Gönderen Konu: İnternetten video izlerken kasma sorunu  (Okunma sayısı 6981 defa)

Çevrimdışı kenaniler

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint 17.1 rebecca
  • Masaüstü Ortamı: mate
  • İşlemci: intel
İnternetten video izlerken kasma sorunu
« : 29 Ağustos 2015, 13:24:54 »
Mrb. Chrome ' da video izlerken bilgisayar kasılıyor.  Aşağıda bir takım çıktıları aldım belki gerekli olur diye
( Ayrıca 17.1 den 17.2 ye upgrade yaptım. Yükseltmeden sonra bilgisayar genel anlamda da kasmaya başladı. )

Kod: [Seç]
compaq@compaq-HP-Compaq-nx6110-ES485ES-AB8 ~ $ pkg -l | grep flash
No command 'pkg' found, did you mean:
 Command 'pig' from package 'bsdgames' (universe)
 Command 'pg' from package 'util-linux' (main)
 Command 'dpkg' from package 'dpkg' (main)
 Command 'pki' from package 'strongswan-starter' (universe)
 Command 'peg' from package 'peg' (universe)
 Command 'ekg' from package 'ekg' (universe)
 Command 'ekg' from package 'ekg-gtk' (universe)
pkg: command not found

compaq@compaq-HP-Compaq-nx6110-ES485ES-AB8 ~ $ lspci | egrep 'VGA|3D|Display'
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller (rev 03)
compaq@compaq-HP-Compaq-nx6110-ES485ES-AB8 ~ $ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) 915GM x86/MMX/SSE2

compaq@compaq-HP-Compaq-nx6110-ES485ES-AB8 ~ $ inxi -Fx
System:    Host: compaq-HP-Compaq-nx6110-ES485ES-AB8 Kernel: 3.13.0-37-generic i686 (32 bit, gcc: 4.8.2)
           Desktop: MATE 1.10.0  Distro: Linux Mint 17.2 Rafaela
Machine:   System: Hewlett-Packard (portable) product: HP Compaq nx6110 (ES485ES#AB8) version: F.0C
           Mobo: Hewlett-Packard model: 3088 version: KBC Version 39.1E
           Bios: Hewlett-Packard version: 68DTD Ver. F.0C date: 11/21/2005
CPU:       Single core Intel Pentium M (-UP-) cache: 2048 KB flags: (nx pae sse sse2) bmips: 3458.24 clocked at 1733.00 MHz
Graphics:  Card: Intel Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller bus-ID: 00:02.0
           X.Org: 1.15.1 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1024x768@60.0hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel 915GM x86/MMX/SSE2 GLX Version: 1.4 Mesa 10.1.3 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card: Intel 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC'97 Audio Controller
           driver: snd_intel8x0 ports: 2100 2200 bus-ID: 00:1e.2
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.13.0-37-generic
Network:   Card-1: Broadcom BCM4401-B0 100Base-TX driver: b44 ver: 2.0 bus-ID: 02:0e.0
           IF: eth0 state: down mac: 00:15:60:b3:4c:b2
           Card-2: Intel PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] Network Connection driver: ipw2200 ver: 1.2.2kmprq bus-ID: 02:04.0
           IF: eth1 state: up mac: 00:16:6f:49:e6:e0
Drives:    HDD Total Size: 40.0GB (26.7% used) 1: id: /dev/sda model: ST94011A size: 40.0GB
Partition: ID: / size: 15G used: 10G (72%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 1.67GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
           ID: swap-2 size: 0.52GB used: 0.25GB (48%) fs: swap
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 154 Uptime: 51 min Memory: 465.1/993.9MB Runlevel: 2 Gcc sys: 4.8.4
           Client: Shell (bash 4.3.11) inxi: 1.9.17

Düzenleme : Kod etiketi
« Son Düzenleme: 29 Ağustos 2015, 13:31:34 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: İnternetten video izlerken kasma sorunu
« Yanıtla #1 : 29 Ağustos 2015, 13:44:50 »
Aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırarak Intel GPU için donanımsal hızlandırmayı etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz.

sudo apt-get install i965-va-driver
sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt-get update
sudo apt-get install libvdpau-va-gl1
sudo sh -c "echo 'export VDPAU_DRIVER=va_gl' >> /etc/profile"
sudo mkdir /etc/adobe
sudo echo -e "EnableLinuxHWVideoDecode = 1\nOverrideGPUValidation = 1" | sudo tee /etc/adobe/mms.cfg

Sonrasında Flash videolar üstüne sağ tıklayıp ayarları açınız ve video hızlandırmayı etkinleştirip sistemi yeniden başlatmayı deneyiniz.

Kaynak
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı PerayKnox

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.2 - Rafaela
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Onboard
  • İşlemci: Intel
« Yanıtla #2 : 29 Ağustos 2015, 14:56:52 »
Aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırarak Intel GPU için donanımsal hızlandırmayı etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz.

sudo apt-get install i965-va-driver
sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt-get update
sudo apt-get install libvdpau-va-gl1
sudo sh -c "echo 'export VDPAU_DRIVER=va_gl' >> /etc/profile"
sudo mkdir /etc/adobe
sudo echo -e "EnableLinuxHWVideoDecode = 1\nOverrideGPUValidation = 1" | sudo tee /etc/adobe/mms.cfg

Sonrasında Flash videolar üstüne sağ tıklayıp ayarları açınız ve video hızlandırmayı etkinleştirip sistemi yeniden başlatmayı deneyiniz.

Kaynak

Bunu ben de deneyebilir miyim? Inte g41 kullanıyorum. Windows'da 2009 sürücüsünü kurunca kasmalar geçiyordu ama Linux'ta hafif kasmalar var pencere efektlerinde. Tam anlamıyla sürücü var diyemem yani. Çözümü varsa yeni konu altında tartışmak isterim. Geçen malum format attırdı bana olay.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 29 Ağustos 2015, 15:04:26 »
Evet deneyebilirsiniz. Lütfen (pencere efektlerindeki kasmalar vb. gibi) farklı soru ve sorunlar için forum içinde arama yapıp çözüm bulamazsanız yeni konu açınız.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı kenaniler

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint 17.1 rebecca
  • Masaüstü Ortamı: mate
  • İşlemci: intel
« Yanıtla #4 : 29 Ağustos 2015, 15:33:54 »
Syn [member=8]Butterfly[/member] önerdiklerinizi yaptım fakat kasma halen devam ediyor ki bence buna sebep upgrade oldu. 17.1 Rebecca 'dan 17.2 Rafael ' e upgradeden sonra bilgisayarda kasmalar başladı. Upgradeyi tekrar kaldırabilir miyim yoksa yeniden mi kurulum yapmalıyım ?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 29 Ağustos 2015, 15:46:27 »
Yükseltmeyi doğal yollardan geri almak biraz zor olabilir. Bunun için depo adreslerini geri alıp Mate masaüstünü ve Linux Mint araçlarını tamamen kaldırmak ve  yeniden kurmak gerekebilir. Bu esnada bir sıkıntı olması durumunda kurtarma kipi vazifesi görecek Xfce gibi bir masaüstünde kurulu olması uygun olacaktır. Verilerinizi yedekledikten sonra sıfırdan kurulum hem daha az uğraşı ister hem de daha az zaman alır.

Bununla birlikte bir kaç öneri daha sunabilirim.

Eğer yapmadı iseniz 4. seviye güncellemeleri etkinleştirip sistemi güncelleyiniz.

Güncelleme Yöneticisi => Düzenle menüsü => Tercihler => Seviyeler kısmından 4. seviye güncellemeler işaretlenebilir.

Ek olarak Güncelleme Yöneticisi => Görünüm menüsü => Linux çekirdekleri aracı yardımıyla 3.16.x serisi çekirdeğin son sürümünü (şu an itibariyle 3.16.0-46 sürümde) kurup sistemi yeniden başlatabilirsiniz.

Burada önerildiği biçimde Intel GPU için UXA hızlandırma etkinleştirilebilir. Sonrasında sistemi yeniden başlatmalısınız.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #6 : 30 Ağustos 2015, 10:25:39 »
Ek olarak Chrome için donanımsal hızlandırmayı pasifleştirmek denenebilir. Bunun Ayarları açınız, sonra en alttaki "Gelişmiş ayarları göster..." seçeneğine tıklayınız. Sistem bölümüne gelip "Kullanılabilir olduğunda donanım ivmesini kullan" seçeneği önündeki işareti kaldırıp tarayıcıyı yeniden başlatınız.