Herkese merhaba.
Forum uzerindeki arkadaslarin tavsiyesi uzerine Fedorayi bilgisayarima kurdum. Ardindan indirmis oldugum Maya linux Illegal olarak torrent uzerinden indirdim fakat kurulmadi belkide ben beceremedim ardinda autodesk in sitesinden indirdim kurulum dogru yapildi hatta menude de Maya nin ikonu cikti tikladigim zaman su sekilde hata almaktayim suan da sanal makine ile deniyorum disarida oldugum icin evde de ayni sekilde hata aldim belki sorunu cozerim diye ama bulamadim bir turlu

Yardimlariniz icin tesekkur ederim.
Birde Fedorayi kurar kurmaz terminal uzerinden upgrade ettim.
Ufak da olsa sisteme alistim birde calisma mantigini tam olarak kavrasam iyi olacak windows da calisirken rar dosyasini acmak icin sag tik yeterli iken burda
tar zxvf ornek.tgz gibi seyler yapiyorum yanlis mi yapiyorum onuda bilmiyorum.
Mesela birde 7zip uygulamasini sitesinden indirdim linux olan versiyonunu ne rpm var icerisinde neden baska bisey install.sh gibi bir seyler fakat ben nasil kuracagimi bilemedim biraz arastirmalarim sonucunda terminal uzerinden kurmayi basardim
yum install p7zipgibi bi kod yazip kurulum gerceklesti
biliyorum bir baslik altinda cok fazla sorusoruyorum fakat her soru icin konu acmamda dogru.
Bana nasil bir yol izleyecegimden bahsedebilirseniz gercekten cok minnettar olurum arkadaslar. Kor kursun gibi gidiyorum suan linuxda.
Herkese iyi gunler dilerim
Mesajlar Birleştirildi.
Arkadaşlar bilgisayarımında hangi driver'ların eksik hangilerinin yüklü olduğunu nasıl öğrenebilirim bu sistemde.