Gönderen Konu: [Çözüldü] Debian'a geçmek  (Okunma sayısı 3868 defa)

Çevrimdışı enesscelik

• Yeni Penguen
  • *
[Çözüldü] Debian'a geçmek
« : 19 Kasım 2015, 19:44:56 »
Merhaba arkadaşlar. 3 ayı aşkın süredir Ubuntu kullanıyorum. Daha önceleri Linux Mint, Fedora, Debian gibi dağıtımları denemişliğim var. Ubuntu'da herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum ancak ben sorun yaratacak kendim araştırarak, uğraşarak çözebileceğim bir dağıtım aramaya karar verdim. Gerekli Linux bilgilerine sahip olduğumu düşünüyorum. Arch Linux denedim ancak pek ısınamadım. Sanal makineden BSD türevlerini denedim. Onlarda da yaşadığım sıkıntı ekran kartı oldu. En son Debian'a geçmeye karar verdim. Sorum ise şu, sitesinden Debian'ı indireceğim ancak önüme birçok seçenek çıkıyor. Benim istediğim komut satırından kurulum, Arch Linux'da olduğu gibi, minimal bir sistem kurup gerekli bileşenleri elimle kurmak istiyorum. 3 DVD'lik versiyonu bile var. Anlamıyorum bu kadar DVD'ye ne koyuyorlar. Hangi kurulum yansısını indirmemi tavsiye edersiniz? Ya da başka aradığım gibi dağıtım tavsiyeniz varsa o da olabilir. İyi forumlar.
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2015, 21:23:29 Gönderen: enesscelik »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Debian'a geçmek
« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2015, 21:03:26 »
Aşağıdaki bağlantıdan çalışan hibrit ISO dosyalarını indirip DVD ya da USB bellek ile kurabilirsiniz.

http://cdimage.debian.org/debian-cd/current-live/amd64/iso-hybrid
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı enesscelik

• Yeni Penguen
  • *
Ynt: Debian'a geçmek
« Yanıtla #2 : 20 Kasım 2015, 21:23:19 »
[member=8]Butterfly[/member]  Yanıtınız için teşekkürler. Bugün kurma fırsatı bulabildim. Sıkıntısız şekilde kurulumu tamamladım. Tekrardan teşekkürler.