Gönderen Konu: Nasm Kurulum Sorunu  (Okunma sayısı 4005 defa)

Çevrimdışı haler

• Çok Yeni Penguen
  • *
Nasm Kurulum Sorunu
« : 28 Ağustos 2015, 21:52:21 »
selamualeykum linux'a bir kaç gün önce geçiş yaptım assembly öğrenmek istiyorum linux mint 14 kurdum win7 64 bit ile birlikte kullanıyorum. ve aşağıda resimleri bulunan hatalar alıyorum. bir ilk program denedim ama NASM kurulu değil hatası alıyordum.

daha sonra nette araştırırken bir kaç deneme yaptım ve en son bu halde

sudo make install_everything yazınca sonunda böyle bir hata veriyor

ilk başlarda sudo apt-get nasm yazınca bazı işlemler yapıyor fakat sonunda http://www.ubuntu/archive.. adresleri ile ilgili bazı hata mesajları çıkıyor server a bağlantı hatası gibi error lar veriyordu.. şimdi bu komut satırından sonra :

yemin@linuxmint ~ $ sudo apt-get nasm
E: Invalid operation nasm
hatası alıyorum

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Nasm Kurulum Sorunu
« Yanıtla #1 : 28 Ağustos 2015, 22:03:21 »
Lütfen çıktıları resim olarak paylaşmayınız. Bu şekilde paylaşımın forum içi arama açısından olumsuzlukları olduğu gibi, paylaşılan resimlerin silinmesi durumunda konu içeriği anlamsız duruma gelmekte. Ayrıca resim olarak paylaştığınız çıktıların hem okunması da daha zor oluyor. Bu sebeple bu tür aktarımları kod etiketi içerisinde metin olarak paylaşılması en uygunu olacaktır.

Kullandığınız sürümün desteği bittiği için depo adresleri değişti. Depo adreslerini düzenlemeden herhangi bir paket kuramazsınız. Desteği bittiği içindegüvenlik güncellemesi almayacağı için risk taşımakta. Bu sebeple güncel sürümü kurunuz. Güncel sürümde kurulum için kullanacağınız komut aşağıdadır.

Kod: [Seç]
sudo apt-get install nasm
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Nasm Error !! Yardım eder misiniz?
« Yanıtla #2 : 28 Ağustos 2015, 22:09:43 »
Paylaştığınız dosyanın 16.satırında bir sorun olabilir. Tekrar kontrol etmenizi öneririm.
.asm:16: error: invalid combination of opcode and operands