Gönderen Konu: NTFS Disk Bölümü Okuma Hatası  (Okunma sayısı 3456 defa)

Çevrimdışı efendi

• Çaylak Penguen
  • **
  • eci veci vokke !!!
  • Dağıtım: Linux Mint 19 Tara x64 MATE
  • Grafik Kartı: AMD radeon HD 7650M
  • İşlemci: i7 3. nesil
NTFS Disk Bölümü Okuma Hatası
« : 04 Kasım 2015, 16:05:39 »
Bilgisayarımda 232 gb windows yüklü bir bölüm var içerisinde ki dosya yedeklerimi linux un yüklü olduğu böle aktarmak istiyorum fakat  dolphin de sürücünün üstüne tıkladığımda

Alıntı
'Ev Dizini' erişimi yapılırken bir hata oluştu. Sistem yanıtı: The requested operation has failed: Error mounting /dev/sda3 at /media/memmet/F0E41F55E41F1D82: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000,dmask=0077,fmask=0177" "/dev/sda3" "/media/memmet/F0E41F55E41F1D82"' exited with non-zero exit status 14: Windows is hibernated, refused to mount. Failed to mount '/dev/sda3': Operation not permitted The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume read-only with the 'ro' mount option. ''
şeklinde bir hata alıyorum sizce sebebi ne olabilir ve nasıl düzeltebilirim ?

Düzenleme: Alıntı etiketi
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2015, 16:23:31 Gönderen: Reddet »
ahlak abidesi, iyi aile çocuğu, sempati güzeli bilahare iyi niyet elçisi.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: NTFS Disk Bölümü Okuma Hatası
« Yanıtla #1 : 04 Kasım 2015, 16:21:58 »
Alıntı
Windows is hibernated, refused to mount.

Bununla ilgili forumda konular mevcut, konu açmadan önce arama yapmayı ihmal etmeyelim.

[member=664]efendi[/member], Eğer sisteminizde Windows kurulu ise aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=264.0

Windows kurulu bir disk bölümü yoksa aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz. Not: komutu sizin sisteminizde hata aldığınız disk bölümüne uyarlayınız.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=3516.msg22334#msg22334
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]