Gönderen Konu: ElementaryOS Ubuntu Software Center ikonlarının görünmemesi sorunu  (Okunma sayısı 5096 defa)

Çevrimdışı PerayKnox

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.2 - Rafaela
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Onboard
  • İşlemci: Intel
Merhaba,

Birçok dağıtımda ubuntu yazılım merkezi kullanılmasına rağmen vereceğim bilgiler kendi dağıtımıma göre olacağı için ve bu da kullanıcıları etkileyebileceği için, elementary os kullanmamdan ötürü buraya açıyorum konumu.

Şu anda elementary os üzerindeyim ve son sürümü kullanıyorum. Yazılım merkezini açtığımda ise maalesef ikonlar görüntülenememekte. Yani, programların logoları görünmüyor. Şöyle bir ekran görüntüsü aktarayım:

Sorun internetimle alakalı da olabilir. Çünkü canlı usb üzerinden denerken de aynı sorunla karşılaşmıştım. Fakat internet bağlantımda görebildiğim herhangi bir sorun yok. Belirli bir siteye erişemiyorsam, bu sorun yaşanıyor olabilir diye söylemek durumunda kaldım.

Eğer çözüm önerisi olan varsa, dinlemek isterim. İyi forumlar :)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Burasını takip edebilirsiniz.

Bununla birlikte aşağıdaki simge paketlerini yüklemek denenebilir.

gnome-icon-theme
gnome-icon-theme-full
gnome-icon-theme-symbolic
humanity-icon-theme
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı PerayKnox

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.2 - Rafaela
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Onboard
  • İşlemci: Intel
Burasını takip edebilirsiniz.

Bununla birlikte aşağıdaki simge paketlerini yüklemek denenebilir.

gnome-icon-theme
gnome-icon-theme-full
gnome-icon-theme-symbolic
humanity-icon-theme

Teşekkürler, maalesef işe yaramadı. Çünkü zaten bu paketler kurulu ve son sürümde.

Öte yandan aylar geçmesine rağmen sorun düzeltilememiş, bu da geliştirici sayısının azlığıyla açıklanabilir belki. Aşağıdaki resme bakabilir misiniz?

Ben sağdakini kullanıyorum, soldaki de daha önce denediğim fakat hatalarla dolu olan yine aynı Freya sürümü, farklı versiyon numarasına sahip. Belki de betaydı.

Ben tekrar eski sürümü kursam ve sistemi açtıktan sonra güncellemeleri yapsam, yine sağdaki yani şu anda kullandığım kararlı (stable) sürümle aldığım aynı kararlılığı alabilir miyim? Değişen bir şey olur mu yani?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Yazılım Merkezini aşağıdaki komut ile çalıştırıp, uçbirimdeki ıktıları foruma yapıştırınız. Bakalım herhangi bir ipucu elde edebilecek miyiz?

Kod: [Seç]
software-center
Dosyalarının ikiside aynı sürüme ait farklı tarihlerde oluşturulmuş ISO kalıpları ise, eski sürümü kurduğunuzda teknik olarak güncellemeler ile yeni sürüme geçiş yapmış olursunuz. Ama bu iki kalıp arasında varsayılan olarak yapılandırma farkları var mıdır bilemiyorum.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]