Gönderen Konu: [Çözüldü] harddisk bölümlerine erişimde root şifresi sorgusu  (Okunma sayısı 4162 defa)

Çevrimdışı edi

• Çok Yeni Penguen
  • *
Herkeze merhaba !   umarım konuyu doğru yere açmışımdır yanlış birşey yaptıysam özür dilerim !
1 seneden uzun bir süre LMDE Cinnamon 32 bit kullanıyorum, başladığım zaman fazlasıyla acemiydim forum sayesinde problem yaşamadan birçok sorunun üstesinden geldim lakin şöyle bir sıkıntım  var  kullanmakta olduğum sürümde          ( Cinnamon sürüm 2.0.14  çekirdek 3.11-2-486 ) harddisk bölümlerine ulaşmak istediğim zaman benden root şifremi istiyor bu özelliğinden dolayı benim için vazgeçilmez oldu fakat yeni sürüm olan 17.2 rafaella da bu özellik yok bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2015, 15:06:38 Gönderen: edi »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı edi

• Çok Yeni Penguen
  • *
Ynt: harddisk bölümlerine erişimde root şifresi sorgusu
« Yanıtla #2 : 28 Ekim 2015, 13:23:38 »
Sayın Butterfly  ilginiz için teşekkür ederim !  birşeyi açıklığa kavuşturmak adına soruyorum   ben varolan sorguyu kaldırmak istemiyorum   tam tersi yeni olan sürümde bunu aktif etmek istiyorum  yönlendirmiş olduğunuz sayfadaki işlemlerin tersinimi uygulamamı istiyorsunuz ?  ayırdığınız zaman için şimdiden çok teşekkür ederim

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 28 Ekim 2015, 14:31:50 »
Ben yanlış anlamışım, Linux Mint'de disk bölümlerine erişirken yöneticisi şifresi sorudurmak için aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırınız.

Kod: [Seç]
gksu gedit /var/lib/polkit-1/localauthority/10-vendor.d/com.ubuntu.desktop.pkla
Açılan dosyada aşağıdaki satırları bulunuz.

[Mounting, checking, etc. of internal drives]
Identity=unix-group:admin;unix-group:sudo
Action=org.freedesktop.udisks.filesystem-*;org.freedesktop.udisks.drive-ata-smart*;org.freedesktop.udisks2.filesystem-mount-system;org.freedesktop.udisks2.encrypted-unlock-system;org.freedesktop.udisks2.filesystem-fstab;
ResultActive=yes

"Identity=unix-group:admin;unix-group:sudo" satırından unix-group:sudo değişkenini silip dosyayı kaydediniz.

[Mounting, checking, etc. of internal drives]
Identity=unix-group:admin
Action=org.freedesktop.udisks.filesystem-*;org.freedesktop.udisks.drive-ata-smart*;org.freedesktop.udisks2.filesystem-mount-system;org.freedesktop.udisks2.encrypted-unlock-system;org.freedesktop.udisks2.filesystem-fstab;
ResultActive=yes

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı edi

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 28 Ekim 2015, 14:55:28 »
Sayın Butterfly  çözüm sağladığınız için  çok TEŞEKKÜR ederim  sizin ve Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 28 Ekim 2015, 15:00:07 »
[member=2333]edi[/member], rica ederiz.

Forumda çözülen konu başlıklarını etiketleme uygulamamız mevcut, konu başlığını etiketlerseniz kilitleyebiliriz. Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında.

Çevrimdışı edi

• Çok Yeni Penguen
  • *
           Sayın Butterfly  bu konu altında tekrar yardımınıza ihtiyacım var !   kullanmakta olduğum sistemin bilgileri şöyle   
İşletim sistemi              =   Linux Mint 17.3 Cinnamon 32-bit
Cinnamon Sürümü      =  2.8.8
Linux Çekirdeği            =  3.19.0-32-generic
     Sorunu izah edeyim;   sizin göstermiş olduğunuz çözümü uyguladığım zaman harddiskte  bölerek ayırmış olduğum bölüme ulaşmak istediğimde benden root şifremi istiyor  buraya kadar hiç bir sorun yok  lakin işim bittikten sonra bölümü ayırıp mevcut penceremi kapatıyorum fakat tekrar bölüme ulaştığımda bana şifre sormuyor.    Aynı problemi son sürümdede (18 sarah) yaşıyorum.                                                                                                                                                        Ayırmış olduğunuz vakit için çok teşekkür ederim...