Merhaba.
Bu usb'ye yazdırma işi Linux'ta şöyle: Öncelikle Linux Mint'in diğer dağıtımlardan farklı olduğunu görüyorum. İki yazılım kurulu geliyor: usb formatla ve usbye yazdır. Başka dağıtımlarda usbye yazdır yazılımı koymuşlar, ama usb formatla yazılımı yok! Formatlamadan nasıl yazdıracağız ki? (Sabayon, Korora, Fedora, Sparky'yi bunun dışında tutuyorum.)
Şimdi, Yumi'nin deb uzantılı paketi var, fakat çalışmıyor. Sadece Unetbootin'i Makulu'da çalıştırdım, o da 5 dakikada açılarak ve formatlanmamış usbdiski tanımayarak! Sadece Fedora'nın yazılımıyla, Opensuse'nin yazılımı kendine özgü çalışmakta.
Multiboot tarzı yazılımlar ise Linux'ta yok, olansa çalışmıyor, bilmiyorum, ben çalıştıramadım. Linuxliveusb diye bir yazılım var, başlıyor, sonra ekrandan kayboluyor, tıpkı Multiboot gibi.
Bu durumda, çıkıp bir Windows'lu bilgisayar mı arayacağım, bu nasıl iş diye kızdım, köpürdüm, nerdeyse Linux'u silecektim! Sonra, bir usbye yazdırma işi için yorgan yakmayayım dedim, zaten Linux Mint'teki iki yazılım yeterli diye düşündüm. (Bir ara, Windows kurmaya gerek yok, usbden canlısını kurayım dedim, baktım bir yığın boş iş, vazgeçtim). Dediğim gibi, usb yazılımları Linux'ta çalışmıyor, yahut iyi çalışmıyor.