Gönderen Konu: [Çözüldü] Usb stick Thunderbird kurulumu ?  (Okunma sayısı 5414 defa)

Çevrimdışı tunc68

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mate 6
[Çözüldü] Usb stick Thunderbird kurulumu ?
« : 22 Nisan 2014, 14:10:55 »
Merhaba,

Evde Mint 16 Mate kullanıyorum, iş yerinde ubuntu 12.04. sorunum özel maillerimi yanımda taşımak istemem. Wine ve portable ile thunderbird kurmak bir ölçüde çözüm oluyor ama, Linux kullanırken wine ile bir exe dosyasını çalıştırmayı pek içime sindiremiyorum. USB stick üzerinde thunderbird nasıl çalıştırabilirim. USB üzerine Thunderbird kurduğumda işyerindeki masaüstün de ki thunderbird çalışmaya başlıyor 2 ayrı thunderbird nasıl çalıştırırım

Teşekkürler
Tunç

Düzeneleme : Başlık
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2014, 10:59:11 Gönderen: Ocean »

Çevrimdışı tunc68

• Çok Yeni Penguen
  • *
Ynt: Usb stick Thunderbird kurulumu ?
« Yanıtla #1 : 24 Nisan 2014, 17:59:57 »
Yine ben :)

Konsola girip root olarak usb ye bağlanıp thunderbird çalıştırılabiliyor ( normal kullanıcı olarak konsoldan çalıştırırsam ana bilgisayar da ki iş maillerine sarkıyor)
usb'den çalışan 2. bir thunderbird olmasına rağmen mailleri root/.thunderbird diye bir dosyayaya atıyor ve bir türlü usb stick altına taşımayı ve tanıtmayı başaramadım

İyi Akşamlar
Tunç

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #2 : 24 Nisan 2014, 18:08:37 »
Eğer mail ve kişileri yanınızda taşımak istiyorsanız.

Windows altında,

Alıntı
Thunderbird\Profiles\abcdeg5a.default

abcdeg5a.default  Bu kısım her bilgisayarda farklı olabilir.

Linux altında  ;

Alıntı
.thunderbird\abcdeg5a.default

altında saklanır,

bunları USB bellekte yanınızda taşıyarak thunderbird kurulu olan sistemlerde kullanabilirsiniz, mail ve kişilerinize ulaşabilirsiniz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı tunc68

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 25 Nisan 2014, 07:47:30 »
Teşekkürler,

Ama ihtiyacım olan kurulu halde thunderbird USB bellekte taşımak. Wine ile portable olarak bu yapılabiliyor. Linux altında (ubuntu ve Mint) USB bellekten thunderbird çalıştırabiliyorum ama mailleri ana harddisk altına atıyor bu yolu bir türlü değiştiremedim

İyi Çalışmalar
Tunç

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #4 : 22 Kasım 2014, 23:31:19 »
Üstünden bayağı bir süre geçmiş, ama bununla ilgili burada bir öneriye rastladım.
Bu şekilde Linux altında çalışan taşınabilir (portable) Thunderbird kullanılabilir sanırım.
Bunun için buradan Linux için Thunderbird uygulamasını indirip sağ tık ile çıkartın.
Çıkarttığınız dizin içinde tbprofile isimli bir dizin oluşturun.
Yine çıkattığınız dizin içinde sağ tıklayıp Yeni Belge Oluştur => Boş Belge seçeneği ile bir dosya oluşturun.
Bu dosyaya sonradan TBPortable ismini verin, daha kolay bulabileceğiniz bir başka isimde verebilirsiniz.
Bu dosyayı bir metin düzenleyici ile açıp içine aşağıdaki satırları kopyalayıp yapıştırın ve dosyayı kaydedin.

Kod: [Seç]
#!/bin/sh
thunderbird -profile "./tbprofile/"

TBPortable dosyasına çalıştırma izni verip çift tıklayarak başlatabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2014, 23:33:58 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı tunc68

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 02 Aralık 2014, 10:26:58 »
Merhaba,

Cevabınız için teşekkürler. Harici bellekten çalıştı Ana bilgisayardaki thunderbird e bulaşmıyor :) Depolamayı harici belleğe yapıyor
2 thunderbir aynı anda çalışmıyor tek tek açmak gerekli. Maillerini yanada taşımak isteyenler için (benim gibi pek fazla yok sanarım :) ) güzel bir çözüm olmuş. 

Tekrar teşekkürler

Tunç
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2014, 10:32:12 Gönderen: tunc68 »