Gönderen Konu: Vestel Wifi Adaptör Linux'ta Çalışmıyor!  (Okunma sayısı 2594 defa)

Çevrimdışı mesars78

• Çok Yeni Penguen
  • *
Vestel Wifi Adaptör Linux'ta Çalışmıyor!
« : 28 Ağustos 2015, 02:35:35 »
Merhabalar herkese, kullanmakta olduğum vestel usb wifi adaptör malesef hiç bir türlü linuxta çalışmamakta. Sırf bu yüzden linux kullanamıyorum. Diskim bozulduğu için onu servise vereceğim. Bilgisayarda disk yokken usb'ye mint 17.2 kurup film seyretmek amacıyla usb belleğe mint'i kurdum. Ama ekran çözünürlüğünü değiştiremiyorum, bu yüzden ekran kartı driverını indirdim /gtx 750 ti) ama onu yüklemeye çalıştığımda hata veriyor sanırım internet olmadığından. (Bu sorun ile ilgilide yardımcı olabilirseniz sevinirim.) Nette araştırdığım kadarıyla bu wifi adaptör Ralink RT5572 model adaptör ile aynı çipseti kullanıyormuş. Yurtdışında rt5572 model adaptör kullanıp benimle aynı sorunu yaşayan insanlar var ve bunu çözmeyi başarmışlar. Mesela şu konuda: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2137428 Ben tam olarak anlayamadım bu konudakileri, yardımcı olabilecek varsa beni çok büyük bir dertten kurtarır, sırf kablolu internete bağlanabilmek için bilgisayarı modemin bulunduğu odaya taşımak zorunda kalacağım. Sorun çözülürse yine eskisi gibi linux'u ana işletim sistemim olarak kullanabileceğim...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Vestel Wifi Adaptör Linux'ta Çalışmıyor!
« Yanıtla #1 : 28 Ağustos 2015, 09:05:12 »
Ağ / Internet / Network ile İlgili Sorularda Verilmesi Gereken Çıktılar

Paylaştığınız bağlantıya göre aşağıdaki komut ile rt5572sta sürücü modülünün etkinleştirilmesi önerilmiş.

Kod: [Seç]
sudo modprobe rt5572sta
« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2015, 09:08:37 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]