Gönderen Konu: [Çözüldü] Manjaro Kurulumunda HDD Birimlerini Bağlama Sorunu  (Okunma sayısı 6950 defa)

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
Merhaba arkadaşlar,
Uzun bir aradan sonra tekrar buradayım ve yine sorunlarım ile geldim.  :-[ (Bir kerede selam vermek için gir diyenler mutlaka vardır.  ;D )

Bir ara arch linux u denemek için indirmiştim ama son kullanıcı odaklı olmadığı için kurmayı başaramamıştım, yanlışlıkla  içerisinde mint yüklü olan HDD birimi kaldırmıştım. Haliyle gözüm korkmuştu ve uzak durmuştum. Dün bir değişiklik yapıp manjaro 32 bit son sürümünü indirip deneyeyim dedim. USB ye .iso dosyasını yazdırdım. Herhangi bir sorun yaşamadım bu aşamaya kadar. Bootda da bir sorun çıkarmadı. Sorunsuz yüklenicek sanırım derken live modunda HDD birimlerin (Windows yüklü nfts bölümü dahil, diğerleri ext4) bağlanamadığını fark ettim.

"Failed to mount '178 GB Volume'. An operation is already pending. " hatası alıyorum.

Kurulum aşamasında (Thus 0.9.1 ile kurulumda) HDD birimlere bağlanamadığı için çökme meydana geliyor.

Bir de şöyle bir hata verdi:

Error mounting /dev/sda6 at /run/media/manjaro/bd64f201-fd7b-4b08-af15-409e86db8ab5: Command-line `mount -t "ext4" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid" "/dev/sda6" "/run/media/manjaro/bd64f201-fd7b-4b08-af15-409e86db8ab5"' exited with non-zero exit status 32: mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sda6,
       missing codepage or helper program, or other error

In some cases useful info is found in syslog - try
       dmesg | tail or so.

Yardımlarınızı bekliyor olacağım.

DÜZENLEME: Son sürümünü indirmediğimi fark ettim. Sanırım yüklediğim sürüm sorunluymuş. Son sürüm iso dosyasını indirdim ve herşey yolunda gitti.
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2015, 00:02:17 Gönderen: abdyek »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Manjaro Kurulumunda HDD Birimlerini Bağlama Sorunu
« Yanıtla #1 : 06 Ekim 2015, 11:26:50 »
Sistem kurulumu esnasında harddisk bölümlerinin bağlı olmamasına dikkat etmelisiniz. Kurulum sihirbazını çalıştırmadan önce dosya yöneticisi yardımıyla tüm disk bölümlerini ayırmayı deneyiniz. Disk bölümleri açılışta otomatik bağlanmaz, herhangi bir disk bölümünü bağlamaya çalışmadan doğrudan kuruluma geçmeyi deneyebilirsiniz.

Sorun devam ederse /dev/sda6 disk bölümünü çalışan DVD/USB yardımıyla taratmayı deneyiniz.

Kod: [Seç]
sudo fsck -pcfv /dev/sda6
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2015, 09:49:06 »
Bağlamadan deniyorum (ilk öyle denemiştim hatta.) sonuç vermiyor kurulum yeri belirleyeceğim sırada uygulama donuyor. Zaten bu donma durumundan hatanın HDD leri görme sorunu kaynaklı olduğunu tespit ettim. (ki yanılıyor olabilirim.) Kuruluma geçmeden önce arayüzden birim bağlamaya çalışınca da ilk mesajda yazdığım hatayı alıyorum.

Verdiğiniz kodun sonucu:

Kod: [Seç]
fsck from util-linux 2.26.2

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 08 Ekim 2015, 11:24:40 »
İşlemin bitmesini beklediniz mi? Kullanılan fsck değişkenlerinin açıklaması aşağıda. Disk bölümünde bir sorun varsa otomatik onarılacaktır.

Alıntı
   -p                        Hiç soru sormadan sistem otomatik onarılır
   -c                        varsa hatalı bloklar bulunur ve hatalı bloklar listesine eklenir
   -f                        disk bölümü temiz bile olsa denetim yapılır
   -v                        ayrıntılı bilgi verilir
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2015, 11:31:24 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
« Yanıtla #4 : 08 Ekim 2015, 19:07:24 »
İşlemin bitmesini beklediniz mi? Kullanılan fsck değişkenlerinin açıklaması aşağıda. Disk bölümünde bir sorun varsa otomatik onarılacaktır.

Hocam disk ile alakalı bir sorun mu diye, elementary OS lunayı boot edip kurdum. Hiçbir sorun çıkarmadan kurulum gerçekleşti. Arch nedenini bilmediğim bir durumdan dolayı Hard Disk e bağlanamıyor. md5 ini denetlememiştim (daha doğrusu denetlemek istedim ama sitesinde bir türlü bulamadım md5 kodunu). Ancak dosyayı eksik indirmeyle alakalı olacağını sanmıyorum. Sistem live modda bile akıyor, yüklüymüş gibi çalışıyor. Biraz da yüklemek istememin, yüklemek için inat etmemin sebebi bu. Linux'un donanım ile uyumluluğu gibi bir şey hatırlıyorum. Bazı dağıtımların bazı donanımlar ile daha uyum içerisinde çalıştığını okumuştum bu forumda bir yorumdan. Belki arch benim donanıma daha uyumludur diye onu denemek istiyorum. Gönlüm her zaman LM'den yana lakin arch daha performanslı çalışırsa neden arch kullanmayayım diye düşünüyorum. Performans aramamın sebebi de bilgisayarımın eski olması. Konuyu biraz dağıttım.  :)  [manjaronun tabanı arch olduğu için arch diye bahsettim.]

Çevrimdışı rafael

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linuxmint 17.2
  • Masaüstü Ortamı: xfce
  • Grafik Kartı: hp bütünleşik
  • İşlemci: i7
Merhaba.
Arkadaş, ben bu Manjaro'yu anlamıyorum!
Defalarca kurdum, defalarca çöktü. Artık kusura bakmayın Manjaro adını duymak istemiyorum!
Mesele şu: Ben çoklukurulum yaparım. Yani şu an bilgisayarımda 10 dağıtımı diske dağıtmışım, tabii açılışı yapan dağıtım Linuxmint (mate-rosa). Ne zaman Manjaro kursam, bir iki kere çalışıyor, sonra başlıyor kernel panic offset bilmemne hatasına. Hem çöküyor, hem çöktürüyor, diğer dağıtımları. Şimdi diyeceksin ki, sen de diski sil Manjaro yükle! Hayır mesele o değil, gerek burda gerek kendi forumlarında baktım, forumlara gir, yönlendirmeleri izle, saatlerini harca, yok çözemedim, zaten sorulara net cevap verememişler.
Şunu anladım: asla debian-ubuntu temelli dağıtımlarla btrfs dosya sistemli dağıtımları birlikte kurma! (Antergos hariç. Bakın Antergos ne kadar düzgün bir Arch dağıtımı, hiç mesele çıkarmadı.) Nedense bu btrfs sistemi, Opensuse dahil, disk paylaşımını beceremiyor.