Panele eklediğiniz kısayola env LC_ALL=tr google-earth komutu eklemiş olabilirsiniz. Cinnamon menü düzenleyici ile, menüdeki kısayolu da bu şekilde düzenlerseniz sorun tamamen çözülecektir.
cinnamon-menu-editor
Siz bu iletiyi göndermeden önce ben Earth'ı tamamen kaldırıp tekrar yüklemek istemiştim. Yüklenirken zaten bu programın yazılım paketinde mevcut olduğu uyarısını veriyordu. Yüklemeyi iptal edip Yazılım Yöneticisin'nden yükleyeyim dedim. Oradan yükledim ama göremedim. Ardından Yazılım Yöeticisi'nden kaldırdım.
Sonra tekrar Earth 64 bit sürümünü yükledim ama sonuç yine hüsran. Derken, sizin iletinizi gördünce, verdiğiniz kod ile menü düzenleyiciye girip açılan ekranda Uygulamalar içindeki Earth'ı görüp özellikler deyip
Comment kısmına
env LC_ALL=tr google-earth yazdım. Bir şeylerin ters yaptığımı düşününce aynı yerden sil deyip Earth orada görünmez oldu. Hemen ardından Yeni Öğe'ye tıklayıp yine
Comment yazan kısma
env LC_ALL=tr google-earth girdim...
Neyse, sonuçta Mint'teki henüz dolmamış bir aylık cahilliğimden ötürü sizin son iletinizi tam olarak anlayamadığı için ve buna rağmen size sormadan kafama göre kurcalayıp öğreneyim diye öğrenemeden işler ters gitti. Sonuç ise yine hüsran!