Gönderen Konu: [Çözüldü] Opera Stable "adobe flash player" sorunu  (Okunma sayısı 15594 defa)

Çevrimdışı alperberk

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18 - 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Amd Radeon HD 6610M
  • İşlemci: i7 - İntel
Kod: [Seç]
ii  eject                                       2.1.5+deb1+cvs20081104-13.1                         amd64        ejects CDs and operates CD-Changers under Linux
ii  libcrypt-passwdmd5-perl                     1.3-10                                              all          interoperable MD5-based crypt() for perl
ii  opera-stable                                33.0.1990.58                                        amd64        Fast and secure web browser

Merhaba

Sitesinden indirdiğim opera da 'flash player' sorunu yaşıyorum. Forumda önerilen bazı yöntemleri denesemde fayda etmedi.  En son bu başlıktakileri denedim olmadı. Opera dosyasının içinde plugin dosyası yok bu yüzden indirdiğim flash player dosyasını oraya kopyalayamıyorum.  Önemlimi bilmiyorum ama operayı /usr/lib/x86_64-linux-gnu içine kurmuş.
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2015, 18:22:57 Gönderen: alperberk »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Opera Stable "adobe flash player" sorunu
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2015, 15:58:27 »
Opera'nın yeni sürümü Chromium tabanlıdır, aşağıdaki bağlantıda önerildiği biçimde kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=929.msg5251#msg5251
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı alperberk

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 16 Kasım 2015, 16:40:40 »
Bu dediğinizi yapmıştım bir daha denedim ama olmadı. Anlam veremediğim bir şekilde olmamakta ısrar ediyor. Aklınıza gelen başka bir çözüm yolu var mı? Ayrıca bazı sitelerde adobe flash player çalıştırmak için tıkla dediğimde videoları açabiliyorum fakat bazılarında adobe flash player sorunu düzelmiyor.
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2015, 16:44:09 Gönderen: alperberk »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 16 Kasım 2015, 17:00:30 »
Aşağıdaki komutlarla kaldırıp yeniden kurmayı deneyiniz.

sudo apt-get purge pepperflashplugin-nonfree
sudo apt-get install pepperflashplugin-nonfree
sudo update-pepperflashplugin-nonfree --install

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı alperberk

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 16 Kasım 2015, 17:20:21 »
Denedim yine olmadı maalesef. Anlayamadığım aynı sayfa içindeki flash destekli videoların bazılarını oynatıyor bazılarını oynatmıyor. Chrome da bu sıkıntıyı yaşamıyorum. Girdiğim sitelerden kaynaklı sıkıntılar değil muhtemelen. Özellikle dizi falan izlemek istediğimde adobe flash player istiyor.  Acaba aynı lib içine kurulmadıkları için olabilir mi?  Çünkü opera "/usr/lib/x86_64-linux-gnu"  içinde kurulu ama pepper flash "/usr/lib" içinde kurulu.
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2015, 17:23:28 Gönderen: alperberk »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 16 Kasım 2015, 17:38:45 »
H264 videoları oynatmoyorsa ağıdaki komut ile chromium-codecs-ffmpeg-extra paketini kurunuz.

sudo apt-get install chromium-codecs-ffmpeg-extra
Sonra aşağıdaki komut ile sembolik bağlantı oluşturunuz.

sudo ln -s /usr/lib/chromium-browser/libs/libffmpeg.so /usr/lib/x86_64-linux-gnu/opera/lib_extra/libffmpeg.so.X
Sonraki X yerine opera sürümünü yazmak gerliyormuş, Opera 33 için komut aşağıdaki gibi olacak.

sudo ln -s /usr/lib/chromium-browser/libs/libffmpeg.so /usr/lib/x86_64-linux-gnu/opera/lib_extra/libffmpeg.so.33
Opera sürümü güncellendiğinde sembolik bağlantıyı sürüm numarasına göre güncellemeniz gerekiyormuş.

https://help.ubuntu.com/community/OperaBrowser

Çevrimdışı alperberk

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 16 Kasım 2015, 17:54:51 »
Sorunu çözmek için öyle araştırırken çok basit bir şeyi gözden kaçırmışım 'opera turbo modu'. Bu yüklediğim flash player, h264 codec  gibi  turbo modunu kapatınca sağlıklı çalışmaya başladı  yani sorunum çözüldü. Sizin de zamanınızı aldım kusura bakmayın.  Basit bir  şey ama gözden kaçıyor. Ama opera yükleyecek arkadaşlar h264 ve adobe flash player yüklesinler.  Bunları yüklemek yine de gerekiyor.
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2015, 18:26:19 Gönderen: alperberk »