Ben tam tersine bu yasakları destekliyorum. Bazı şeyler gerçekten yasak olmalı ve caydırıcı cezaları bulunmalı.
[member=660]minteger[/member] ben tersini düşünüyorum... Bu tür şeyler yasaklanmamalı, "yanlış" kullanımları cezalandırılmalı... Yasakla(malar)rdan yana olmak, Linux'un felsefesine ters düşmez mi?
Mesela ben Kali Linux'u (VMware altında sanal şekilde kullansam da) deniyorum, kurcalıyorum... Bu yüzden cezalandırılmam mı gerekiyor? Ne bir kurumun/kişinin bilgisayarına/ağına sızmaya çalışıyorum, ne de face'ini, e-postasını ele geçirmeye çalışıyorum... Zaten bu tür eylemler için bilgi altyapım yok, bilgi altyapımın olması için bir çabam da yok...
Bütün bunların yanında bir kişi belli bir işletim sistemi ile olsun veya olmasın saldırı yapma niyetindeyse, kendini gizlemeyi de iyi bilecektir... Çünkü sanal alemde artık kendini gizlemek, korsancılık oynamaktan çok daha kolay... Böyle bir nitelik taşıyan bir kişiyi de herhangi bir kanun biraz zor yakalayacak, uygulamayı vaad ettiği cezaları da yakalayamadığı sanal kişiye tatbik edemeyecektir... Sözün özü bu tür yasaklayıcı kanunlar saldırganları durdurmak ve engellemekten ziyade, bu niyette olan ama altyapısı eksik kişileri (kendini hacker sanan lamer'lar) caydırmaya yarayacaktır...
Herhalde tüm dünyadan daha zeki olduğumuz için olsa gerek, tüm dünyada serbest olan bir işletim sistemini yasaklamayı herkesten önce akıl ettik (tabi Kali'nin yasaklanacağı doğruysa)...