Gönderen Konu: Kurtarma Bölümü Olan Laptopa Kali Linux Kurulumu  (Okunma sayısı 6973 defa)

Çevrimdışı Mavi

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
Laptopumda win 8.1 yüklü.
25 gb lik alanı kurtarma bölümü olarak ayırmışlar.
Ben 25 gb olan bölümün dışında kalan kısıma kali kurmak istiyorum.
Kurtarma bölgesinin olduğu yere zarar vermeden linux nasıl kurabilirim?

Çevrimdışı Conqueror

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: LMDE 2
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 4600
  • İşlemci: i7-4800MQ
Ynt: Kurtarma Bölümü Olan Laptopa Kali Linux Kurulumu
« Yanıtla #1 : 01 Ekim 2015, 17:21:58 »
Merhaba,

Eğer 100% güvenli bir adım atmak istiyorsanız öncelikle Virtualbox üzerine kurulumu simule edin, ardından gerçekte kurulum yapın.

Öte yandan, kurulum ekranına geldiğinizde boş bir disk bölümünü seçip ardından kurulumu sadece o alana yaparsanız kurtarma bölümünü etkilememiş olursunuz.

Çevrimdışı Mavi

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 01 Ekim 2015, 23:35:58 »
Takas bölümü oluşturan gerekli galiba. Daha önceden denediğimde takaas bölümü oluştururken kaç GB olacağını bilmediğimdenyyapamamıştır yardımcıolabilir misiniz?

Çevrimdışı uyusuk

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia GeForce GTX 960M/intel HD Graphics 530
  • İşlemci: İntel Core i7
« Yanıtla #3 : 02 Ekim 2015, 00:23:26 »
3-4 Gb takas bölümü için yeterli olacaktır.
"İnsanlar,diğer insanların hep onların yerine işleri yapmasını bekliyorlar."

Çevrimdışı Mavi

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 04 Ekim 2015, 10:26:17 »
Takas bölümünü otomatik yaptırdım. Kali yi yükledim. Daha sonra bilgisayar açılırken bios ekranından kali ve Windows seçmem gerekti. Grup önyükleyicisinde gözükmedi win 8. Bende  recovery tuşuna basarak bilgisayarı yeniden yükliyim dedim. System recovery i seçtim. Windows 8 açıldı yani recovery tuşu artık düzgün çalışmıyor. Bende Windows 8.1 i kendi fabrika ayarlarına döndürmek için Windows 8 in kendi özelliğini kullandım. Hala recovery tuşu çalışmıyor. Düzelmesi için servise gitmesi gerekirmiş. Ben düzgün bir şekilde kali Linux kurmak istiyrum. Kali Linux ve Windows 8 i nasıl ortak göstericem. Kurulum kısmında sıkıntı yoktu. Ama açılışta Windows 8.1 ve kali aynı önyükleyicide değildi.

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
« Yanıtla #5 : 04 Ekim 2015, 22:31:04 »
Takas bölümünü otomatik yaptırdım. Kali yi yükledim. Daha sonra bilgisayar açılırken bios ekranından kali ve Windows seçmem gerekti. Grup önyükleyicisinde gözükmedi win 8. Bende  recovery tuşuna basarak bilgisayarı yeniden yükliyim dedim. System recovery i seçtim. Windows 8 açıldı yani recovery tuşu artık düzgün çalışmıyor. Bende Windows 8.1 i kendi fabrika ayarlarına döndürmek için Windows 8 in kendi özelliğini kullandım. Hala recovery tuşu çalışmıyor. Düzelmesi için servise gitmesi gerekirmiş. Ben düzgün bir şekilde kali Linux kurmak istiyrum. Kali Linux ve Windows 8 i nasıl ortak göstericem. Kurulum kısmında sıkıntı yoktu. Ama açılışta Windows 8.1 ve kali aynı önyükleyicide değildi.
Windows u seçerek açmayı denemişmiydiniz ?

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #6 : 05 Ekim 2015, 01:27:50 »
Windows'un çalışma mantığını bilmiyorum ama zannedersem oradaki kurtarma bölümü windows geri yükleme gibi birşey. Dolayısıyla Linux'u bu alana kurmamalıydınız. Bunun için yeni bir disk ve takas alanı oluşturup bu alanlarda kurulumu gerçekleştirmeliydiniz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...