Gönderen Konu: [Çözüldü] KDE Fare İmlecinin Yerini Gösterme Fonksiyonu  (Okunma sayısı 5340 defa)

Çevrimdışı serdar

• Penguen
  • Dağıtım: linuxmint cinnamon 17.3 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia geforce 210
  • İşlemci: İntel i3
İyi pazarlar olsun,
Linuxmint'te çalışırken arada bir ister istemez elimin değmesi ya da kayma sonucunda farenin oynamasının doğal sonucu olarak imleç de sağa sola kayıyor ve bazen masaüstünde kayboluyor. Ve özellikle de video izlerken imleç kendiliğinden kaybolduğu için imleci yeniden harekete geçirmek için fareyi oynatsam bile bulmam biraz zahmetli olabiliyor.
Bunun için Win7'de ilgili bölümden CTRL kısmını işaretledikten sonra sorun çözüldü ve her CTRL'ye bastığımda imlecin yerini görebiliyorum.
Acaba benzer bir özellik Linuxmint'te de var mı?
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2015, 18:28:45 Gönderen: serdar »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: KDE Fare İmlecinin Yerini Gösterme Fonksiyonu
« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2015, 13:44:04 »
[member=2100]serdar[/member], büyük ihtimalle KDE fare ayarlarında böyle bir seçenek vardır. KDE kullanmadığım için yerini tam olarak tarif edemeyeceğim.

Ama Cinnamon masaüstünde, Sistem Ayarları => Fare ve Dokunmatik Panel => Fare sekmesi altındaki "Kontrol tuşuna basıldığında işaretcinin yerini göster" seçeneği ile bu özellik etkinleştirilebiliyor. Büyük ihtimalle KDE ayarlarının fare bölümünde de benzer bir ayar olabilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #2 : 20 Eylül 2015, 17:56:56 »
Sistem Ayarları>Masaüstü Efektleri>Tüm Efektler>Erişilebilirlik>Fareyi İzle seçeneği ile ayarladığınız tuş ya da tuşlara bastığınızda farenin etrafında halkalar dönecektir. (Varsayılan tuşlar Ctrl+Super)

Çevrimdışı hwpplayer1

• Çaylak Penguen
  • **
  • Linux Mint 17.1 Rebecca KDE :)
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Rebecca KDE / PTS 3.0 KDE Kararlı
« Yanıtla #3 : 20 Eylül 2015, 18:19:18 »
Sistem Ayarları>Masaüstü Efektleri>Tüm Efektler>Erişilebilirlik>Fareyi İzle seçeneği ile ayarladığınız tuş ya da tuşlara bastığınızda farenin etrafında halkalar dönecektir. (Varsayılan tuşlar Ctrl+Super)

Ben uyguladım.Gayet gelişmiş bir efekt.Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2015, 18:21:32 Gönderen: hwpplayer1 »
GNU Emacs :)

Çevrimdışı serdar

• Penguen
  • Dağıtım: linuxmint cinnamon 17.3 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia geforce 210
  • İşlemci: İntel i3
« Yanıtla #4 : 20 Eylül 2015, 18:28:22 »
İyi akşamlar olsun,
Az önce dediğiniz biçimde yaptım. Ve artık CTRL tuşuna basınca farenin yerini görebiliyorum. Yalnız bunu yaparken "fareyi izle" ayarlarından "meta" seçeneğinin işaretini kaldırmak zorunda kaldım.
Destekleriniz için teşekkür ederim.