Gönderen Konu: [Çözüldü] Linux Mint ISO Dosyası İndirme ve Kurulum Alanı  (Okunma sayısı 4701 defa)

Çevrimdışı karam

• Çok Yeni Penguen
  • *
Merhaba arkadaşlar. Ben Karam. 6 Sene Windows kullandım. 2004 den beridir sanırım. Sonra bir aralar derse odaklanmak için Bilgisayarı bırakmıştım.
2012 gibi gibi Mac OS X - Apple Mac ile tanıştım ve Hala da kullanıyorum. Memnunum da.

Şimdi Bölümüm gereği Linux Kullanmak istiyorum.

Aklımda Linux Mint, Kali ve Ubuntu denemek var. ilk başta Mint ile başlayım dedim ki disk 1To. baya yer var kısacası. 500Go Mac OS X kullanıcam.
geriye kalan 500Go da bu üçüne paylaşmak istiyorum. Şimdi araştırırken bir site buldum ve 1 saat falan önce (Linux Mint offical sitesi.) Türkçe gibi bir alan vardı (indir bölümü Türk Bayraklı yerden indirdim) indir Tıkladım. Şu anda 500 Mo indi. Forum sitesi aradım ve burayı buldum buradaki İndir linki ile o indirmeye başladığım linki araştırdım ve karşılaştırma yapınca oradaki link linux/org/tr denmiş. Şimdi indirmeye başladı o kadar da sorun olur mu? sonuçta burası destek forumu falan galiba. Birde iki link farkı nedir? Orijinal indirseydim Türk yerine onda da fark var mıydı?

Birde diğerlerini (Ubunutu, Kali) nereden indirmeyliyim.

Kurulum da DVD mi önerirsiniz yoksa USB mi? En az kaç Go alan olmalı? Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 13 Eylül 2015, 23:44:15 Gönderen: karam »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint ISO Dosyası İndirme ve Kurulum Alanı
« Yanıtla #1 : 13 Eylül 2015, 16:18:20 »
Linux Mint indirme alanında paylaşılan tüm yansılar ile ayını ISO dosyasını indirirsiniz. İndirdikten sonra doğrulama amacıyla md5sum değerlerini kontrol etmeyi ihmal etmeyiniz. Mac OS altında md5sum değerlerinin nasıl kontrol edileceği ile ilgili arama motorlarında araştırma yapabilirsiniz. Kontrol sonrası çıkan md5sum değeri ile sisteyi indirdiğiniz alandaki değer aynı ise ISO dosyası sorunsuz demektir.

Sisteminizdeki alana göre genel kullanım için 100 Gb. civarında alan yeterli olacaktır.

Ubuntu ve Kali dağıtımlarını yine resmi sitelerinden indirebilirsiniz, bu sitelere ulaşım için yine arama motorlarını kullanabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı karam

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 13 Eylül 2015, 16:22:26 »
Çabuk Cevap için teşekkürler. Dediklerinizi yapacağım. Direk Türkçe mi indirdim acaba Windows da ki gibi yoksa Normal Paket Kurulumda dil seçilir vs gibi mi indirdim? (Pek bilgim yok hani).

Birde DVD ile mi daha iyi olur USB ile mi?

Mesajlar Birleştirildi.
http://www.linuxmint.com/edition.php?id=190 Orijinal Sitesi burası sanırım. (?)
Burada Aşağıda Türkiye Bayraklı Linkden indirdim yani yine de kontrol edeceğim. Bu arada diğer İşletim Sistemleri için Türkçe siteler (Destek/Forum) mevcut. Oralardan mı indirsem yoksa Kendi sitesinden indirip kursam mı? (Kurulumda Türkçe dil Mevcut mudur? Bir bilginiz var mı?

Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 13 Eylül 2015, 16:25:48 Gönderen: karam »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 13 Eylül 2015, 16:41:57 »
Yerel siteler genellikle resmi sitelerdeki indirme alanlarına bağlantı verirler. Bu sebeple sonuç pek değişmeyecektir. ISO dosyaları genelde Türkçe dil dosyalarını barındırmaz. Linux Mint kurulumu sırasında Dil dosyaları otomatik olrak indirilirve kurulur. Lütfen forumdaki kurulum rehberini okuyunuz.

USB ile kurulum DVD ile kurulumdan daha hızlı olacaktır, DVD'yei tercih ederseniz ISO dosyasını mümkün olan en yavaş hızda yazdırınız.

Linux Mint indirme alanındaki tüm yansılar aynı ISO dosyasını içerir, lokasyonun neresi olduğu önemli değildir. Md5sum kontrolü indirme sırasında bir sorun yaşanıp yaşanmadığına işaret edeceği için önemlidir.

Kali Linux gibi bir dağıtımı kullanmaya ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum. Bu dağıtım son kullanıcı için uygun değildir, güvenlik ve penetrasyon testleri için özelleştirilmiştir ve içeriği gerekli gereksiz pek çok araç ile doludur.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı karam

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 13 Eylül 2015, 17:06:00 »
Peki o zaman Teşekkürler. Buradan Tekrar indireyim ISO dosyasını en iyisi.

http://www.linuxmint.net.tr/linux-mint-17-2-rafaela/

Buradan Hangisini indirmeliyim?

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #5 : 13 Eylül 2015, 17:10:52 »
Hangi masaüstü ortamı size hitap ediyorsa onu indirebilirsiniz. http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=1331.0
İsterseniz kurulumdan sonra diğer masaüstü ortamlarını da aynı sisteme kurabilirsiniz.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #6 : 13 Eylül 2015, 17:16:54 »
[member=2318]karam[/member], tekrar indirmenize gerek olacağını sanmıyorum, ISO dosyasını indirdiğiniz (Tük bayraklı) LKD bağlantısı zaten resmi sitede mevcut. Resmi siteden paylaşılan herhangi bir bağlantıdan ISO dosyasını indirebilirsiniz. Paylaşılmış tüm bağlantılar aynı ISO dosyalarını içerirler, ABD, Türkiye, Fransa gibi farklı lokasyonlardan yapılan indirmeler bu durumu değiştirmezler. ISO dosyasında sıkıntı yaşatmayacak en garanti indirme yöntemi ise torrent seçeneğidir. Bunun için sisteminizde bir torrent istemcisi olması yeterlidir.

Çevrimdışı karam

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 13 Eylül 2015, 17:41:34 »
Cevabınız için ikinize de Teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz Konuya girip Sürüm incelemeleri yaptım. Cinnamon hoşuma gitti.

USB ye yazdırıp 100 Go alana Boot edicem.

Teşekkürler.  :)

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #8 : 13 Eylül 2015, 19:06:51 »
Başlığı etiketlerseniz konuyu kilitleyebiliriz. Çözülen Başlıkların Etiketlenmesi

Çevrimdışı karam

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #9 : 13 Eylül 2015, 23:43:50 »
DVD ye Mümkün Olan en düşük (X2) (X8 en fazla X2 en düşük) Hızla Yazdım.

100 Go Yer oluşturdum büyük bi ihtimal Yarın ya da uykum Kaçarsa Şimdi Kurulum Yapmayı planlıyorum.

Sonuç olarak Teşekkürler linuxmint.net.tr :)

Sorun Çözüldü.