sonra durumu tekrar gözlemleyebilir misiniz?  [Rehber] Linux Mint Güncelleme Yöneticisi

Teşekkürler, devre dışı bırakırım. Mesajınızda link görünmemiş, ben tekrar vereyim: http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=119.0

4. ve 5. seviye güncellemeleri aktif ettim ve güncelleniyor şu an Mint. İşlem bittikten sonra 2 gün boyunca test ederim konfigürasyonları değiştirerek. Şu anda tekrar yeniden başlatma sonrasında Etkin Köşeler uygulamam sıfırlandı. Bu arada şu konuda da bilgi vereyim, kurulum tarafında bir aksama olmadı, indirdiğim iso dosyasının düzgün indiğine dair kontrolleri yaptım.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #5 : 28 Ağustos 2015, 01:41:55 »
Etkin köşelere atadığınız komut mu sıfırlanıyor sadece, mesela komut yerine bir eylem atandığında özellik sıfırlanıyor mu? Buna benzer başka hangi ayarda sıfırlanma oluyor?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı PerayKnox

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 28 Ağustos 2015, 13:35:57 »
Etkin köşelere atadığınız komut mu sıfırlanıyor sadece, mesela komut yerine bir eylem atandığında özellik sıfırlanıyor mu? Buna benzer başka hangi ayarda sıfırlanma oluyor?

hayır komut atamamıştım, komut diye yazmışsam hatalı bir ifade olmuş. eylem atamıştım kendi içerisinde varolan eylemlerden.. hayır sadece önceki mesajlarımda belirttiğim 3 problemi yaşadım. Paneldeki uygulamacıklar, ses çıkışı seçimi ve etkin köşeler uygulaması, bunlarda problem yaşadım.

Ben sadece daha önce yaşayan var mı diye merak ettim bunu. Yabancı forumlara da baktım fakat bir sonuç yoktu. Kendimden şüphe ettim ben de. Açıkçası uğraştırmak yormak istemem sizleri de.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #7 : 28 Ağustos 2015, 16:08:25 »
[member=2243]PerayKnox[/member], elinizde kurulum yaptığınız ISO dosyası hala mevcutsa md5sum bütünlük doğrulaması yapabilir misiniz? Sorunlu bir ISO dosyası ile kurulum da yapmış olabilirsiniz.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı PerayKnox

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #8 : 28 Ağustos 2015, 17:46:52 »
[member=2243]PerayKnox[/member], elinizde kurulum yaptığınız ISO dosyası hala mevcutsa md5sum bütünlük doğrulaması yapabilir misiniz? Sorunlu bir ISO dosyası ile kurulum da yapmış olabilirsiniz.

Merhaba. Su anda ayni iso dosyasi ile tekrar format atacagim malum diger konudan haberiniz vardir. Kontrol etmistim tekrar edip buraya yazarim bilgileri. Bir seyler ters gidiyor. Ayni iso dosyasi acilista sorun yoktu. Simdi mint uzerinde yazdirdim tekrar ve reset attim. Ekranda yirtilmalar ve beyazlamalar olusarak acildi. Eger usbden baslatirken live sekilde basladiginda varsayilan linux ile baglanti kuruyorsa bu olasi cunku ekran karti suruculerini dagitmistim. Fakat boyle bir sey de olanaksiz gorunuyor. Bakalim kurduktan sonra yazarim.   :-X

edit:

md5 taraması:

Kod: [Seç]
$  /media/perayknox/Teresa/Kurulum/Linux/Mint $ md5sum linuxmint-*-*-32bit.iso
   3aada27e78ed61984f763ca620213524  linuxmint-17.2-cinnamon-32bit.iso
$  /media/perayknox/Teresa/Kurulum/Linux/Mint $ 

orijinaliyle uyuşuyor birebir.
« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2015, 18:35:59 Gönderen: PerayKnox »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #9 : 28 Ağustos 2015, 20:04:08 »
USB belleğe hangi uygulama ile yazdırıyorsunuz, Linux Mint ISO dosyasının Linux altında Unetbootin ile yazdırılmasını öneriyoruz.

Çevrimdışı PerayKnox

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #10 : 28 Ağustos 2015, 23:56:13 »
USB belleğe hangi uygulama ile yazdırıyorsunuz, Linux Mint ISO dosyasının Linux altında Unetbootin ile yazdırılmasını öneriyoruz.

Varsayılan uygulama olan USB Kalıp yazdırıcı'yı kullandım. Sorun teşkil eder mi? Sistem ilk açılışta garip şekilde kasıldı, yazı yazarken bekleyip aniden yazmalar, uç birimin kasılarak açılması gibi, resetten sonra pek bir şey kalmadı gibi. Sizce tekrar format atmalı mıyım veya dosyaların doğruluğunu nasıl sağlarım?

Çevrimdışı Scipio

• Penguen
« Yanıtla #11 : 28 Ağustos 2015, 23:59:06 »
USB Kalıp Yazdırıcı'yı bir sefer ben de kullanmıştım. Boot bile etmemişti.

Butterfly'nın dediği gibi Unetbootin öneririm. Bugüne kadar hiç bir hatasını görmedim.

Çevrimdışı PerayKnox

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #12 : 29 Ağustos 2015, 01:24:01 »
USB Kalıp Yazdırıcı'yı bir sefer ben de kullanmıştım. Boot bile etmemişti.

Butterfly'nın dediği gibi Unetbootin öneririm. Bugüne kadar hiç bir hatasını görmedim.

Hocam bende boot edip live şekilde başlattı ama dediğiniz gibi tekrar format atıyorum şimdi. Benim de içim rahat etmedi ilk açılıştaki kasmalarda. Zaten ekran kartı sürücülerinde bir terslik var, ubuntuda problem yoktu ama bunda kasıyor nedense. Yazılım için kullanıyorum bu cihazı ama yine de rahatsız ediyor. Neyse, farklı bir konuda değinirim buna formatla geçmezse umarım yardım edebilecek arkadaşlar olur.