Gönderen Konu: Renk, gama,kontrast ve videoda yırtılma sorunu  (Okunma sayısı 6395 defa)

Çevrimdışı erenesto

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Ubuntu Gnome 16.04
  • Masaüstü Ortamı: GNOME
  • Grafik Kartı: Intel HD 4600 - Nvidia GTX850m
  • İşlemci: Intel i5-4200H
Renk, gama,kontrast ve videoda yırtılma sorunu
« : 06 Eylül 2015, 02:01:23 »
Arkadaşlar merhaba,

1- Asus x550jk-xo012d notebook kullanıcısıyım. Windows üzerinde Intel Graphics seçeneklerinden ekranın gama, kontrast ve renk ayarlamasını yaparak mat ekranı canlandırabiliyordum. Linux Mint üzerinde böyle bir program ya da ayar bulamadım. Bu konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz ?

2- Bilgisayarı tv ya da ikinci monitöre bağlayınca videolarda yırtılmalar oluyor. Ayrıca batarya ve sıcaklık  ile ilgili ayarlardan sonra bilgisayarın genelinde (pencere geçişlerinde, sayfa scroll ederken) takılmalar başladı. Videolara da yansıyor bu ağırlaşma. Bu ağırlığın nedeni ne olabilir. Düzeltilebilir mi ?

Şimdiden teşekkürler

Hocam bir fikriniz var mıdır ? [member=8]Butterfly[/member]

Düzenleme : Mesaj birleştirme
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2015, 18:33:18 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Renk, gama,kontrast ve videoda yırtılma sorunu
« Yanıtla #1 : 06 Eylül 2015, 18:38:21 »
Cinnamon masaüstünde renk ayarları mevcut, Menü => Sistem Ayarları => Renk seçeneği ile ulaşabilirsiniz.

Renk seçeneklerine ulaştığınızda Profil düğmesine tıklayıp açılan alandan renk profilleri seçebilirsiniz.

Eğer elinizde farklı renk profilleri varsa bunları da eklemeyi deneyebilirsiniz.

Ek olarak depoda Dispcalgui isimli bir uygulama mevcut, ama nasıl kullanıldığını çözebilmiş değilim. Sitesinden depodaki sürümden daha güncel sürümünü indirip sağ tık Gdebi ile kurmayı deneyebilirsiniz. Linux Mint 17.x için Ubuntu 14.04 sürümü indireceksiniz. http://dispcalgui.hoech.net/#download

Yırtılma, sayfa geçişleri ve Video sorunları ile ilgili yeni bir konu açmanızı rica edelim.
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2015, 18:51:01 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı erenesto

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Ubuntu Gnome 16.04
  • Masaüstü Ortamı: GNOME
  • Grafik Kartı: Intel HD 4600 - Nvidia GTX850m
  • İşlemci: Intel i5-4200H
« Yanıtla #2 : 06 Eylül 2015, 18:52:43 »
Cinnamon masaüstünde renk ayarları mevcut, Menü => Sistem Ayarları => Renk seçeneği ile ulaşabilirsiniz.

Renk seçeneklerine ulaştığınızda Profil düğmesine tıklayıp açılan alandan renk profilleri seçebilirsiniz.

Eğer elinizde farklı renk profilleri varsa bunları da eklemeyi deneyebilirsiniz.

Ek olarak depoda Dispcalgui isimli bir uygulama mevcut, ama naıl kullanıldığını çözebilmiş değilim.

Yırtılma, sayfa geçişleri ve Video sorunları ile ilgili yeni bir konu açmanızı rica edelim.

İyi pazarlar.

Cevap için teşekkür ederim. Asus üzerinde kullandığım renk dosyasını tanıtmıştım o anlamda problem yok. Benim demek istediğim aşağıdaki resimdeki gibi ayar yapabileceğim bir program olup olmadığı. Kontrast ve gamayı kısmam gerekiyor çünkü.

Bir de videolardaki yırtılmalarla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 06 Eylül 2015, 19:17:10 »
Intel için böyle bir araç bilmiyorum, Dispcalgui uygulamasını deneyebilirsiniz. Diğer sorunlr için yeni konu açmalısınız, yırtılma sorunu ile ilgili forumda konular mevcut önce bunları inceleyebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]