Gönderen Konu: [Çözüldü] DELL VOSTRO (Kablosuz Ağ Sorunu)  (Okunma sayısı 8971 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: DELL VOSTRO (Kablosuz Ağ Sorunu)
« Yanıtla #15 : 30 Eylül 2015, 18:29:21 »
Burasını referans olarak ekleyeyim, müsait bir zaman internet bağlantısı olmadan firmware kurulumunu anlatacağım.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
« Yanıtla #16 : 30 Eylül 2015, 18:50:22 »
İlginiz için bir kez daha teşekkür ederim. Arkadaşım bilgisayarını bana bıraktı, şu an yanımda. Yarına kadar çözmeye çalışacağım, eğer sorun giderilmezse bilgisayarcıya Windows 7 yükletecekmiş.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #17 : 01 Ekim 2015, 09:17:18 »
[member=2130]yinemimail[/member], önce b43-fwcutter dosyasına sağ tıklayıp Gdebi ile kurunuz.

Sonra buradan firmware dosyasını indirip kullanıcı ev dizinine kopyalayınız.

Ardından aşağıdaki komutlar ile kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.

Kod: [Seç]
cd
tar xfvj broadcom-wl-5.100.138.tar.bz2
sudo b43-fwcutter -w /lib/firmware broadcom-wl-5.100.138/linux/wl_apsta.o

İşlemler sonrası sistemi yeniden başlatınız.

Burasını da referans olması için ekleyelim.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
« Yanıtla #18 : 01 Ekim 2015, 14:10:13 »
VAY BE!  :D

Sorun tamamen çözüldü. Son verdiğiniz işlemi yaptım ve sorun kalmadı. Güncellemeleri de yaptım şimdi.

Arkadaşımın kaç yıllık bilgisayarıydı. Ömründe Linux'u bile ilk defa benim sayemde gören biriydi. Ciddi söylüyorum, Windows bilgisayarını çöpe atıp yenisini alacaktı ki şimdi bilgisayarı acayip hızlı ve performanslı oldu. :)

[member=8]Butterfly[/member] , başta size(sana) ve sizin gibilere ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu cümleyi daha önce de kurdum, çok klişe oldu ama teşekkürden başka verecek bir şeyim yok maalesef. İnanın, sizler gibi insanlar olmasa, bu forum olmasa, Linux'un en çok rağbet gören dağıtımı Mint'e heves edip de bu birçokları sorunlarını çözemeyip Windows'a geri dönecekti. Daha ne diyeyim? :)

Sizlerin verdiğiniz bu destekleri Windows'tan alacak olsak ciddiyim don gömlek ortada kalırdık. :D