Gönderen Konu: Tor Browser vs JonDo ? Anonimlik  (Okunma sayısı 14277 defa)

Çevrimdışı fipfree

• Çok Yeni Penguen
  • *
Tor Browser vs JonDo ? Anonimlik
« : 16 Kasım 2015, 16:38:30 »
İnternette anonim gezmenin herkesin hakkı olduğunu düşünerek bir tarayıcı arayışına girdim ve bu 2 tarayıcıyı buldum. İkisi de firefox altyapısıyla çalışıyor ama hangisinin daha sağlıklı olduğu konusunda bilgisi olan var mıdır ?

Çevrimdışı kuzgun_

• Çaylak Penguen
  • **
  • oldu da "yok" mu dedik.
  • Dağıtım: Linux Mint 17
Ynt: Tor Browser vs JonDo ? Anonimlik
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2015, 16:47:47 »
Valla anonim olmak konusunda TOR browser'ı tek geçerim.. gizliliği geçtim çerez bile barındırmıyor tertemiz gir çık ;)
edit: malesef hızı dibe vurduğundan alternatif olarak kullanıyorum.. gizliliği (engellemeleri) ZenMate adlı eklenti ile sağlıyorum
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2015, 16:50:26 Gönderen: kuzgun_ »

Çevrimdışı fipfree

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 16 Kasım 2015, 16:49:47 »
Anonimlik konularına atıldığımdan beri her konuda paranoyak oldum. Herşeyi elimden geldiğince şifrelemeye çalışıyorum. Tor biraz yavaş ama değer galiba. Teşekkürler kuzgun_

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #3 : 16 Kasım 2015, 17:17:35 »
Alıntı
..gizliliği (engellemeleri) ZenMate adlı eklenti ile sağlıyorum
Zenmate gizlilik sağlamaz. Sadece sansürü kaldırır. WebRTC kodunu kullanarak sayfalar gerçek IP adresinize erişebilir.
Bknz: WebRTC Leak
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı kuzgun_

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #4 : 16 Kasım 2015, 17:40:17 »
Zenmate gizlilik sağlamaz. Sadece sansürü kaldırır. WebRTC kodunu kullanarak sayfalar gerçek IP adresinize erişebilir.
Bknz: WebRTC Leak
doğrudur :) bende sırf onun için parentez içinde "engelleme" yazdım biraz hatalıyım kabul :) ama yinede tarayıcıda bir iki ufak ayarlama ile webRTC sızıntısı önlenebilir diye biliyorum ?

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
« Yanıtla #5 : 16 Kasım 2015, 23:28:47 »
[member=17]kuzgun_[/member] ne kadar engelleniyor desede Chrome'de engellenemiyor bir kaç eklenti denedim ama değişiklik olmadı. Firefox'ta engellenebiliyor eklenti olmadan. 

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #6 : 17 Kasım 2015, 00:30:12 »
TOR'un istihbarat servisleri tarafından izlenebilir olduğu çokça söylenen bir durum. Açıkçası ben Tor'a pek güvenmiyorum. VPN, Tor'a göre çok daha fazla anonimlik sağlar.
VPN hizmeti kullandığınız da, diyelim ki ttnet kullanıyorsunuz, normalde internet sinyali ttnet'ten geliyor. Ancak VPN'e girdiğiniz de başka bir ülkeden bağlanıyormuşsunuz gibi görünüyor ve bağlantınız vpn şirketinin sağladığı yazılımla şifreleniyor üstelik bu adres başka kullanıcılar tarafından da ortak kullanılan anonim bir adres oluyor.

Ayrıca VPN'i aldığınız yer de çok önemli, zira bir VPN ile internette anonim olarak gezdiğinizi sanarken aslında IP'imiz görünebiliyor bunun sebebi DNS leak (DNS sızıntısı). Yani, bir nedenle sorgularınız VPN bağlantınız ya da anonim ağ yerine İSS’nizin DNS sunucularına da yönleniyorsa, burada bir DNS sızıntısı (leak) var demektir.  Örneğin VPN tüneline sahipsiniz ve EFF için bir sorguda bulundunuz. Normal olarak sorgunuz tünelden VPN servisine, VPN servisinin DNS sunucusu ve oradan da EFF’ye ulaşmalı. Fakat, sorgunuza İSS’niz DNS sunucusu da cevap vermektedir. Bu da şu anlama gelmektedir; İSS’niz İnternet aktivitilerinizi bir bir kaydetmekte, sizleri rahatça izlemektedir. Bunlar aynı şekilde TOR için de geçerlidir. VPN sunucuları ve Socks proxyleri (TOR gibi) bununla karşı kaşıyadır. DNS leaks testi için bu adresi kullanabilirsiniz : https://dnsleaktest.com/

Günümüzde bazı İSS’lerin Transparan DNS Proxysi adında bir teknoloji kullandığı bilinmektedir. Bu şu işe yarıyor; siz eğer bir DNS sorgusu yaparsanız, İSS bunu sadece kendi DNS’leri üzerinden (TCP/UDP port 53) yapılmaya zorluyor. Mesela DNS sunucusu olarak OpenDNS‘i kullanmaktasınız ve EFF için bir sorgu yapacaksınız. Transparan DNS Proxysisi sizin isteğiniz OpenDNS sunucularına ulaşmadan araya girip akışı keserek İSS’nin kendi DNS sunucusuna yönlendirmekte ve OpenDNS sunucusu yerine İSS DNS sunucusu cevap vermektedir.

Kısacası, gün geçtikçe internette anonim olmak biraz daha zorlaşıyor.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı kuzgun_

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #7 : 17 Kasım 2015, 09:46:00 »
evet danny dediği gibi Zenmate gibi eklentiler veriyi şifreleyip karşı sunucuya gönderdiği için 3. kişiler tarafından gönderilen paketler okunamıyor, (server üzerindeki firewall yazılımını böyle aşıyorum :) ) ne kadar gizlilil sağlar orası şüpeli?
sorun şu ki Ülkemizdeki iki tane internet altyapısı var TTnet ve süperonline.. süperonline yapıyor mu tam bilmiyorum ama ttnet ağa phorm şiketinin bir cihazını takmıştı kullanıcıların internet kullanımlarını izlemek için.. sanırım ülkemizde ananomim olmak imkansız!

Çevrimdışı GAREZ

• Çaylak Penguen
  • **
  • Powered By MSI
    • Teknoloji ve Saatler
  • Dağıtım: Peppermint 9
« Yanıtla #8 : 18 Kasım 2015, 03:33:16 »
dns sızıntısı için temiz sağlam dns kullanmanız şart router üzerinden gireceksiniz...

ınʇǝן ʞuןןɐnɐnןɐɹ bıןƃısɐʎɐɹdɐn ɐnןɐɯɐz onןɐɹןɐ ʇɐɹʇışɯɐʎın˙˙˙ ınʇǝן pı̇şɯɐnןıʞʇıɹ ɐןdığın ƃünǝ ןɐnǝʇ ǝʇʇıɹıɹ˙˙˙
don,ʇ buʎ ınʇǝן˙˙˙ ɔɐɥıןןǝɹ ınʇǝן ʞuןןɐnıɹ˙˙˙ don,ʇ buʎ dɐndıpɥonǝ˙˙˙

Çevrimdışı ilker

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #9 : 18 Kasım 2015, 03:42:23 »
İnternette anonim gezmenin herkesin hakkı olduğunu düşünerek bir tarayıcı arayışına girdim ve bu 2 tarayıcıyı buldum. İkisi de firefox altyapısıyla çalışıyor ama hangisinin daha sağlıklı olduğu konusunda bilgisi olan var mıdır ?

İnternet ağı üzerinde anonimlik sadece tarayıcıya bağlı değil.Kullandığın bilgisayar , bu bilgisayar üzerinde çalışan işletim sistemi ve kullanıcı bilgisi hepsi bir bütün.Anonimleşmek istiyorsan günlük kullandığın bilgisayarın üzerinden bunu yapma.Tor browser bilinçli kullanımda sana istediğin anonimliği sağlıyacaktır.

Mesajlar Birleştirildi.
TOR'un istihbarat servisleri tarafından izlenebilir olduğu çokça söylenen bir durum. Açıkçası ben Tor'a pek güvenmiyorum. VPN, Tor'a göre çok daha fazla anonimlik sağlar.
VPN hizmeti kullandığınız da, diyelim ki ttnet kullanıyorsunuz, normalde internet sinyali ttnet'ten geliyor. Ancak VPN'e girdiğiniz de başka bir ülkeden bağlanıyormuşsunuz gibi görünüyor ve bağlantınız vpn şirketinin sağladığı yazılımla şifreleniyor üstelik bu adres başka kullanıcılar tarafından da ortak kullanılan anonim bir adres oluyor.
.

Bu söylediğin tamamen yanlış.Vpn,Tor ağından daha fazla anomimlik sağlayamaz.

Tor ağının şu ana kadar bulunmuş çok önemli bir zaafiyeti yok.Bulunan en büyük zaafiyet Silk Road üyelerini hefef alan Mozilla Firefox javascript zaafiyetiydi.https://blog.mozilla.org/security/2013/08/04/investigating-security-vulnerability-report/

Yani tor ağı ile  alakalı bir durum değil tamamen tarayıcıyla ilgili bir durum.Javascripti kapatanlar veya whonix gibi araçlar kullananlar bu saldırıdan etkilenmedi.İstihbarat kuruluşları halen tor ağına sızabilmenin yolunu bulmuş değil.

Vpn anonimlik için değil mitm gibi saldırılardan korunmak için kullanılır.Örnekle açıklayayım.Misal ben bu sitede birisine hakaret etsem ve hakaret ettiğim kişi şikayette bulunsa polisin yapacağı şey önce bu siteye gelip ip bilgimi site sahibinden ister.Daha sonra o ip adresinin hangi Vpn firması tarafından kullanıldığını tespit eder.Vpn firmasından forum.linuxmint.net.tr adresine belirtilen saatte Türkiye'den hangi ip adresinin bağlandığının kayıtlarını ister.Vpn firması vermek zorundadır yoksa TTNet tarafından engellenir Türkiyede iş yapamaz hale getirilir..Vpn firması ip bilgilerini vermedi diyelim bu sefer polis TTnet'e başvurur belirtilen tarih ve zamanda XXX Vpnnin kullandığı ip adreslerine bağlanan kullanıcıların kimliğini TTnet'ten isteyebilir.

Vpn kullanmadan X sitesine girersiniz bu sitede bulunan google ads  twitter ve facebook gibi sizi izleyen oluşumlar tarayıcının kullandığı user agent , eklentiler , kullandığı kodekler , kullandığınız fontlar , ekran çözünürlüğünüze göre diğer kullancılardan farklı bir fingerprint oluşturulur.Daha sonra vpn ile nereye girseniz sizin oluğunuz bilinir.. https://www.schneier.com/blog/archives/2010/01/tracking_your_b.html

Tor browser tarayıcı fingerprint sızdırmasını engellemek için birçok özelleştirme yapmıştır.(Örnek olarak user agent windows 7 olarak görünür ve Tor tarayıcıyı tam ekran yaptığınızda uyarı verimesi gibi vb.. )

Tor ağının çalışma mantığı ise vpnden çok farklıdır.Tor herhangibir ticari firmayla ilişkili değildir.Tor ağına isteyen herkes katılabilir ve katkıda bulunabilir.Fakat bu tamamen güvenlik demek değildir.Kötü niyetli kullanıcılarda bu ağa dahil olabilir.

Tor ağı 3 sunucudan oluşur.1 tora girdiğin sunucu 2 ara sunucu 3 çıkış yaptığın sunucu.

1 numaralı Tora giriş yaptığım sunucu sadece benim ip adresimi bilir hangi siteye gideceğimi bilmez..2 numaralı ara sunucu sadece tor kullandığımı bilir gerçek ip adresimi ve hangi siteye gideceğimi  bilmez..3 numaralı çıkış yaptığım sunucu sadece gideceğim siteyi bilir ip adresimi bilmez...

İstihbarat servisleri benim gerçek ip adresimi ve girdiğim siteyi bilmesi için bu üç sunucuyuda aynı anda izlemesi gerekir.Fakat  Tor içinde binlerce sunucu var ve Tor bu sunucuları rasgele seçiyor.

Torun çalışma şeması https://www.eff.org/pages/tor-and-https

« Son Düzenleme: 18 Kasım 2015, 05:24:04 Gönderen: ilker »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #10 : 18 Kasım 2015, 09:53:07 »
Siz yorumlamanızı illegal yönde, ben ise legal yönde yaptım. Siz ben suç işlerim, beni bulamasınlar mantığı ile yorum yapıyorsunuz, ben ise güvenlik ve anonimliği bir alarak yorum yapıyorum. Yasal bir suç işleyip, ben kendimi saklamak istiyorum demediğiniz sürece, VPN her zaman için daha hızlı daha güvenli ve daha sağlıklıdır. Sonuç itibarıyla, illegal bir olay gerçekleştirmediğiniz sürece kimse sizin gerçek IP'inizi VPN sağlayan firmadan isteyemez.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı ilker

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #11 : 18 Kasım 2015, 15:48:02 »
Siz yorumlamanızı illegal yönde, ben ise legal yönde yaptım. Siz ben suç işlerim, beni bulamasınlar mantığı ile yorum yapıyorsunuz, ben ise güvenlik ve anonimliği bir alarak yorum yapıyorum. Yasal bir suç işleyip, ben kendimi saklamak istiyorum demediğiniz sürece, VPN her zaman için daha hızlı daha güvenli ve daha sağlıklıdır. Sonuç itibarıyla, illegal bir olay gerçekleştirmediğiniz sürece kimse sizin gerçek IP'inizi VPN sağlayan firmadan isteyemez.

Siz tor ağına güvenmiyorum içinde istihbarat servisleri tarafından izlenebilir , vpn tor ağına göre çok daha fazla anonimlik sağlar yazınca bende vpnin gerçek anonimlik sağlamadığına örnek verdim.Ayrıca istihbahrat kuruluşları bilgi toplamak için mükemmel bir ortam olan vpn gibi bir servisi göz ardı edemezler.Kullandığımız vpn firmaları aslında birer honeypot.Vpn hizmeti veren firmalar eminimki bulundukları ülkenin istihbarat örgütüne vpn loglarını teslim ediyordur.Hepsi kişisel verilerimizi topluyor.Aylık birkaç dolara satılan vpn hizmetinden hiçbir vpn firması kar elde etmez.Kullanıcılarının kişisel verilerini satarak kar elde ediyorlar.Ayrıca Snowden belgelerinde Vpn için hiç hoş şeyler yazmıyordu

Vpn ile tor ağını kıyaslarsak Tor gerçek anonimlik ve https kullandığımızda güvenlik sağlıyor.Vpn anonimlik sağlamıyor ve https kullandığımızda güvenlik sağlıyor tek avantajı daha hızlı olması.

Sonuç itibarıyla, illegal bir olay gerçekleştirmediğiniz sürece kimse sizin gerçek IP'inizi VPN sağlayan firmadan isteyemez.

http://www.hurriyet.com.tr/google-turktrust-in-ego-suna-bozuldu-22296009

Adamlar google adına sahte ssl sertifikası üreterek suçlu suçsuz ayırt etmeden tüm Türkiye'nin google hesaplarının şifresini almış.Bunu yapan adamlar vpn firmasından neler ister tahmin et  :)

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
« Yanıtla #12 : 18 Kasım 2015, 23:01:14 »
Alıntı
İstihbarat kuruluşları halen tor ağına sızabilmenin yolunu bulmuş değil.İstihbarat kuruluşları halen tor ağına sızabilmenin yolunu bulmuş değil.
FBI Direktörü Comey'in Tor ile ilgili yaptığı açıklamayı okumanızı tavsiye ederim.
Alıntı
Vpn firması vermek zorundadır yoksa TTNet tarafından engellenir Türkiyede iş yapamaz hale getirilir.
Vpn firması Log tutmuyorsa bilgiyi nasıl verecek?
Alıntı
Vpn kullanmadan X sitesine girersiniz bu sitede bulunan google ads  twitter ve facebook gibi sizi izleyen oluşumlar tarayıcının kullandığı user agent , eklentiler , kullandığı kodekler , kullandığınız fontlar , ekran çözünürlüğünüze göre diğer kullancılardan farklı bir fingerprint oluşturulur.
OpenDNS kayıt tutmuyor. Olmayan bilgiyi veremez. Belirttiğiniz bilgileri değiştiren bir yığın eklenti var.
Alıntı
1 numaralı Tora giriş yaptığım sunucu sadece benim ip adresimi bilir hangi siteye gideceğimi bilmez.
Tor çıkış rölesini izleyen programlar mevcut. Bunları devletler kullanıyor. Kimin girdiğini belki bilemez lakin çıkıştaki verilere erişebilir -Erişilen site Https kullanmıyorsa-
Alıntı
İstihbarat servisleri benim gerçek ip adresimi ve girdiğim siteyi bilmesi için bu üç sunucuyuda aynı anda izlemesi gerekir.Fakat  Tor içinde binlerce sunucu var ve Tor bu sunucuları rasgele seçiyor.
Bence gidip NSA'nın neler yapabildiğini öğrenin. Adamlar SSL bağlantılarına müdahale ediyor.

Çevrimdışı ilker

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #13 : 19 Kasım 2015, 13:24:34 »
Alıntı
FBI Direktörü Comey'in Tor ile ilgili yaptığı açıklamayı okumanızı tavsiye ederim.

http://motherboard.vice.com/read/the-fbi-wanted-to-use-hacking-teams-tools-on-a-tor-user

Fbi Tor ağının anonimliğini kaldırmak için Hacking Team'den yardım istiyor.

http://arstechnica.com/tech-policy/2015/11/tor-director-fbi-paid-carnegie-mellon-1m-to-break-tor-hand-over-ips/

https://youtu.be/rOvkACunZgw?t=2017

Fbi Tor ağınının zaafiyetini bulması için Carnegie Mellon üniversitesine 1 milyon dolar vermiş.

Snowden'ın sızdırdığı belgelerde istihbarat teşkilatları için Tor ağının nasıl bir kabus olduğunu okumanızı tavsiye ederim.

Alıntı
Vpn firması Log tutmuyorsa bilgiyi nasıl verecek?

Gizlilik politikasında açıkça ben log tutmuyorum kim isterse istesin ben asla bilgi paylaşmam yazan bir vpn firması varmı?

Yukarıdaki paylaştığım bağlantıda Fbi'ın ticari bir firma olmayan Tor ağının zaafiyetini bulması için bir üniversiteye 1 milyon dolar verdiği yazıyor.Fbi veya diğer istihbahrat teşkilatları Tor için bu kadar efor sarfederken adresi belli ticari firma olan vpn servislerini görmezden mi gelicek? Sen buna inanıyor musun?

Alıntı
OpenDNS kayıt tutmuyor. Olmayan bilgiyi veremez. Belirttiğiniz bilgileri değiştiren bir yığın eklenti var.

Konumuz Vpn değilmiydi ? Opendns , Vpn gibi şifreli bağlantı sağlamıyor log tutmasa ne olucak zaten hangi siteye girdiğin kabak gibi ortada.Opendns ile sadece sansürü aşarsın fakat girdiğin web sayfasını servis sağlayıcın görebilir.

Ayrıca Opendns ticari bir şirket.Bilgi paylaşmayan ticari bir şirket olan Lavabit'in başına ne geldiğini bir araştırın derim.

http://www.cato.org/publications/commentary/surespot-latest-cryptowar-victim Bir başka örnek.Açık kaynaklı Ios ve Android güvenli yazışma uygulaması Surespot'un başına ne geldiyse veri paylaşmayan her ticari şirketin başınada benzeri gelebilir..

Tarayıcının fingerprintini değiştiren birçok eklenti olduğundan bahsetmişiniz.Sadece fingerprint ile izleme yapılmıyor.Çerezler ve Google Chrome ve Firefox'ta bulunan Google Safe browsing özelliği tarama geçmişini sızdırıyor.

Firefox için bunlar uygulanabilir. https://github.com/amq/firefox-debloat Chrome için malesef yapacak birşey yok

Alıntı
Tor çıkış rölesini izleyen programlar mevcut. Bunları devletler kullanıyor. Kimin girdiğini belki bilemez lakin çıkıştaki verilere erişebilir -Erişilen site Https kullanmıyorsa-

Her isteyen tor çıkış sunucusunu izleyebilir.Devlet olmanıza gerek yok.Şuan kendi bilgisayarımı tor çıkış sunucusu olarak ayarlasam basit bir mitm saldırısıyla https kullanmayan içerik okunabilir.Aynı risk Vpnde de var.Eğer bu saldırıyı devletler yapıyorsa https kullanmanız bile çözüm getirmez çünkü sahte sertifika kullanabilirler.Bu yüzden girdiğimiz her sitenin ssl/tls sertifika parmak izini kontrol etmemiz gerekir.

Alıntı
Bence gidip NSA'nın neler yapabildiğini öğrenin. Adamlar SSL bağlantılarına müdahale ediyor.

Bence sizde Nsa'nın neler yapamadığını öğrenin. Videodaki adam eski Nsa yöneticisi https://www.youtube.com/watch?v=tlZt7-5hxL0
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2015, 16:18:40 Gönderen: ilker »

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
« Yanıtla #14 : 19 Kasım 2015, 18:12:00 »
Alıntı
Fbi Tor ağının anonimliğini kaldırmak için Hacking Team'den yardım istiyor.
Ben "Bir tor ağına sızabiliyoruz yeni bir açık bulduk" dediğini söylüyorum. Bu tür haberlere pek fazla inanmanızı tavsiye etmem.
Alıntı
Tarayıcının fingerprintini değiştiren birçok eklenti olduğundan bahsetmişiniz.Sadece fingerprint ile izleme yapılmıyor.Çerezler ve Google Chrome ve Firefox'ta bulunan Google Safe browsing özelliği tarama geçmişini sızdırıyor.
Firefox'un bunu yaptığına emin misiniz? Kaynağınız var mı? Tüm hacktivistler kişisel güvenlik için Firefox kullanın diyor?
 Çerezleri kapatmak yada çerezleri engelleyen eklentiler kullanmak buna çözüm olabilir.
Chrome'nin ne olduğunu zaten biliyoruz. O yüzden Chrome kullanmayın diyoruz. Firefox'ta bir kaç ayarlama ile özellik kapatılabiliyor.
Alıntı
..Her isteyen tor çıkış sunucusunu izleyebilir.
Bu dediğinizi sadece Tor'un çıkış noktası yapabilir. Sizinde dediğiniz gibi, herhangi biri benim trafiğimi izlerken ben nasıl güvende olabilirim? Çıkış noktasının istihbarat güçlerine ait olmadığını nereden bilebilirim?
Alıntı
Gizlilik politikasında açıkça ben log tutmuyorum kim isterse istesin ben asla bilgi paylaşmam yazan bir vpn firması varmı?
https://torrentfreak.com/which-vpn-providers-really-take-anonymity-seriously-111007/
Alıntı
Konumuz Vpn değilmiydi ? Opendns , Vpn gibi şifreli bağlantı sağlamıyor log tutmasa ne olucak zaten hangi siteye girdiğin kabak gibi ortada.Opendns ile sadece sansürü aşarsın fakat girdiğin web sayfasını servis sağlayıcın görebilir.
Fazla bilgi göz çıkarmaz herhalde.

Tor'un en büyük bağışcısın kim olduğunu biliyor musunuz? Araştırın isterseniz.

Kimse kimseye babasının hayrına yardım etmez. TrueCrypt'ı hatırlayın. Adamlar NSA'nın kıramayacağı düzeyde şifreleme sunduğu için ABD, projenin durdurulmasını istedi ve proje dururuldu. MS'a ait şifreleme programını kullanın denildi. Neden bu tor'un da başına gelmedi?

[member=1]Danny[/member] arkadaşımızın dediği gibi; Siz yorumlamanızı illegal yönde, ben ise legal yönde yaptım.

Anonimliğiniz sizin kişisel tehlike modelinize dayanır. Kimsiniz ve kimden gizleniyorsunuz? Neden ve ne tür bir risk almayı hedefliyorsunuz?
ISS'den gizlenmek isteyen birisi için VPN kullanmak yeterlidir.
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2015, 20:48:23 Gönderen: Quaoar »